|
Што е /љубов/? |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | ||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А дали овде кога зборувате за љубов го негирате постоењето на онаа темна страна?
Сите станаа некако позитивни, некако не ми изгледа тоа на целосна слика. Како да фали едно огромно парче во целово проповедање по светов па и на форумиве.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eкшич не сите гледаме на животот во црно . Некој од на откриват и позитивната и веселата страна на животот . Сите имаме проблеми .Тоа е јасно . Не некој од нас се и позитивни луге .
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А која е таа темна страна на Љубовта ? Не сум знаел дека Љубовта има темнина ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема љубовта темна страна, но не сме сите совршени а љубовта значи прифаќање и на сопствената осудена страна, темна страна, неприфатена страна, но јас се што забележав е само совршени луѓе кои што промовираат љубов без притоа да забележам дека си ги имаат прифатено сопствените демони... и кога ќе се истресе некоја таква тема од нечиј ракав многумина ко ненаситни колваат и судат... па затоа се прашав и нема никогаш да престанам да се прашувам.. дали е љубовта отфрлање на едната наша половина и величење на онаа другата? Или сите се толку многу совршени?
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не го негирам постоењето на позитивното. Јас по природа многу се смеам (колку и да му е тоа некому чудно така е)... ама не негирам постоењето и на онаа осудена страна, негативна, забранета итн. за разлика од многумина. Можеби сум наклонета повеќе кон мрачни ствари, не велам не, но некои луѓе тотално се убедени дека истата ја помножиле со нула, но не се множи тоа со нула, невозможно е.
|
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Потполно си во право, како и многу пати до сега. Љубовта не отфрла и не суди ништо. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
No mnogumina kvazi rasprostranuvaci na ljubovta ja negiraat taa strana... nazalost.
|
||
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
gjukac
Нов член Регистриран: 16.Септември.2012 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne samo seks.
Toa e celosna ispolnitelnost i razbirane na dvata partnera. Za zal dosega se cini deka retko koj ima doziveano vistinski celosno ljubov. |
||
Da Bе..........
Tu Be.......... DA BE.......... |
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Љубовта не е само на ти го - дај ми го со партнерот. Љубовта е сеопфатно нешто, а љубовта на ти го - дај ми го е само парче од тое бесконечие...
|
||
|
||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Напротив,ако не прочита добро,кажав дека со нејзино зголемување како што расте стомакот на жена за да се роди она за кое велиме да се постане љубов,со што исчезнуваат сите појмови на своето постоење со кое сега се препознаваш себеси. Кога човек страда,а нема кој не пострада како во текот на својот живот. Не треба да се бара причина на своето страдање,туку зошто воопшто страда човекот, не зависно од типот на проблемите. Само така ќе ја шириш својата љубов,барајќи помирување(во себе) од оние што нанесуваат и оние што поднесуваат страдање. |
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пробај коментарите во однос на било која темата да не ги земаш толку на срце,бидејќи со "више волим себе него тебе", наместо да разговораме ,ќе водиме судски спор. За жал многумина живеат од туѓи мисли и филозофии и истите ги прифаќаат како штит,плашејќи се да не бидат повторно повредени. Па дуваат и на машченица. п.с.Не барај,ако си дојстојна за Тоа,тоа тебе ќе те најде. Како принцезата во кулата,што го чекала принцот да ја спаси. Изменето од Pica pica - 16.Септември.2012 во 20:10 |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ufffff seushte barash da postanesh ljubov?
ajde ushte ednush...... ne kje znaesh dali vishe volim sebe nego tebe, kako shto ne kje znaesh od shto zhiveam, kako shto ne kje znaesh vo shto duvam... i kako shto ne kje znaesh kogo jas chekam...ne kje znaesh...deka nemam potreba da se spasuvam...ama kje znaesh deka vreme e da prestanesh da ne se sekirash za viktorija 123 !!! da ja spasuvash de!!! - od tugjite misli i filozofii i ne mi izigravaj nekoja si zhrtva od moive postovi...a jas gjavolica.... i zapomni! moj problem e shto kje me snajde.....ne e tvoj - bidi siguren..... i zapomni - nemam potreba od tvoite zabeleshki i procenki.....zatoa drzhi si se do temite..... i posleden pat - kje nemam povekje komentar! - shto i da kazhesh! ova e obrakjanje na eden do drug chovechki sin! loj ne umee da gi pochituva zhelbite na drugiot... zhivej i ostavi gi drugite da zhiveat.....toa e ljubov. a ne tugja filozofija. |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Човек се спасува од самиот себе.
Многу тешко е тоа,кога на грб се носи толку скапоцениот живот наречен со некое име. |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |