|
Број на паметници во Жена парк |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Октомври.2012 во 16:35 |
|
Дали знаете колку ВКУПНО паметници има сега во Жена парк ? За оние кои не го знаат ова паркче, тоа е во форма приближно како триаголник со двете покуси страни долги по околу 100-тина метри.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нови споменици:
- Споменик на борбата (прометеј, коњите и шумата од столбови) - споменик на Питу Гули - Споменик на основачите на АСНОМ - Споменик на бранителите - споменик на основачи на ВМРО има уште три стари споменици поврзани со егзодусот на егејците, и жените партизанки во втората светска војна, а сега во скоро време, поставија споменик во знак на пријателство, на некој од источно-еверопскиве писатели значи вкупно има десет, барем оние што ми текнуваат во моментов |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алал ти вера колега! Јас сакав малу да ги дезориентирам членовите со големи, но неточни бројки и очекував секакви нагаѓања, ама ти се јави прв и веднаш го погоди точниот број. На ова парче земја наречено Жена парк има, верувале или не, вкупно 10 паметници! Верувам дека со тоа постигнавме уште еден светски рекорд! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кул, сега уште повеќе туристи ќе доаѓаат
|
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само Јапонците им е интересно колку паметници има за да се снимат пред нив . Мене ме интересират кафаните . И секогаш кога сум во Скопје ги посетувам и сум многу доволен .
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кажи 2-3 збора за неа ? Допаѓа ли ти се ?
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене пак, не ме интересираат кафани дискотеки и кафичи, ама не ме интересираат ниту споменицте.
Ама ракијата со дедо (ти) е незаменлива А да, интересни ми се оние новите фасади. Се мислам како би изгледала зградата на ЕВН ако решат да ја прават во барок или некој така поекстремен стил А паркот го уништиле. Од сите страни да те набљудуваат некои паметни статуи што фали уште да прозборат Забеган, да не знаеш на кого беше онаа бистата, статуа, споменик, што и да е карши ГТЦ. Односно кога гледаш од ГТЦ према парк. Од онаму кај што беше Громби, Пјер Карден и сл...
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кога на дедо (ти ) му заврши ракијата оти бурето не е без дно ,ќе дојдеш кај мене во кафаната и тогаш ќе те почастам
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дедо ми секоја година прави за производство. Нема дно, само залиха од 300-400 (ако не и повеќе) литри
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ми беше тоа тоа поентата, ама не би ми било проблем поентата беше да кажам дека секој турист си е со свои интереси и побарувања... фактот што кај нас сеуште туризмот се поистоветува само со опипливо културно наследство, кажува дека имаме уште да учиме |
||
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И споменикот на Славко Јаневски мислам е во Жена-Парк?
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
инаку името на писателот беше Тарас Шевченко и ставен е таму како знак на соработка значи вкупно 11 споменици има во паркот |
||
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |