|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 793794795796797 824> |
Автор | ||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За тие покрај Волга знаеме, за тие покрај Дунав истражуваме! Е, за тие покрај Вардар, исто така знаеме дека немаат ништо заедничко со оние од Волга, ама и со оние од Дунав. Можеби со оние wannabe Bulgars, ама тоа не е тоа, нели? Таквите си го продале идентитот на некои други, на волшките или дунавските. Онгондурите или Кутригурите неправи разлика. Бугарин си е Бугарин! Ако тоа те прави среќен, тогаш продолжи. Пери си ја совеста. Знам дека еден ден кога ќе се освестиш ќе ти биде уште потешко. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тее е срам од Кутригурот Кубер?
|
||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кубер?! Поминал, заминал ако е тоа точно дека воопшто поминал.
Право да ти кажам толку сум рамнодушен што ни самиот не си свесен колку дикат му клавам на Кубера. Секој ден одам понадвор, по мала и голема потреба и мислам на него. Да небевте вие бугаризраните, неверувам дека некој ќе ја споменеше таа маргинална личност. Во нашата колективна свест, такво нешто не постои, а колку што јас знам пак во мојата непосредна фамилија непостои некој кој имал било каква врска ниту со Бугарите ниту со бугаризираните. За волја на вистината, исто така верувам, дека 90% од граѓаните на денешна Бугарија (ака руска творба) немаат ништо заедничко со оние од Волга, Памир, Алтај.... или било од каде и да се. Тоа го покажуваат гените, културата, јазикот, антрополошките црти..... За жал порцесот на бугаризација оставил трајни последици кај мнозинското население во третата “бугарска“ држава. Ниту Шопите, ниту Мизијците, ниту Тракијците, ниту пак Македонците некогаш можеле да бидат етнички Бугари, ниту некогаш ќе бидат. Можат само некои од нив да бидат политчки изманипулирани Шопи, Такијци и Македонци, граѓани на државата Бугарија |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ептен ги разбираш работиве
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да занеш и дека ги разбирам! |
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Те поздравувам со песната на Здравко Чолиќ ''Ти си ми у крви '' . Бугарска крв тече во тебе . Куберова
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ав, ав Шарко лае! Си се прашал каква крв тече во тебе? |
||
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хехехех.. мислиш дека знае? Прашај го уште 10 пати, секој пат ќе добиваш различен одговор.. за жал, или за смеа така е..
Јас само знам дека се декларираат согласно ситуацијата која им е наложена. По потреба се Татари, Турко Монголи, Словени, Бугари, Блгари и што ти уште не. Само уште не го добив одговорот дали Адам и Ева биле Бугари или не. Изгледа сеуште се во фаза на откривање |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Историски е докажано, нели? Мислат Сонцето од задникот им изгрева и нон стоп понего се вртат.
Никако еднаш правата страна да ја одберат. |
||
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маjа Вапцарова: Никола Вапцаров е Туркомонгол: http://www.blitz.bg/news/article/166312
Изменето од чоли - 22.Ноември.2012 во 06:52 |
||
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никола Вапцаров е Македонец. Тоа што Маја кажува е само уште еден доказ дека во Бугарија има многу бугаризирани. Да не очекуваш таа јавно да ти каже дека Никола е Македонец или можеби дека таа е Македонка?! Оди бегај Чоли! Вие би ја растуриле, семката би и ја срозале. Крум, Кубрат, Бат Бојан, Асапрух, Омуртаг, Тервел,, Пресијан..... тие биле вистински Бугари. Вие сте бугарзирани. |
||
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И Борис... Борис Вапцаров |
||
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интерву со Никола Вапцаров (внук):
Изменето од чоли - 22.Ноември.2012 во 13:39 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 793794795796797 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |