|
А што прави овој народ? |
Внеси реплика | страница <1 6061626364 69> |
Автор | |
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бре луѓе навистина неможам да пронајдам што е тоа што Меси напиша, а е толку тешко да се разбере?! Едноставно кажано, вината за неуспехот на опозицијата немојте да ја барате во позицијата. Истата треба да се бара внатре во самата партија, нејзината кадровска политика и неможноста, пред се, да се постави идеолошката матрица врз која би се градел системот и иднината на Македонија. Просто, недостасува визија. Старата матрица од која тие се директен производ не функционира. Згора на тоа моменталнава политичка консталација во светот не остава простор за таа излитена матрицаи опстане во една архаична форма. Непостојат услови, нема коњуктура. Во изминативе 20 години партијата неуспеа да се трансформира и понуди нешто вредно за кое народот би гласал. Немоќта е јасно изразена во формирањето на широката коалиција. Во неа може да верува само некој кој е во очајна ситуација. Формирањето на еден таков политчки хермафродит наведува на помисла дека можеби намерите не се толку искрени. Обидот повеќе наликува на лов на вешетерки, борба за власт, додека иднината на Македонија е ставена во втор план. Каква ли тоа иднина ќе има Македонија кога нејзината судбина ќе и ја кројат Бранко и царевоцеслецот!? Секој еден сериозен играч, без разлика дали станува збор за политичка партија, бизнис, спортски тим.... , кој навистина мисли за иднината за колективот треба да има политка која ќе биде насочена кон развој на внатршните кадри и план на сукцесија. За жал СДСМ тоа го нема што резултира во недостаток на нови кадри, свежи идеи, план и визија. Се додека е тоа така позицијата ќе биде спокојна. По однос на прашањата кои ги постави, сметам дека тоа се повеќе чаршиски муабети без тежина и пред се прозивод на меѓупартиски препукувања и обвинувања. Позицијата неможела да го воскресне Бранко. Бранко можеле да го воскреснат само членовите на неговата партија. Зошто е Бранко незаменлив? Позицијата се бави со креирање и создавање, а дали нејзините приоритети мене лично ми се допаѓаат тоа е веќе друга работа. Меѓутоа позицијата покрај креирањето, одвреме навреме ќе се бави и со опозицијата и ќе ги анализира нивните ставови и постапки. Така е во секое едно демократско општество. Бавењето со опозицијата често пати не е на некое високо културно ниво. Со третото прашање, навистина неможам да разберам што сакаш да кажеш? Евентуалниот одоговр би бил на ниво на квалитетот на поставеното прашање. Од таа причина не би комнетирал. По однос на четвртото прашање само би рекол, секој заслужува критика, но за жал опозицијата е во таква состојба да еноставно нема нешто значајно за што би се критикувала. Не направила ништо. Се критикуваат, небитни, лични и минорни, внатрепартиски работи и недостатоци. Тоа не и помогнува на партијата, а ја зајакнува позицијата. На позицијата тоа и одговоара. Се додека СДСМ не се консолидира и стане вистинска опозиција која ќе има јасна визија, сите ние ќе живееме со перцепција дека Македонија живее во еднопартиски систем. Груевски ќе биде моќен се додека другите му дозволуваат. Гарнитурата на Груевски ќе прави она што смета дека треба да го прави, не од причина што таа е семоќна, туку заради тоа што опозицијата е слаба и немоќна да се спротивстави. Борабата е да се добие мандат со цел да се спорведат идеите на партијата, но, тие другите неможт да добијат мандат. Зошто? За волја пак на вистината Груевски и компанија имаат и поголеми резултати. Дали тие секогаш се економски издржани, може да дебатираме во друга прилика. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе ова бранкофобијата треба да се стави на позитивна листа во ФЗО и да се лечи со бесплатни лекарства....ај што е тука раширена туку во последно време масовно ги префаќа и економските емигранти....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека погрешна терминологија користиш.
Бранкофобија?! Кој се плаши бре од Бранко? Можеби економските емигранити или можеби Пастирот и неговата свита? Едно е сигурно, трпи СДСМ, неговите следбеници и индиректно македонскиот народ. Нема кој да му се спротивстави на Пастирот! |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...sakashe da kaze ...Ovcharot!
-ama,...me zabole mene za partiiite! ...tuka se prashuva: ...shto pravi ovoj narod...kako narod , ...a ne po partiite shto i kako pravat ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Амин! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...narodot vekje,... trpi od site...ne samo od nekoi !
...i ke trpi izgleda ushte dolgo...se dodeka ne mu dojde pamet u glava! ...koj znae ! |
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој народ, мислам оној привилегираниот (рамковниот) дел од него, си седи дома и си зема плата. Пола држава се дави во сиромаштија, ама за рамковните мора да има од буџетот. Осум милиони евра за 1.500 „рамковни“ што седат дома |
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересна работа нели? 8 милиончики за џаболебарчиња... а некои немаат работа а богами ни пари за живеачка... така ли владата решава невработеност во државава.. па дај и јас ќе седам дома и ќе си земам платичка.. а не кај нас ако земеш 2-3 дена за настинка минус ти стига на чекчето наредниот месец.
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo eden komentar od nekoj na gorniot text:
''Kakva bruka i sramota!, 06.11.2012 11:28:00 Zemjo, progoltaj ja ovaa drzava! Navistina ne e vredna da postoi. Neka se goni u pm i ona i uck-ite i Grujo sose patriotite. Dovraga neka odi se!'' ... |
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немој така брза, сеа ќе ти се пуштат мегафоните со патриотизам на даљинско... ке видиш коа ќе те подберат .. хехехехех
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..или во стилот..а да не беше подобро во времето на Бранко или Тито.....имаме доделено толку милиони евра субвенции,асфалтирано илјадници метри улици..па градинки,школи..чешми..за споменици и да не зборат...дури еве денес слушам дури и половина од долгот кон фирмите по основ на ПОВРАТ на ДДВ го исплатиле. Па што ни фали бре..уживајте. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се извинувам...
кој народ...? |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- nishto chudno shto prashuva,...koga i saminot ne znae ...koj bil!
...za mongolite be...e muabetot! |
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Господова ли ѓаволова работа ли незнам, ама знам дека за работното место нити и треба факултет, нити треба да и одредат учинок, нити државен просветен инспекторат и брои грешки, а зима плата поголема веројатно и од лекар специјалист.
Функционер и секретарка се заглавиле при секс во Струга - ги одлепувала Брза помошА да не беше “ѓаолот“ којзнае до кога раат ќе тераа. Вака народот нема да мисли на парното, знамињата, буџетот. И верувале или не, сабајле една пријателка која како мене чита рано весници ми врти на мобилен и ми вика дословце вака- Гледаш ли овие твојте што се не прават за да одвлечат внимание од проблемите на народот?Ме потсети на наш Зекси со она неговата усталена -Крив е Р****** и слатко се изнасмеав па се уклучив на форум пс...За Политика е- функционер е, не е за во Секс |
|
Внеси реплика | страница <1 6061626364 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |