|
Правен факултет Јустинијан Први |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И двете. Во Студентски и ЕКТС канцеларијата никогаш не сум завршил работа како што сакам (брзо и ефикасно) заради полуписменост, мрза и некоординираност.
Имаше еден обид за уцена со книгите по Историја на правото, т.е. „не ве обврзувам да ги купите оригиналите ама без нив нема на колоквиум појавување“. За среќа студентскиот правобранител го среди тоа по приговор од студент/и. Скрипти и најразлични материјали има во Зоки, Либро и уште една копирница што не знам да ти објаснам точно кај се наоѓа (отприлика блиску до автобуската постојка пред влезот). Туку, додека сум тука уште една работа - од минатата година (мојата прва студентска година) системот на Правен стана каша попара. Разгледај го убаво Водичот за студирање, не сум информиран дали повторно има некои измени и годинава. Доколку нема, важното е: - максимум 15 поени од еден колоквиум, 8 за да се смета за положен - максимум 60 поени од испит - 10 поени ги доделува професорот за активност и сл. но од досегашното искуство - тие поени не ги гледаш - 3 последователни испитни сесии може да се полага еден предмет пред да треба да се презапишува, презапишувањето чини 8 евра по кредит - освоени 14 кредити се услов за проодност низ семестри Би ти рекол „со лесно“, ама... |
||
|
||
lide22
Нов член Регистриран: 09.Октомври.2012 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu ti blagodaram za informaciite. Imam uste mnogu prasanja, no najvaznoto mi e upateno do vonrednite studenti. Dali tie ispitite gi polagaat odednas ili na delovi ( ne mi e jasen noviov sistem )! Dali, na primer sega ispitite sto momentalno se slusaat ( prva godina ) se polagaat vo januarska sesija ili ima nesto pred toa, i dali i vonrednite studenti pisuvaat esei ( od kaj znaat koga i sto treba da pisuvaat bidejki tie ne se vo kontakt so profesorite? )
Pomagajte so informacii, ve molam! |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А мене нешто не ми е јасно..
Зборев со една пријателка што се запиша по онаа програмата за лица над 40 години баш на правен и ми вика дека имаат контакт со професори, асистенти па дури и на студентски прашања немале проблем... итн ред други работи... Како тоа вие никако не можете да стигнете до некој асистент Нели скопскиот државен универзитет се стремеше да биде најдобар меѓу најдобрите, а професорите како од онаа кампањата на владава, Осмели се .. (пиши ми мејл) За срамота, за една таква демек најдобра образовна институција во нашава земја..
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
lide22
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam so kogo si zborel, no i jas sum vo toj proekt i nikoj nisto ne mi kazuva, Na Studentski vikaat gledaj na internet, na internet za nas nema nisto i nemam poima kako ke se studira... Pa kako ke imam kontakt so profesori ( asistenti ) koga voopsto ne znam koi se??? A i profesorite imaat konsultacii predpladne, a nie sme na rabota... Vo denesno vreme nikoj ne te pusta da izlezes... Ajde barem ti pomogni, pa prasaj ja tvojata prijatelka barem koi profesori se vo prv semestar i kako e nacinot na polaganje, od ednas ili na delovi, pismeno, usno, prasanja, raskazuvanje.... Aj, bidi srce...
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е да зборам со неа, ама раат можам само кога ќе одам во Скопје.
Ама послушај ми го советов.. Оди на студентски прашања и не мрдај додека не ти ги дадат сите одговори. Ако случајно не сакаат, кажи им дека ќе одиш кај студентскиот правобранител затоа што ти се прекршени основните права како студент. Еве ти контакт.. На Универзитетот е формиран студентски правобранител заради заштита на правата на студентите. Студентскиот правобранител работи врз основа на Статутотна Универзитетот и Правилникот за студентски правобранител и постапува по барање на студентот доколку е повредено некое право од лицата вклучени во наставно-образовниот процес, од страна на факултетот или универзитетската администрација. Во периодот 2009/2011г., за Студентски правобранител е изран Никола Главинче.
WEB: http://spukm.org.mk/mk/studentski_pravobranitel КОНТАКТ: st_pravobranitel@ukim.edu.mk моб: 072 30 20 20 |
||
|
||
lide22
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zlato si, fala ti mnogu!!!
|
||
lide22
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali znaes na koj materijal e kolokviumot po Ekonomika i dali se prijavuvas nekade za polaganje ili samo si odis i si polagas?
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам за материјали, ама скоро секаде мораш да го пријавиш колоквиумот или испитот пред полагање. Не знам зошто кај вас би било поинаку
|
||
|
||
nikolaa
Нов член Регистриран: 11.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj ima elektronski materijal za predmetot gragjansko pravo, eventualno i prasanja ne bi bile na odmet ?
Blagodaram |
||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |