|
ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности |
Внеси реплика | страница <1 120121122123124 173> |
Автор | |||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фрчковски ќе ја руши Владата со ДУИ и ДПА, па потоа и споменицитеовој Фрчковски како некој радикал ми се чини дека се прави
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што па овие од ВМРО толку рипаат за некаков предлог од некого,за премиер од албанска националност?. Тоа ни најмалку нема да влијае на настаните.. Што ако денес е македонец,кога половина од министрите или заменици се албанци..за власт врз сопствениот народ,се продадоа.. Ако ДУИ излезе,а ќе излезе од коалиционата влада,тогаш ќе појадат пак.."у планине"и од таму ќе бараат права..!. за жалење ќе бидат...овојпат. Ќе видете дека сум бил во право..! |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог да чува! И ваквите сакаме да дојдат на власт? Ако ДУИ, сепак, позитивно изненади и излезе од владата, тогаш треба да се подготви ново владејачко мнозинство, а не техничка влада. Потоа со француски клучеви ќе ги рушиме спомениците, вели Фрчковски во колумна за Фокус. А потоа, ааа потоа ! Ќе ни остане една концептуална уметничка акција - сите со француските клучеви и растурај тоа спомениците“, пишува Фрчковски. Ова не е прв политичар од редовите на СДСМ кој дава ваква изјава за спомениците. Секретарот на партијата, Андреј Петров, пред неколку месеци рече дека кога ќе дојдат тие на власт, за доброто на граѓаните, ќе ги срушат спомениците. Сепак, Фрчковски беше првиот политичар од СДСМ кој рече дека премиер би можело да биде Албанец без никаков проблем. Ајдееее... што водачи на СДСМ беа овие кои се фалат дека штом ќе дојдат на власт ќе јадат живи луѓе и со француски клучеви ќе рушеле споменици ?!?!? На вакви ли ќе им дадеме власт ? Вакви сакаме да не водат ??? Ова е светска срамота ! Ваквите изјави ги читаат дипломатите од светот, луѓето од кои бараме подржа за влегување во светските организации, банкарите од кои ќе бараме инвестицијски кредити, странските инвеститори... Некои во државава уште живеат со варварски менталитет. После ваквите изјави од перјаниците на СДСМ јас дефинитивно кревам раце од надежта дека нешто позитивно ќе се случи со опозицијата. Дури сега позицијата ми изгледа како единствена опција за подобра иднина на Македонија. Оти оноа другото, со онакви лидери, само ќе не врати во камeно доба. Сега воопшто не им верувам на кажаново: Опозициската СДСМ денеска преку соопштение реагира на пласираните тези на македонските здруженија во Австралија, каде се истакнува дека тие се против премиер Албанец, во евентуална коалиција помеѓу СДСМ и ДУИ. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Незнам кој е поголем шутрак....
тој што најавува дека ќе руши споменици (иако знае дека тоа е вон секој разум и не може да се случи по никоја цена)....или тој што како слеп за стап се фатил за тоа и цврсто верува дека тоа ќе биде така... абе маме еба Латас...начека малоумници што како мали деца седат и му го голтаат секој збор шо му излегува од уста и ги ора како бавча....
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ти навистина помисли дека некој верува оти овие буквално ќе појдат по улици да јадат живи луѓе и со клучеви да кршат споменици ??? Потполно си ја промашил поентата. Битно е нивото на интелигенцијата на лугето која им дозволува јавно да изјавуваат дека ќе јадат живи луѓе и дека ќе рушат споменици. И ако има некои кои тоа не го гледаат тогаш или изигруваат наивност или се навистина безнадежно наивни. А можеби се сложуваат со таа интелигенција, кој знае??? Изменето од Messenger - 12.Септември.2012 во 00:05 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
....nivoto na inteligencija na onie kloishto, ...seriozno gi sfatiule toj shto go kazal toa, ...pa makar i javno da bilo ! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Заклучок - човекот е несериозен и е еден од челниците на другите несериозни човекојадци во СДСМ. Таквата група на несериозни луѓе ја водат СДСМ и сериозно се подржувани од некои граѓани на Македонија. |
|||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ОМД: Охридскиот Рамковен Договор има многу недостатоци, а владеењето на правото мора да има предност
12.09.2012 - Вашингтон - Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД) е многу загрижена за бројните немили настани во Македонија предизвикани од страна на албанските лидери и јавни службеници. ОМД ја повикува македонската влада да обезбеди целосно владеење на правото низ територија на Република Македонија, и да не дозволи охридскиот рамковен договор да биде изговор овие дела да поминат неказнети. ОМД цврсто верува дека овој договор има многу недостатоци и се повеќе го дели македоснкото општество по етничка линија. Повеќе на: |
|||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македонија е во опасност од Бранко Црвенковски се додека тој е вклучен во нејзините политички работи, велат од Обединетите Македонски организации во Канада (ОМОК).Тие реагираат на последните информации за можна коалција меѓу СДСМ и ДУИ и најавите за премиер Албанец. |
|||
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Причина повеќе да не гласам ниту за едните ниту за другите...
Едните се со француски клучеви у раце, а другите си пишуваат писменца за јавноста и ги пласираат преку разно разни организации... Дефинитивно ама баш дефинитивно нема да гласам... Нек се сликаат и двете страни.. А дека ќе продолжам да критикувам, ќе продолжам уште повеќе... Едноставно сум згрозен од тоа како власт се однесува спрема опозиција.. Главен мегдан и приоритет на оваа власт беа и сеуште се... Битката за уништување на опозицискиот блок, како и претворање на народните пари во лични добра за поединци, а капак на се е виткање кичма пред албанците во Македонија... А пак кога гледам кој се мести од другата страна коса ми се крева... На кантар двете работи измерено имаат еднаква тежина... Всушност дури имам и една добра дефиниција за општеството во кое живееме... Нај арно да се преименува во лоповско општество... Од проста причина што само легалните лопови просперираат во државава. Ги има и тоа во огромен процент и кај двете страни.. |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ме зачудува твојот избор... токму поради игрите на партиите и суштинското неменување на состојбите во државата, во САД до пред последните избори гласаа само околу 32% од сето гласачко тело. Од друга страна, сметам дека и тоа не е решение... имено, доколку се откажуваш од гласање тогаш самоиницијативно се откажуваш од твоето влијание врз решавањето кој ќе ја води твојата држава во следниот период и истовремено си го одѕемаш правото потоа да гo критикуваш оноа за кои не си имал интерес да гласаш. Оти не може еднаш да се кажe дека не не интересира кој ќе биде на власт, а подоцна да ги критикуваме онoj коe не не интересирал . Ако се откажуваме од изборот на нашиот водач тогаш de factо се откажуваме и од неговата критика. Се надевам дека ме разбираш. Изменето од Messenger - 12.Септември.2012 во 21:38 |
|||
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Напротив... тогаш го имам апсолутното право да ги критикувам било едните ако останат, или другите ако се вратат на власт, бидејќи не ги сакам и не сум ги гласал.. А искрено мојот 1 глас веруј нема да го промени текот на настаните, туку ако отидам и заокружам некој број, тоа би било чисто заради моја лична сатисфакција.. Но кога гледам дека тоа не би променило нешто значајно во државава си викам поарно и да си дремам со ливчето од спортска у рука мож ќе ќарам некој денар...
Така да послатко ќе ми биде ако знам дека не сум гласал, отколку да ја направам истата грешка како пред 6 години па сега си ја колнам раката и самиот себеси... Не вреди ниту една партија толку за да може да ми го манипулира разумот... Факт од кој нема да се одвојам никогаш... |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
MRNMKD-NP...ќе гласа за мене.Знам.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така е... ти ќе ме носиш на пиво и ќебапи, а јас најдоле на ливчето ќе пишам Загор ТеНеј за градоначалник... |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 120121122123124 173> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |