|
Авионски билети |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
b.domazetoska
Нов член Регистриран: 05.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dali mozebi znete nekoja avio kompanija so eftini avio bileti od Skopje do Stutgard, ve molam kazete m.i
|
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од Скопје нискобуџетни нема. Единствено стандардните .. од 280 + евра...
|
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
uros
Нов член Регистриран: 03.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До сега не сум патувал со авион но за неколку месеци трева да одам за Милано.Сакам да ве прашам од каде се набавува авионски билет,дали има на аеродромот посебен шалтер каде што се продаваат карти,или негде треба од патничкиве агенции да купам???????
Благодарам. |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Денес сите билети се електронски Бидејќи рече дека одиш за некој месец а не одма, ти препорачувам да го провериш линкот http://wizzair.com/mk-MK/Search ... Тука ќе најдеш ефтини авио билети, но на цената што ја гледаш треба да додадеш број на куфери по желба и за секој се плаќа посебно. Билетот го плаќаш со дебитна/кредитна картичка, а го добиваш во електронска форма. Го принташ и тоа е тоа. Boarding pass ќе добиеш на аеродром.. Доколку не сакаш со нискобуџетната компанија што ти ја споменав, оди на овој линк .. http://www.expedia.com/Flights и внеси ги потребните информации и ќе видиш која е цената и со која компанија е најефтино. Можеш да го купиш билетот исто така со кредитна или дебитна картичка а доколку немаш многу доверба види која е авио компанијата и оди директно на нивната веб страна. Таму можеш да го купиш билетот.. Лично јас не би ти препорачал да бараш по агенции освен ако немаш вишок пари за давање, а сигурен сум дека немаш... Патем, сите билети се во електронска форма, без разлика од каде ќе ги купиш. Не треба никакви шалтери никаков аеродром за еден билет..се е преку интернет
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
uros
Нов член Регистриран: 03.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
на ова wizz Air треба да направам профил за да резервирам авионски билет???? |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
expedia е многу е поскап за разлика од другите интернет продавачи на карти
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На Expedia често имам најдено поефтини карти отколку на другите. Алтернативно на amadeus.net па просто е за резервација откако ќе си најдеш најповолна карта..ама мене се некако поскапо ми се погодувало
|
||
|
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
види вака, не сум стручњак во таа област околу продажба на авионски карти, ама од искуство знам дека материјата е премногу флуктуирачка.
ми се случувало на ист интернет продавач во рок од пола саат да пребарувам иста линија, и скоро секогаш ми дава различити цени. дури и во едно пребарување можеш да најдеш повеќе различити цени за исти лет со истиот авион. никогаш не сум можел да разберам како им оди таа проблематика околу продажбата на авио карти, како се формираат цените и на кој начин.
|
||
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве вака.. Ќе ти дава различни цени затоа што цените се определени според нивна замислена категорија. Па така ќе налеташ на еден куп категории одбележани со буквите од англиската азбука (категорија W, Ј, В итн) а без разлика кое место за седење ќе го избереш (нели ти дава да бираш седиште, покрај прозор, покомотно, покрај вратите за итен излез итн) ти билетот го плаќаш по цена на категоријата. Па така ако сега пребараш и ти даде некоја си цена од 1500 долари за билет, а после 1520 значи тие (во класа V да речеме) од 1500 веќе некој ги земал.. А тоа со различните пребарувачи во исто време најчесто е затоа што некои наплаќаат одреден надоместок за резервација иако не го споменуваат тоа..или таа категорија не им ја препознава милиот пребарувач па едноставно ти ја дава следната поскапа. P.S Ова со категориите знам дека важи за компаниите кои се во оној star alliance, не знам дали важи за компаниите од Канада, Блискиот исток и сл кои не соработуваат т.е не се дел од star alliance групацијата.
|
||
|
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
увек кога треба да се купуваат карти, глава ме боли две недели унапред
|
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..во делот кај крилјата билетите се најефтини и скоро секогаш слободни.!..само 25-30 евра Ск-Виена.Оние во другиот оддел се зафатени од претходната дестинација.
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ахаа, ако најдеш за тие пари викај, да земам 10-тина карти па ако треба и кај багажот ќе седам Повртна до Виена тешко дека ќе најдеш за помалку од 210 евра и тоа со едно застанување во Загреб. А директните 250+ евра
|
||
|
||
gorge kocev
Нов член Регистриран: 14.Јануари.2013 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Luge vaka sea sakam da odam za Los Angeles vo Hollywood i mi treba da mi kazete za avionska karta kolku pari vo eden pravec i hotel ama ako moze nekoja poevtina da bide.Barav na GOOGLE ama ne mozev da najdam nisto.Mnogu ke vi bidam blagodaram ako mi pomognete
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За да ти каже некој цена за авио билет треба да кажеш за која дата точно и од каде сакаш да полеташ, од Скопје или од соседниве Софија и Белград? Еве случајна дата земав во март месец, поаѓање од Софија со Аерофлот Русија, ти е 494 фунти. На истиот ден од Скопје со Туркиш ти е 597 фунти а од Белград исто со руската е 500 фунти. Тоа ти се најефтини конектирани летови за тој некој си одреден датум. Кажи кога па ќе најдеме За ефтин хотел провери на http://www.trivago.com. Ако сакаш хостел на hostels.com или hostelworld.com |
||
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |