IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Мали поуки за животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мали поуки за животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 116117118119120 186>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2012 во 02:57
Dozvoli mu da dojde, na ona shto doagja... i da si odi, ona shto si odi... - ne kochi...голема насмевка

"Zhivotnata prikazna" e ona shto ti se sluchuva, dodeka planirash... zaboraviv koj go kazha ova... ah starost...голема насмевка
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2012 во 10:14
,,,,znachi,sovesta kako takva e osnovnata prichina za seto ona shto e losho,,,bidejki ne dozvoluva da se bide  vo tek so harmonijata na postoenjeto,,,,

,,,,i svesta e sekogash vo pravo,,,kako shto sovesta greshi,,,,

,, ne postoi starost ,,,намигнување,,,,голема насмевка,,,panta rei,,,,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2012 во 12:36
голема насмевка Da , ne postoi starost!голема насмевка

- Toa e realnost, koja postoi a ne e vistina....смеењеголемо гушкање
Кон врв
alexa_1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2012
Поени: 1378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alexa_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2012 во 15:34
Shto e premolcheno-mozhelo da se kazhi, shto e kazhano- ne mozhelo da se premolchi.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2012 во 12:29
,,,sekoj moment e mozhnost i  shansa za da se promeni neshto,,,vo nas samite ,,,i okolinata okolunas,,
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2012 во 22:25
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2012 во 03:35
Koga svetot ni e problem, mozhebi problemot e vo nas... збунетост

"Menuvajki se sebe, go menuvame i svetot". 

Promenata zapochnuva tokmu od nas! Ama, koj sega kje se menuva ... doprva... polesno e drug da e vinovnikot...намигнување

Ili si go sakame(od navika) -  "krugot"...збунетост

Изменето од viktorija123 - 08.Септември.2012 во 03:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2012 во 13:20
,,, svetot nikogash ne e problem ,,,problem sme samite nie vo svetot,,,

,,,,za da se smeni svetot potrebana e golema kolichinas na kolektivna svest ,,,,големо гушкање,,

,,,promenata pochnuva od sekogo od sekade i vo koe bilo vreme ,,, shto poskoro tolku podobro,,,,

,,,,krugot e sekogash krug ,,,nepromenliv ,,,,намигнување,,,od bilo koja tochka da trgnesh ,,,pak se vrakash na istata,,,,,go sakale ili ne ,,,,,големо гушкањебакнеж
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2012 во 13:39
големо гушкањеPajsi... a da iskochime... od krugot?...голема насмевка kolektivno...големо гушкање
Ama, pusti chovek, prvin trebalo, ete majmun da bide...голема насмевкаголемо гушкање
Samo svest!да ne se golemi ochekuvanja, NO?намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2012 во 01:01
,,,,nema iskachanje od ,,,krugot,,,,ni poedinechno ,,,ni kolektivno ,,,,голема насмевка,,,

,,,,toa bi znachelo konechno zaminuvanje kon ,,,izvorot,,,големо гушкање,,,,

,,,,,svesta e potrebna za tuka i sega ,,,tamu kade ne e potrebna ,,,,nema potreba od nishto ,,,среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2012 во 14:14
AH! KRUGOT! голема насмевка NE POSTOI!!!плазење

Dovolno e da go poglednesh i ASH!голема насмевка Vekje si nadvor!намигнување

Ama vo pravo si! Deka ne se iskacha kolektivno....големо гушкање

A svesta!?- nasekade e prisutna ...ama ete nekako slabo ni se gleda....голема насмевка
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2012 во 12:28
Еве ѕирнете малце  во една туѓа светлинаплазење

Пред два месеци, на социјалната мрежа Фејсбук се појави една трогателна вистинска приказна. Еден таксист од Њујорк ја објави приказната којашто го потресе светот, а за само два месеци собра еден и пол милион „лајкови“.

lady500

Прочитајте ја приказната и извлечете ја моќната поука којашто ни ја носи.

“Пристигнав на адресата и свирнав. По неколку минути чекање, повторно свирнав. Со оглед на тоа дека тоа ми беше последното возење во смената, помислив дека би можел да си одам, но го паркирав автомобилот, излегов од него, дојдов до вратата и заѕвонив. ’Еден момент’, слушнав еден глас од старица. Слушнав како нешто се влече по подот. По подолга пауза се отвори вратата. Пред мене стоеше малечка жена од околу деведесет години. Носеше фустан со принтови и шапка, баш како да излегла од некој филм од 40 – те години. Покрај неа имаше најлонска ќеса. Станот изгледаше како со години да не живее никој во него. Целиот мебел беше покриен со платно. Немаше часовник на ѕидот, фотографии или пак било што друго. ’Можете ли да ја однесете мојата вреќа до автомобилот?’, ме праша старицата. Ја однесов вреќата до автомобилот и се вратив да и помогнам и таа да се влезе внатре. Ме фати за раката и заедно одевме до автомобилот.

Постојано ми се заблагодаруваше за љубезноста. ’Нема на што’, и одговарав. ’Само кон моите патници се однесувам онака како што јас би сакал другите да се однесуваат кон мојата мајка’. ’Ти си толку добро момче’, ми рече.

Кога влеговме во автомобилот, ми ја кажа адресата и ме праша дали би можел да ја возам преку градот. ’Тоа и не е баш најкраткиот пат’, и реков. ’Мене никаде не ми се брза. Јас одам во старечки дом’, ми рече.

Ја погледнав од ретровизорот. Очите и беа полни со солзи. ’Немам веќе никој од семејството’, благо продолжи да зборува. ’Докторот ми рече дека не ми останува долго време за живеење’. Полека застанав и го исклучив таксиметарот.

’По кој пат сакате да одиме?’, ја прашав. Следните два часа ги минавме во возење низ градот. Ми ја покажа зградата во која некогаш работела. Се возевме и низ соседството каде таа и нејзиниот сопруг живееле, кога се венчале. Минавме и низ едно складиште за мебел, кое некогаш било место за танцување, каде таа како девојка одела да танцува.

Кога и да ме замолеше да застанам пред некоја зграда или агол, ќе седеше мирно гледајќи в одалечината без да каже збор. Откако првите зраци на сонце се појавија на хоризонтот, одеднаш ми кажа дека е уморна и дека сака да тргнеме. Се возевме во тишина, до адресата што ми ја даде. Беше тоа ниска зграда, со влез пред големиот трем.

Две постари лица излегоа да не пречекаат штом дојдовме. Тоа беа вработените во домот, кои требаше да се грижат за неа. Внимаваа на секое нејзинот движење. Мора да ја очекуваа. Од багажникот ја извадив вреќата што ми ја даде и ја однесов до вратата. ’Колку во должам?’, ме праша, земајќи го паричникот. ’Ништо’, и реков јас. ’Но, од нешто морате да живеете’, ми одговори. ’Има и други патници’, и реков.

Скоро и без да размислувам, се наведнав и ја прегрнав. И таа ми возврати. ’Направивте една старица многу среќна. Ви благодарам!’, ми рече. И ја стиснав силно раката, и си заминав. Зад мене се затвори вратата. Звучеше како да се затвора еден живот. Во таа смена не земав ниту еден друг патник. Бесцелно возев изгубен во мислите. Остатокот од денов едвај можев да зборувам. Што ќе се случеше по старицата да дојдеше некој луд и нетрпелив возач кој едвај чека да ја заврши својата смена? Што ако ја одбиев и јас, и заминев откако свирнав два пати?

Од друга страна, мислам дека никогаш во животот не бев направил поважна работа!

Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2012 во 18:19
E ova za zal.. mnogumina ne sakaat da go primenat.. pa zatoa poprvo ke te ubijat so zbor.

Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2012 во 22:08
Мажот може да биде среќен со било која жена..се додека не е вљубен во неа
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 116117118119120 186>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.