|
Окупација од Бугарската војска 1941 |
Внеси реплика | страница <1 9293949596 98> |
Автор | |
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
golemata makedonks zelba e da se dokaze deka bugarite sa loshi - tatari, mongoli, aziati, glupi, vulgari, fashisti, diagnoza i taka natamu, deka mrazat makedoncite deka tepali makeodncite deka praveli genocid nad makedonskiot narod i t.n.i t.n.
ova koe me chudi e zoshto e nameshana evrejskata tragedia? koj fakt ot ot holokostot e dokaz deka bugarite gi tepale makedoncite aj sega ke mi skochite za Vatasha - za Vatasha faktot e deka oficerot koj go narachal masakarot e po poteklo etnichki Makedonec - FAKT Mr. Mungos ja ima broj 63. E ako mu stiska da prochita godishniot doklad za 1942 vo koj sa opishani site nastani po dni i po imena znam deka nema da go napravi oti veke me izbrisha nekolku pati ama broj 63 e fakt i se prodava za 10 lv i Archivata na VMRO ja ima i pismata na Georgi Delchev i dnevnicite na Misirkov i na Tatarchev, Gruev, Sandanski, i t.n. Изменето од d4 b3 - 01.Септември.2012 во 12:29 |
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е си мислеле , ама сте ги излажале.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво што читаш , ама мистер дабе , прочитај што зборуваат скопските првенци на сослушувањето за настаните во ваташа. Историјата е за толкување а не е за на мис , па да сакаме да ве правиме убави или грди.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj skeniraj i go stavi
Skeniraj i stavi dokladot i zapovedta na vishiot oficer za ova kakvi treba da bidat odnoste na oficerite od Bugarija koj bojnicite od Makedonija dosta so citati od pianski nastani |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сте се треселе,а гледам и уште се тресете на се Македонско...
Има еден еким низ прикаскиве наши шеташе...Ај да ви помогнам
рицинус му е мајката за вашиот страв од Македонија
Човек што бил сведок,на српската и бугарската окупација...
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе си купиш еден скенер и да си поставиш тоа што ти душа сака.
|
|
|
|
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. svedok ama igral vo klub Makedonia i igral na finale - 2pati 2. svedok ama ja rasturile Makedonija |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е не си морал два пати АМА,и едното доволно говори...
Го имам ставено тој период таму некаде во спомените на предците,
Касанкоски попаметно можеби би му било да забележи од која до која
минута жената скоро и да не заплака,и поради што...
Или можеби оној дел еден е Господ,втор е комшијата...
Тешко овој Балкан кога Господ вакви комшии сместил,
што милуваат очи да си вадат.
На толку замешани бракови,и толку минати години
не е на арно некој да ги повторува истите грешки од минатото.
Како одеше онаа мудрата...Мудриот учи на туѓите,
паметниот на своите,а само глупиот ги повторува истите грешки.
А околу резултатот среќа Ваша што Џаро тој период не го опфатил
Него ај и ја да си се баталам од овој подфорум...Напнат е
|
|
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima i ushte edna:
nikogash nepravi nesakano dobro |
|
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=23DAFA05FACFC348B54582467D68B6F4
Писмо Окупација по окупацијата евала дедо Панче |
|
Ташко
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Панчино, гледај си го сопствениот двор и остај го дедо Панче нека си кажува како си одел на игранки кога имал 13 години.
|
|
Македонија вечна
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каква окупација?Бугарите биле дочекани како ослободители тука во Битола, а и во поголем дел од градојте.
Изменето од ZoraNaSlobodata - 18.Ноември.2012 во 21:59 |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и Србите беа дочекани како ослободители , не си ги читал весниците од 1918 ? Отвори кој сакаш српски весник и ќе видиш слики и текстови од ослободителите
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За масакрот во Дабница имате ли дискутирано на темава? Изменето од Анастеа - 19.Ноември.2012 во 13:59 |
|
Внеси реплика | страница <1 9293949596 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |