IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - А што прави овој народ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

А што прави овој народ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 69>
Автор
Порака
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2012 во 00:08
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Ајде да те прашам тогаш јас неколку прашања?
Зошто на прво место позицијата го воскресна Б.Ц?
Зошто позицијата се пресметува со опозицијата наместо да се фокусира на креирање, создавање и ред др. работи?
Зошто позицијата се однесува како опозиција по многу прашања?

Дај ми одговор на овие прашања бидејки гледам дека сакаш да филозофираш и да се браниш со прашања.. еве јас не филозофирам ама ти поставувам прашања?

И на крај уште едно прашање.

Зошто не ја критикуваш позицијата туку си постојано насочен кон опозицијата? Бидејки ако ја критикуваш позицијата со тоа даваш еден мал придонес кон исправање на нештата создадени од оваа позиција.. НЕЛИ?

А бре луѓе навистина неможам да пронајдам што е тоа што Меси напиша, а е толку тешко да се разбере?!

Едноставно кажано, вината за неуспехот на опозицијата немојте да ја барате во позицијата. Истата треба да се бара внатре во самата партија, нејзината кадровска политика и неможноста, пред се, да се постави идеолошката матрица врз која би се градел системот и иднината на Македонија. Просто, недостасува визија. Старата матрица од која тие се директен производ не функционира. Згора на тоа моменталнава политичка консталација во светот не остава простор за таа излитена матрицаи опстане во една архаична форма. Непостојат услови, нема коњуктура.

Во изминативе 20 години партијата неуспеа да се трансформира и понуди нешто вредно за кое народот би гласал. Немоќта е јасно изразена во формирањето на широката коалиција. Во неа може да верува само некој кој е во очајна ситуација. Формирањето на еден таков политчки хермафродит наведува на помисла дека можеби намерите не се толку искрени. Обидот повеќе наликува на лов на вешетерки, борба за власт, додека иднината на Македонија е ставена во втор план.

Каква ли тоа иднина ќе има Македонија кога нејзината судбина ќе и ја кројат Бранко и царевоцеслецот!?

Секој еден сериозен играч, без разлика дали станува збор за политичка партија, бизнис, спортски тим.... , кој навистина мисли за иднината
за колективот треба да има политка која ќе биде насочена кон развој на внатршните кадри и план на сукцесија. За жал СДСМ тоа го нема што резултира во недостаток на нови кадри, свежи идеи, план и визија. Се додека е тоа така позицијата ќе биде спокојна.

По однос на прашањата кои ги постави, сметам дека тоа се повеќе чаршиски муабети без тежина и пред се прозивод на меѓупартиски препукувања и обвинувања.

Позицијата неможела да го воскресне Бранко. Бранко можеле да го воскреснат само членовите на неговата партија. Зошто е Бранко незаменлив?

Позицијата се бави со креирање и создавање, а дали нејзините приоритети мене лично ми се допаѓаат тоа е веќе друга работа. Меѓутоа позицијата покрај креирањето, одвреме навреме ќе се бави и со опозицијата и ќе ги анализира нивните ставови и постапки. Така е во секое едно демократско општество. Бавењето со опозицијата често пати не е на некое високо културно ниво.

Со третото прашање, навистина неможам да разберам што сакаш да кажеш?
Евентуалниот одоговр би бил на ниво на квалитетот на поставеното прашање. Од таа причина не би комнетирал.

По однос на четвртото прашање само би рекол, секој заслужува критика, но за жал опозицијата е во таква состојба да еноставно нема нешто значајно за што би се критикувала. Не направила ништо. Се критикуваат, небитни, лични и минорни, внатрепартиски работи и недостатоци. Тоа не и помогнува на партијата, а ја зајакнува позицијата. На позицијата тоа и одговоара.

Се додека СДСМ не се консолидира и стане вистинска опозиција која ќе има јасна визија, сите ние ќе живееме со перцепција дека Македонија живее во еднопартиски систем.

Груевски ќе биде моќен се додека другите му дозволуваат. Гарнитурата на Груевски ќе прави она што смета дека треба да го прави, не од причина што таа е семоќна, туку заради тоа што опозицијата е слаба и немоќна да се спротивстави. Борабата е да се добие мандат со цел да се спорведат идеите на партијата, но, тие другите неможт да добијат мандат. Зошто?

За волја пак на вистината Груевски и компанија имаат и поголеми резултати. Дали тие секогаш се економски издржани, може да дебатираме во друга прилика.

Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2012 во 23:23
Абе ова бранкофобијата треба да се стави на позитивна листа во ФЗО и да се лечи со бесплатни лекарства....ај што е тука раширена туку во последно време масовно ги префаќа и  економските емигранти....глупчо
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2012 во 00:05
Мислам дека погрешна терминологија користиш.

Бранкофобија?! Кој се плаши бре од Бранко? Можеби економските емигранити или можеби Пастирот и неговата свита?

Едно е сигурно, трпи СДСМ, неговите следбеници и индиректно македонскиот народ.

Нема кој да му се спротивстави на Пастирот!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2012 во 16:34
...sakashe da kaze ...Ovcharot!

-ama,...me zabole mene za partiiite!да
...tuka se prashuva:

...shto pravi ovoj narod...kako narod ,

...a ne po partiite shto i kako  pravat !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2012 во 03:07
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Бранкофобија?! Кој се плаши бре од Бранко? Можеби економските емигранити или можеби Пастирот и неговата свита?

Едно е сигурно, трпи СДСМ, неговите следбеници и индиректно македонскиот народ.

Амин!

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2012 во 23:18
...narodot vekje,... trpi  od site...ne samo od nekoi !

...i ke trpi izgleda ushte dolgo...se dodeka ne mu dojde pamet u glava!

...koj znae !
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2012 во 23:29

Овој народ, мислам оној привилегираниот (рамковниот) дел од него, си седи дома и си зема плата.
Пола држава се дави во сиромаштија
, ама за рамковните мора да има од буџетот.глупчо

Осум милиони евра за 1.500 „рамковни“ што седат дома

Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 00:11
Интересна работа нели? 8 милиончики за џаболебарчиња... а некои немаат работа а богами ни пари за живеачка... така ли владата решава невработеност во државава.. па дај и јас ќе седам дома и ќе си земам платичка.. а не кај нас ако земеш 2-3 дена за настинка минус ти стига на чекчето наредниот месец.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 00:23
samo eden komentar od nekoj na gorniot text:

''Kakva bruka i sramota!, 06.11.2012 11:28:00
Zemjo, progoltaj ja ovaa drzava! Navistina ne e vredna da postoi. Neka se goni u pm i ona i uck-ite i Grujo sose patriotite. Dovraga neka odi se!''

...да
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 02:06
Немој така брза, сеа ќе ти се пуштат мегафоните со патриотизам на даљинско... ке видиш коа ќе те подберат .. хехехехех
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2012 во 21:25

..или во стилот..а да не беше подобро во времето на Бранко или Тито.....имаме доделено толку милиони евра субвенции,асфалтирано илјадници метри улици..па градинки,школи..чешми..за споменици и да не зборат...дури еве денес слушам дури и половина од долгот кон фирмите по основ на ПОВРАТ на ДДВ го исплатиле.

Па што ни фали бре..уживајте.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2012 во 18:32
Се извинувам...
кој народ...?збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2012 во 19:39
- nishto chudno shto prashuva,.изненадување..koga i saminot ne znae ...koj bil!

...za mongolite be...e muabetot!намигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2012 во 08:28
Господова ли ѓаволова работа ли незнам, ама знам дека за работното место нити и треба факултет, нити треба да и одредат учинок, нити државен просветен инспекторат и брои грешки, а зима плата поголема веројатно и од лекар специјалист.изненадување

Функционер и секретарка се заглавиле при секс во Струга - ги одлепувала Брза помош

А да не беше “ѓаолот“ којзнае до кога раат ќе тераа. Вака народот нема да мисли на парното, знамињата, буџетот. И верувале или не, сабајле една пријателка која како мене чита рано весници ми врти на мобилен и ми вика дословце вака- Гледаш ли овие твојте што се не прават за да одвлечат внимание од проблемите на народот?збунетост
Ме потсети на наш Зекси со она неговата усталена -Крив е Р****** и слатко се изнасмеав па се уклучив на форумсмеење
пс...За Политика е- функционер е, не е за во Секснека ти е срам
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,781 секунди.