IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На столбот на срамот!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На столбот на срамот!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 49>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 00:52
ма ајде...kakva ti e taa sloboda na govior, ako e ''sredena'' so zakon i ...sl.?

...gluposti ,...kako i obichno !

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2012 во 03:41
Слободата на говорот е венчана со одговорностa за оноа што говориш.

Посочено од mamamd во однос на законот тоа значи ако лажеш, ако јавно навредуваш личности, ако повикуваш на безредија и насилие кон заедницата, поединци или национални, религијски и етнички групи  -  следи твоја лична  одговорност за таквиот однос и последиците од него.

Слободата на говорот, како недделив елемент од демократијата, не значи виза за потполна анархија.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2012 во 02:23
....ma shto së mi ...iznakaza"!изненадување

...lazgovci vikash?збунетост...zarem ima pogolemi lazgovci od onie shto se kandidati pred izbori,......otkako ke gi izberesh"

...i na niv sakash da im ...''tepam''...i ...milozvucham?изненадување

....ма ајде

...za niv edinstveno ...i samo

...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2012 во 18:35
Ако е вистина кажаново (а зошто и би  лажала кутра женазбунетост).
Ако е вистина, имам само едно јаз,к за недопирливите. Оти за некој штета од 1оотина евра  е ништо, ама за некој е месечен опстанок.
Доколку е вистина, дотичниот само требало да застане и да се договори, да си ја плати направената штета и готово. Вака само прави револт кај обичните луѓене

Самохрана мајка: Срѓан Керим, пијан, ми го удри автомобилот и се сокри

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2012 во 20:26

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ако е вистина, имам само едно јаз,к за недопирливите. Оти за некој штета од 1оотина евра  е ништо, ама за некој е месечен опстанок.
Доколку е вистина, дотичниот само требало да застане и да се договори, да си ја плати направената штета и готово. Вака само прави револт кај обичните луѓене

Аман аман, оваа го видела времето до секунда..во 6 часот и 8 минути, а да не биле и 9збунетост
Патем, не верувам дека Керим си дозволил да вози, сепак никогаш го немам видено зад волан. За тоа си има личен шофер и за тоа постојат полисите за осигурување...
А таа може да си ја вози колата и изгребана, не мора да ја замачкува со боја..
Одма се јавила на 100 места кренала бунт женава, а можела да викне полиција ..
И што ако нема траги на автомобилот на Керим? Одма да обвинат некого новинариве...
Тури му пепел и на сведокот ако колата е навистина нечепната..

А и многу е кутра женава, дури Киа вози..
Кутрите возат југо, 101 и слично нешто 15 години старо
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2012 во 21:02
фул ми уонс - шейм он ю
фул ми туайс - шейм он ме
ѓавол

Иванов греши ако мисли дека некой му верува
се разбира мислам надвор од Македония

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=92B1A6310DFE7F488E19FB10D0AA4F9B

Доста веќе гледавме назад. Ние пристапуваме кон Европската унија за со Бугарија да спроведуваме европски стандарди, критериуми и принципи. Да им ја оставиме историјата на историчарите, рекол Иванов.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2012 во 08:24
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Аман аман, оваа го видела времето до секунда..во 6 часот и 8 минути, а да не биле и 9збунетост
Патем, не верувам дека Керим си дозволил да вози, сепак никогаш го немам видено зад волан. За тоа си има личен шофер и за тоа постојат полисите за осигурување...
А таа може да си ја вози колата и изгребана, не мора да ја замачкува со боја..
Одма се јавила на 100 места кренала бунт женава, а можела да викне полиција ..
И што ако нема траги на автомобилот на Керим? Одма да обвинат некого новинариве...
Тури му пепел и на сведокот ако колата е навистина нечепната..

А и многу е кутра женава, дури Киа вози..
Кутрите возат југо, 101 и слично нешто 15 години старо

-Кутра мислев во смисол на нервозите што и се приредени (од женски аспектнамигнување)
- Запамтување на времето- кога нешто правиш со рутина, памтиш- јас знам дека една релација од едно 200 метри секој ден ја минувам во период од 7:25 до кај 7: 30 ((кога веке сум во колаголема насмевка)
-Е види, јас го имам видено и него и многумина други (елитни) да  возат. И ја разбирам, оти имав слична случка пред едно 15 години со еден кретен кој мислеше дека е недопирлив, ама се сврте тркалото и си платиголема насмевка

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2012 во 22:31
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2012 во 03:18
Шамари ли се шамари... Ајде позицијо коментирај за знамињата.. или сега како и владините мегафони ќе се изјасните со коментар од типот, легитимно право имаат да ја преплават Македонија со албански знамиња, т.е со знамиња на друга држава. А што е најинтересно се си тече така глатко и мирно.. Кичмите повеќе од ова дали можат да се свиткаат на македонците? Или преостанува сите кај рамче од шутка па тој без вазелинче да ни ги исправа... Хммммм некако ептен се стишаа "бранителиве" на актуелната власт.. Дали се молат нивниот личен профит да стигне побрзо отколу падот на власта или што е муабетот? Тоа допрва ќе треба да го утврдиме, а до тогаш ќе му се изнагледаме на пред новогодишниот декор на албанското "малцинство" во државава, кое толку убаво ни го "накити" Скопје, или барем некои делови од него, и добар дел од нашата ни мила и напатена, а богами и во догледна иднина "федерализирана" Македонија... Само напред Македонијо.. Вмро е твојата судбина (со лопатата во рака)....
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2012 во 19:59
има ли капетан овој брод или Титаник му е името?

http://www.plusinfo.mk/vest/48669/200-toni-meso-nelegalno-pushteni-na-makedonskiot-pazar

па mamamd на ова запиша...-Ај на здравје јадење, по она житото, сега е редно и малку месо, какво -такво, ќе го свариме ние, отпорни сме.изненадување..или изворно http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20581&PID=2761507#2761507

-на ова brza напиша....
-ma krkaj si ti na raat!да

...ne veruvam deka neshto mu e na toa meso,...tuku, deka na drzavata i e povekje zal shto ne lapnala nekoj dinar od nego,

...otkolku shto i e do tvoeto zdravje!

...za brashnoto pravele analiza,...samite rekoa ...a za ova samo deka  ne uspeale da go propushtat niz svoeto.... sito!

арно ама не се заврши со тоа...па велат.

-има отрови...па потоа
-   нема отров во српската пченка  од 07 12 2012
па сега повторно има...
-http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=5214F70EC777E24286E962D86DC4E7D2

најдобро да седнат и да се договорат..има или нема.
случај како со косили шампонот пред некоја недела..прво немаше,а откако србите пронајдоа некоја си супстанца тогаш и нашиве ја најдоа(признаа).Се прашувам,има ли воопшто контрола и имаме ли лабартории за вакви и слични испитувања...или само агенции и какви не ти институти.збунетост

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2012 во 19:36

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=1886899C1C97E24C8DEE19F2BCEA0252

Што да се каже друго освен- СРАМОТА ! не

Не знаев дека по наредба на лидерот сите може да глумат лудило. Овие биле за Холивуд а не за во парламент.  Срамота за лидерот на СДСМ и за неговите пратеници кои не се свесни дека не само што одат против ВМРО ДПМНЕ туку и одат против својот народ ...не

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2012 во 23:18
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=1886899C1C97E24C8DEE19F2BCEA0252

Што да се каже друго освен- СРАМОТА ! не

Не знаев дека по наредба на лидерот сите може да глумат лудило. Овие биле за Холивуд а не за во парламент.  Срамота за лидерот на СДСМ и за неговите пратеници кои не се свесни дека не само што одат против ВМРО ДПМНЕ туку и одат против својот народ ...не

ма ајдеЗошто го прескокна СУШТИНСКОТО ?...Обидот на владејачките партии да ја прескокнат Комисијата за финансирање и буџет и да го протуркаат фискалниот план за 2013 преку Законодавно-правната комисија доведе до судир меѓу пратениците од двата табора.(од истиот весник)

..на крај краева,БЦ конечно може да ги боцка во ребра,за цела измината година што кокетираат со своите коалициони партнери по суштински пшрашања за цел народ и држава.Ќе попушти ама игра на нерви е во моментов.даголема насмевка
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2012 во 05:56
на иницијативата протов поскапувањето на енергенсите и струјата и враќање на ефтината тарифа досега се потпишале 5300 граѓани...од 2 милиона....
абе ова не е народ...ова е злато од народ....да го гушнеш и да бегаш...
и после тоа била скапа струјата, скапо горивото, го дупела народот топлификација...АБЕ МАЛКУ Е....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2012 во 23:17

една од мене за народот наш македонски
само кај нас има демонстрации против опозиција...пази,мнозинството гласови се кај владата а тие не убедуваат(ај шо не убедуваат ама шо им веруваме) дека ради опозоцијава  нема плати,нема социјална помош(која ионака секој ден е помала),нема субвенции,нема пензии,нема ништо...има само споменици
просто не можам да се начудам како бе опозицијава е уште опозиција кога е толку моќна и контролира се?
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 49>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.