Испечати | Затвори го прозорот

Вработувања според рамковен договор

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7961
Датум на принтање: 18.Февруари.2025 во 01:01
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Вработувања според рамковен договор
Постирано од: аџија
Наслов: Вработувања според рамковен договор
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 11:30
многу глупо е во држава кај што има 25% албанци, да нема албанци во администрацијата... Проблемот со сдсм и со вмро е што не вработуваат квалификувани албанци, туку собираат од улица, секој што се презива соодветно...

Коментари:
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 11:39
kazete mi druga drzava kade e toa mozno...

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 11:53
Originally posted by аџија аџија напиша:

многу глупо е во држава кај што има 25% албанци, да нема албанци во администрацијата...

koja glupa izjava, sto ima procentualnost so rabotno iskustvo zaedno???ne treba zaradi tvojta etnicka pripadnost da si vraboten negde tuku zaradi tvojte sposobnosti....
plus, kako da vrabotam nekoj vo administracija koj ne ni go poddrzuva sistemot??

-------------

Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 13:10
fasizoidni patrioti ostnaa uste ovde vo mk i vo srbija...

kako sto rekov, mnogu glupo bi bilo, da nema zeni vo administracija. Ili da nema lugje od Bitola, ili da nema plavooki, ili da nema niski lugje... epa po ista taa logika, mnogu glupo e da nema albanci... kapiras? Wink

-------------

Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 14:06
Не е проблем што се вработуваат албанци. Тие во минатото беа дискриминирани, и, со пушка во рака, успејаа да издејствуваат правична застапеност.
Проблемот е што македонската квота од јавната администрација ја држат срби, деца на мешани браково со (предимно) срби, како и власи.
Македонците во РМ имаат 63% од популацијата а учествуваат со едвај 37%.
А тоа значи, дека ние треба да се бориме, да се избориме за нашето право на застапеност.
А во таа борба, верувам, ке ни помогнат и албанците.

-------------
Македонија - Моја Дежела

Постирано од: bojan81
Датум на внесување: 17.Јуни.2007 во 04:10

kako sto rekov, mnogu glupo bi bilo, da nema zeni vo administracija. Ili da nema lugje od Bitola, ili da nema plavooki, ili da nema niski lugje... epa po ista taa logika, mnogu glupo e da nema albanci... kapiras? Wink

Дали според тебе цел свет е фашисоиден зошто никаде во свет не се вработуваат по националност? Или ти знаеш некаде каде тоа е како што е во Македонија. И не стварно е глупаво да не се вработува зошто е женско-машко, шиптар-македонец, црни-плави. Но најглупо е да се вработуваат машки, шитптари, црни и тоа само зошто се такви од раѓање а не зошто имаат квалификации за одредено место.

-------------

Постирано од: Baron
Датум на внесување: 17.Јуни.2007 во 12:41
Види, така е поставен истиот оној рамковен договор, во кој сите партии се колнат.
Ако албанците имаат 25%, нека имаат 25% од администрацијата. Македонците имаат 63%, а имаат само 37%..Значи, како што беа до скоро онеправдани албанците, оонеправдани сме и ние.
А тоа значи, дека големите броеви срби, полу срби, бошњаци, црногорци и, највеќе, власи ќе треба да си излезат од јавната администрација а не да ја лапаа нашата квота. Власи има 9000 души и тие нека се пропорционално застапени.

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2007 во 13:24
Originally posted by bojan81 bojan81 напиша:

Дали според тебе цел свет е фашисоиден зошто никаде во свет не се вработуваат по националност? Или ти знаеш некаде каде тоа е како што е во Македонија. И не стварно е глупаво да не се вработува зошто е женско-машко, шиптар-македонец, црни-плави. Но најглупо е да се вработуваат машки, шитптари, црни и тоа само зошто се такви од раѓање а не зошто имаат квалификации за одредено место.

хехе... ама ги изврте работите... Па да, баш е фашизоидно да се вработува по националност. Затоа и реков, дека е многу глупо да не се вработуваат, машки, ниски, плавооки или албанци...

шо тука не е јасно?

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2007 во 13:26
se vadis sea, sto ima fasisam so vrabotuvanje zaedno, kazi mi druga drzava kade se vrabotuva po etnicka pripadnost i procentualnost!!!aj

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2007 во 13:38
кажи ми ти држава, каде од една нација не се вработува? (освен саудиска арабија и слични)

тоа и е поентата на квотите, да ја исправи фашизоидната неправда... капираш?

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 17.Јуни.2007 во 14:02
shto se machish,...nikoj i nishto tuka ne kapira,....koga ti neshto kenapishesh,...LOLLOL

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 17.Јуни.2007 во 20:15

кажи ми ти држава, каде од една нација не се вработува? (освен саудиска арабија и слични)тоа и е поентата на квотите, да ја исправи фашизоидната неправда... капираш?

a kazi mi koja e pricinata za nivnoto vrabotuvanje, dali zaradi nivnata etnicka pripadnsot ili deka se kfalifikuvani za takva rabotna dejnost,+i koj se uslovite za sekoj raboto zimac da bide primen na takvo rabotno mesto!!

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 01:00
факт е дека повеќето не се кфаливикувани, но како и ќе бидат, кога немаа универзитет...LOLLOL

-------------

Постирано од: Gusarski
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 07:55
Originally posted by Baron Baron напиша:

Види, така е поставен истиот оној рамковен договор, во кој сите партии се колнат.
Ако шиптарите имаат 25%, нека имаат 25% од администрацијата. Македонците имаат 63%, а имаат само 37%..Значи, како што беа до скоро онеправдани шиптарите, оонеправдани сме и ние.
А тоа значи, дека големите броеви срби, полу срби, бошњаци, црногорци и, највеќе, гнасни грко цинцари ќе треба да си излезат од јавната администрација а не да ја лапаа нашата квота. Цинцари има 9000 души и тие нека се пропорционално застапени.
Кога биле онеправдувани шиптарите во Македонија? Глупости трескаш у боја. Ти си или слеп или ќорав, пошто до сега не си го сфатил тоа дека шиптарите се бореа за територија и се уште се борат за голема албанија и во Косово и Метохија и во Македонија! И кои големи броеви Срби? Ти изгледа сонуваш нешто.

-------------
Македонија е вечна!

Постирано од: Baron
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 12:35
Гусарски, нема потреба од навреди. Барем тебе те сметам за истомисленик.
Зборев, бидејки веќе го потпишавме будалестиот рамковен договор, почнавме да запослуваме албанци..ок!
Под пропорционално беа застапени (порано)...
Погледај по администрацијата и ке видиш колку власи и срби има...
Се пријавува како македонец, а презимето му е на иќ!
Или, името е Стерјо, Таки, Кули, Јани....многумина си ги сменија и имињата, за да личат на македонски. Се со цел да ги завземат местата на македонците.
Бројката што ја посочив, се однесува на ЕТНИЧКИ македонци, а не на оние кои се ПРИКАЖУВААТ како македонци...
Се надевам дека си ме разбрал....

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 12:53
аааа дали некој има статистика, колку во РМ се чисти македонци?

-------------

Постирано од: Tomislav
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 14:49

аааа дали некој има статистика, колку во РМ се чисти македонци?

Takva kategorija (cisti makedonci) nema vo nitueden popis..ima makedonci,albanci,vlasi,srbi,romi.....

Постирано од: sensei
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 14:57
Glupo e se ona sto se pravi spored kvota i so zakana so oruzje.

Na idiotite treba da im bide jasno deka vo drzavava site se makedonci(so razlicno poteklo), a kvotite samo pomagaat da se raznebiti nacijata.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 23:04
епа јас мислам дека знаеме зошто нема статистика за ЧИСТИ македонци... Зашо такво нешто дали ќе бидат 2% од државава...

и токму затоа многу глупи ви се сите коментари на темава...

-------------

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 23:15
Абе јас едно 5 колена наназад (колку што знам )и по мајка и по татко сме македонци...срби немаме ни за лек ни во подалечна фамилијаLOLLOLLOLLOLни бугариLOLLOLеее имаме само еден егеец..море 3 се сторија LOLLOLLOLLOL

п.с.ама ретко е ова стварноBig%20smile и е доказ дека никако потеклото не ми е од северо-истокLOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 23:53
ок, пет колена... супер...

ама мислиш дека во 2 милениума наназад нема ниеден Илир, Елин, бугар, турчин, србин????

-------------

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 19.Јуни.2007 во 00:56
Abe za 5 kolena rekov...zatoa i tvrdam nema chista nacijaTongueWink

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2007 во 08:56
епа затоа многу глупо е да се расфрламе со статистики од типот само 37% биле чисти македонци во администрацијата.. Ја да се прашувам и тие 37 би ги избркал... коа не знаат како да си ја вршат работата...

-------------

Постирано од: skopje64
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 23:09

Baron dade dobra vizija na politickata i istoriska situacija vo zemjata, i vo celost go podrzuvam.

Sto se odnesuva do vrabotuvanjeto kaj nas mislam deka treba da se vrabotuva kvalifikuvan kadar a toa e denes ne samo denes od sekogas taka bilo skoro e mision imposible da se vrabotis a da ne si familija so nekoj od VLASKIOT KLAN.Inaku veke i vo drugi zemji od Evropa kako Holandija,Francija kade muslimanite gi ima vo poprlicno golem broj poleka navleguvaat vo admistrativnite problemi na drzavata i baraat se poveke prava i privilegii vo vrabotuvanjeto,taka da ova ne e samo kaj nas fenomen.Albanec ne Albanec se dodeka mladite strucni MAkedonci si zaminiuvaat i ja baraat srekata da se vrabotat vo stranstvo prcentot na vraboteni Albanci moze sekoj dnevno da raste.

-------------
jordan23

Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 00:04
Едно се сложувам... Македонци или албанци, грото се НЕКВАЛИФИКУВАНИ и неспособни за добра административна служба... Така да не гледам зошто еден неспособен и корумпиран македонец, да не го замени исто толку неспособен албанец...

Ништо не губиме...

-------------

Постирано од: Gusarski
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 06:51

Едно се сложувам... Македонци или албанци, грото се НЕКВАЛИФИКУВАНИ и неспособни за добра административна служба... Така да не гледам зошто еден неспособен и корумпиран македонец, да не го замени исто толку неспособен албанец...

Ништо не губиме...
Па ако така викаш, и штом ништо не губиме... да ставиме и албанец претседател и премиер итн.... да ги ставиме нив у администрација.

ццццц.... тешки луѓе има на форумов.

-------------
Македонија е вечна!

Постирано од: jusuf
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 15:49
Ne mozam da shvatam zosto non-stop nekoj se povikuva kako e vo normalni drzavi,koga site znaeme deka sme daleku od normalno....
Kakvo e toa cudenje ,koga site si priznaa deka e napravena diskriminacija vo vrabotuvanjeto,i do......se vodelo smetka za pripadnost,pa da se vrabotis, i sega mora toa da se ispravi..

Постирано од: skopje64
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 22:49
sekade vo svetot se gleda na nacionalnata pripadnost taka da e mnogu normalno toa i kaj nas da se gleda.Sto ne proba Jusuf da se vraboti vo Svajcarija so negovata diploma ako voopsto ja ima,nego ke dobie prvo sezonsak viza na 9meseci i ke cistis nekoj nuznik i taka edno 4g dodeka ne ti dojde redot da dobies viza na 12m.Probaj vo Holandija nemas teoretski sansi da dobies pristojna rabota osven da te udira djak naledja u nekoja fabrika, i da ne nabrojuvam drugi primeri...pa sega vidi kade ima rasizam ili nareci go kako sakas.

-------------
jordan23

Датум на внесување: 22.Јуни.2007 во 00:22
Никаде не се гледа на националност, туку на државјанство... Нормално ако си странец, дека ќе чистиш нужник, ама ако си роден таму, па што сака нека си, сите можности ти се отворени...

-------------

Постирано од: dras
Датум на внесување: 04.Февруари.2009 во 22:08

Веројатно со вакви изјави на некои политичари веќе се тешат македонските граѓани,......

1.000 вработувања во 2009 со Рамковен

Илјада нови вработувања за припадниците на сите етнички заедници ќе има во 2009 година во државните и владините институции.

.....веројатно ќе има понекое и за етничките македонци место,... од 1000-та работни места......Бриљант и се е „ОСТВАРЕНО“

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 05.Февруари.2009 во 13:23
vrabotuvanje spored obrazovanie , sposobnost , postignuvanja.... a ne VMRO-vskite i DUI-ovskite direktori bez nieden den staz

Постирано од: mileg
Датум на внесување: 05.Февруари.2009 во 13:47
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

vrabotuvanje spored obrazovanie , sposobnost , postignuvanja.... a ne VMRO-vskite i DUI-ovskite direktori bez nieden den staz
Нема никакви договори почитуван бутел2.Сакам да кажам и уште нешто дека кога беше СДСМ на власт пред изборите во 2006г вработија 133000 работници.Па тоа е срамота од нивна страна.

-------------
2244435863_d877ea2c34[1

Постирано од: OUST
Датум на внесување: 05.Февруари.2009 во 13:56
До кога ќе се оди со муабетот, не се само нашите криви и они другине пред избори вработуваа Па тие другите за грешките што ги правеле беа казнети! Ако сегашната власт (и нејзините симпатизери) се свесни за грешката која ја направиле минатата власт, зошто истата грешка сега ја повторуваат? Или сега дека се вработуваат нивни партиски војници, нивниот грев е помал?

Постирано од: OUST
Датум на внесување: 05.Февруари.2009 во 14:17
Пред не знам точно колку време беше, кога Владата организираше ден за посета на Владата, бев да видам како изгледа објектот од внатре чисто од радозналост. и кога не шетаа по министерствата чие што седиште се наоѓа во таа здграда, во секое министерство имаше по еден човек вработен во дотичното министерство ко јне запознаваше накратко со проектите кои ги имаат сработено и со оние кои се во тек, како и со плановите за во иднина. Потоа имаше малку време отстапено за наши прашања и така се одвиваше во секое министерство, освен кога влеговме кај потпретседателот на владата задолжен за спроведување на Рамковниот договор. Типот кога влеговме ни рече „ Ќе прашувате нешто или да читам што ми пишале“ Ние сите збунето го погледнавме, бидејќи не знаевме што зборува уствари... И типов почна да си чита (што беше најтрагично, едвај прочита тоа што имаше напишано)!!! На крајот му поставија неколку прашања на кои не знаеше да даде одговор, па трескаше некои глупости со кои се врткаше само во круг...
Да заклучам, не сум против вработување на малцинствата во јавната администрација, но нека не бидат тоа по неписмени и припрости партиски војници, туку квалитетен кадар кој што ќе ја претставува достојно оваа држава!

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 23.Февруари.2011 во 16:05
Другарка ми е вработена преку Амди Бајрам

Зема плата 16 000 денари и седи дома и така, сега за сега е задоволна среќа

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 01.Март.2011 во 16:40
Е ова дефинитивно го има само во Македонија

Денес ми се пофали една друга другарка која веке 7 месеци се наога во Будимпешта , учи јазик таму ...ми се пофали дека ја вработиле во државните службеници на Мк преку не знам која политичка партија и дека од наредниот месец ке зема плата без да оди на работа

Инаку истава оваа другарка ке остане во Будимпешта до крајот на Август да го заврши к*рсот, а притоа редовно ке си зема плата тука во Македонија секој месец

Е многу „сакам„ вакви вработувања ....  Си земаш плата , а уствари си некаде далеку од Мк , убавини , и како после да не се нервира човек лутина

Датум на внесување: 01.Март.2011 во 16:47
....ma, treba i adresa da im prati,...da i doagja na vrata tamu,

...a ne da i ja  troshi drug tuka!изненадување

...pa posle ...imeto im bilo sveto !!!газење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: annaja
Датум на внесување: 01.Март.2011 во 23:40
А ова...седи дома,земај плата,е само за малцинствата? Па тогаш на пописот ќе има изненадување...Колку ли Македонци ќе прејдат во малцинства?

Датум на внесување: 02.Март.2011 во 00:36
...ama , dok' prejdat pa,...site ''mesta'' ke bidat ...popolneti !намигнување

-------------

Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 06.Ноември.2012 во 17:43
   VRABOTUVAJNETO SPORED RAMKOVEN VO BEZBEDNOSNITE SLUZBI SE SOSTOI OD VRABOTUVAJNE NA ALBANCI ODREDEN PROCENT A DRUGIOT DEL OD PROCENTOT SE SOSTOI NA VRABOTUVAJNE NA -ALBANCI PREKRSTENI SO MAKEDONSKI IMIJNA I TAKA SE PRAVI SPISOK NA VRABOTENI SO MESAN SOSTAV VO SPISOKOT.
GLEDANO OD TAA"" STRANA VO OPSTINITE SO ALBANSKA VLAST   ALBANSKOTO VLADEEJNE E APSOLUTNO I EDINSTVENO.STO ZNACI ODCEPUVAJNETO NA   ALBANSKITE OPSTINI I PRIPOJUVAJNE KON ALBANIJA I KOSOVO E VOZMOZNO I NE E TESKO IZVEDLIVO.

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 09.Ноември.2012 во 20:27
Е не се де само рамковни и само партиски.голема насмевка
Додуша и нам не ни се погодуваплазење
http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=DA8DA035C4C04A49BC574D6AA9FC3224" rel="nofollow - Само Клинтон би можел да волонтира кај Тодоров

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Ноември.2012 во 01:08

Кандидатот што се пријавил со IQ 156 комотно може да извршува две министерски функции. А со оглед на интелектуалниот капацитет на одделни министри може и до три дa стигне. (Малку сарказам де.)намигнување

Или по аналогија на несудениот полицаец од Америка, што имал вишок интелигенција како за полицаецголема насмевка да добие одговор: “Извинете но не одговарате за министерско место. За таква функција IQ-то не смее да ви биде над 80 (или 90 беа грааничните случаи?). Со вишокот на интелигенција може евентуално да ве распоредиме на работно место кафе-кувар, разнесувач на пошта или шофер на министерот.“
глупчо

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 10.Ноември.2012 во 18:57
Што да правимение со 90-ка IQ...
ко што тргнало...
не може ни заменици минстри да бидеме...
немаме 100-ка...намигнување

Постирано од: Platenik
Датум на внесување: 10.Ноември.2012 во 21:20
Ме интересираат две работи:

- Дали некој знеа дали минситерот ги исполнува критериумите?
- Ако за советник е потребен коефициент на интелегенција од 140+, тогаш колкав треба да биде истиот доколку кандидатот пројави желба да обавува премиерска или претседателска функција?

ПС Ако судиме по Џорџ Буш, Берлускони, Саркози.. и американско-европските стандарди, тогаш 90 е сосема доволно.

На крајот на краиштата, совети можеш да даваш на некој кој е поглуп од тебе, а не на некој кој е попаметен!

-------------
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Датум на внесување: 13.Ноември.2012 во 19:33
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

- Ако за советник е потребен коефициент на интелегенција од 140+, тогаш колкав треба да биде истиот доколку кандидатот пројави желба да обавува премиерска или претседателска функција?

ПС Ако судиме по Џорџ Буш, Берлускони, Саркози.. и американско-европските стандарди, тогаш 90 е сосема доволно.

На крајот на краиштата, совети можеш да даваш на некој кој е поглуп од тебе, а не на некој кој е попаметен!
...mmm..pretpostavuvam deka ti  lichno si im gi merel ....IQ-ata, mislam !

...inache , ne veruvam deka tolku siguren bi bil....... za niv .намигнување
======================================================================================
..a, toa shto nekoi,...i toa ogromen broj ,... vo drzavava zemaat legalno plata zatoa shto se  ...''od drugite'',...toa e ,...bi bilo smesghno,...ako ne e premnogu zalosno!

...za onie shto r'mbaat cel mesec  i toa za...pola od toa shto nekoi inteligentni idioti vo zemjava go smislile.

-------------

Постирано од: Platenik
Датум на внесување: 13.Ноември.2012 во 22:26
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

...mmm..pretpostavuvam deka ti  lichno si im gi merel ....IQ-ata, mislam !

...inache , ne veruvam deka tolku siguren bi bil....... za niv .намигнување
======================================================================================
..a, toa shto nekoi,...i toa ogromen broj ,... vo drzavava zemaat legalno plata zatoa shto se  ...''od drugite'',...toa e ,...bi bilo smesghno,...ako ne e premnogu zalosno!

...za onie shto r'mbaat cel mesec  i toa za...pola od toa shto nekoi inteligentni idioti vo zemjava go smislile.

Јас никому не сум му го мерел....IQ-to, но други сигурно го сториле тоа

Има и интересни комнетари.

Туку неразбрав колкав му е коефициентот на Тодоров, ги исполнува ли критериумите?

Верувам дека има и инетелегентни кои исто така р’мбааат за полавина од она што некои други попросечни заработуваат.

-------------
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk