|
Вработувања според рамковен договор |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никаде не се гледа на националност, туку на државјанство... Нормално ако си странец, дека ќе чистиш нужник, ама ако си роден таму, па што сака нека си, сите можности ти се отворени...
|
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веројатно со вакви изјави на некои политичари веќе се тешат македонските граѓани,...... „ 1.000 вработувања во 2009 со РамковенИлјада нови вработувања за припадниците на сите етнички заедници ќе има во 2009 година во државните и владините институции. “.....веројатно ќе има понекое и за етничките македонци место,... од 1000-та работни места......Бриљант и се е „ОСТВАРЕНО“ |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vrabotuvanje spored obrazovanie , sposobnost , postignuvanja.... a ne VMRO-vskite i DUI-ovskite direktori bez nieden den staz
|
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До кога ќе се оди со муабетот, не се само нашите криви и они другине пред избори вработуваа Па тие другите за грешките што ги правеле беа казнети! Ако сегашната власт (и нејзините симпатизери) се свесни за грешката која ја направиле минатата власт, зошто истата грешка сега ја повторуваат? Или сега дека се вработуваат нивни партиски војници, нивниот грев е помал?
|
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред не знам точно колку време беше, кога Владата организираше ден за посета на Владата, бев да видам како изгледа објектот од внатре чисто од радозналост. и кога не шетаа по министерствата чие што седиште се наоѓа во таа здграда, во секое министерство имаше по еден човек вработен во дотичното министерство ко јне запознаваше накратко со проектите кои ги имаат сработено и со оние кои се во тек, како и со плановите за во иднина. Потоа имаше малку време отстапено за наши прашања и така се одвиваше во секое министерство, освен кога влеговме кај потпретседателот на владата задолжен за спроведување на Рамковниот договор. Типот кога влеговме ни рече „ Ќе прашувате нешто или да читам што ми пишале“ Ние сите збунето го погледнавме, бидејќи не знаевме што зборува уствари... И типов почна да си чита (што беше најтрагично, едвај прочита тоа што имаше напишано)!!! На крајот му поставија неколку прашања на кои не знаеше да даде одговор, па трескаше некои глупости со кои се врткаше само во круг...
Да заклучам, не сум против вработување на малцинствата во јавната администрација, но нека не бидат тоа по неписмени и припрости партиски војници, туку квалитетен кадар кој што ќе ја претставува достојно оваа држава! |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Другарка ми е вработена преку Амди Бајрам
Зема плата 16 000 денари и седи дома и така, сега за сега е задоволна |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ова дефинитивно го има само во Македонија
Денес ми се пофали една друга другарка која веке 7 месеци се наога во Будимпешта , учи јазик таму ...ми се пофали дека ја вработиле во државните службеници на Мк преку не знам која политичка партија и дека од наредниот месец ке зема плата без да оди на работа Инаку истава оваа другарка ке остане во Будимпешта до крајот на Август да го заврши к*рсот, а притоа редовно ке си зема плата тука во Македонија секој месец Е многу „сакам„ вакви вработувања .... Си земаш плата , а уствари си некаде далеку од Мк , убавини , и како после да не се нервира човек |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....ma, treba i adresa da im prati,...da i doagja na vrata tamu,
...a ne da i ja troshi drug tuka! ...pa posle ...imeto im bilo sveto !!! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ова...седи дома,земај плата,е само за малцинствата? Па тогаш на пописот ќе има изненадување...Колку ли Македонци ќе прејдат во малцинства?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ama , dok' prejdat pa,...site ''mesta'' ke bidat ...popolneti !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VRABOTUVAJNETO SPORED RAMKOVEN VO BEZBEDNOSNITE SLUZBI SE SOSTOI OD VRABOTUVAJNE NA ALBANCI ODREDEN PROCENT A DRUGIOT DEL OD PROCENTOT SE SOSTOI NA VRABOTUVAJNE NA -ALBANCI PREKRSTENI SO MAKEDONSKI IMIJNA I TAKA SE PRAVI SPISOK NA VRABOTENI SO MESAN SOSTAV VO SPISOKOT.
GLEDANO OD TAA"" STRANA VO OPSTINITE SO ALBANSKA VLAST ALBANSKOTO VLADEEJNE E APSOLUTNO I EDINSTVENO.STO ZNACI ODCEPUVAJNETO NA ALBANSKITE OPSTINI I PRIPOJUVAJNE KON ALBANIJA I KOSOVO E VOZMOZNO I NE E TESKO IZVEDLIVO. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е не се де само рамковни и само партиски.
Додуша и нам не ни се погодува Само Клинтон би можел да волонтира кај Тодоров |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кандидатот што се пријавил со IQ 156 комотно може да извршува две министерски функции. А со оглед на интелектуалниот капацитет на одделни министри може и до три дa стигне. (Малку сарказам де.) Или по аналогија на несудениот полицаец од Америка, што имал вишок интелигенција како за полицаец да добие одговор: “Извинете но не одговарате за министерско место. За таква функција IQ-то не смее да ви биде над 80 (или 90 беа грааничните случаи?). Со вишокот на интелигенција може евентуално да ве распоредиме на работно место кафе-кувар, разнесувач на пошта или шофер на министерот.“ |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |