|
Од Праисторија до Антички период во Македонија |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тогаш ги читав само оние делови кои се интересни за мене. Сега се заинтересирав и за античката историја. И таму не е во ред. Дадов пример со границите. |
||
Ташко
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А кај ли е "Бугарија" и "Бугарите" во антиката..? |
||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе нема ја. Ама и кај вас немало Македонци во Антиката.
Види ја картата на НМГРМКД. |
||
Ташко
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве што се кажува во извештај на американската војска шред нејзиното учество во воените операции на Балканот за земјите и народите кои живееле на просторите на кралството "Југославија" низ историјата. (чијашто јужна граница е иста со денешната наша јужна граница со "северна Грција")
"а) Историски Податоци Земјите од кои е составено Кралството Југославија имаат заедничко: 1) Пред-Римски период (земјата е населена од Илири, Далматинци, Дарданци, и МАКЕДОНЦИ) 2) Римски период (отприлика 1-век пред наша ера до 6-7-век наша ера) На Север - дел од провинцијата Панонија На Запад - провинцијата Далмација (главен град: Салона) На Исток - дел од провинција Мизија На Југ - дел од провинциите Дарданија и МАКЕДОНИЈА После поделбата на Римската Империја во 395 г. од наша ера, Панонија и Далмација и припаднаа на Западната Империја (Рим), Мизија, Дарданија и МАКЕДОНИЈА на Источната Империја (Константинопол). 3) Инвазија на Словените 6-7 векови. Од тоа време наваму различните делови на земјата се оформуваат во посебни ентитети. Додека во средните векови нивната историја е различна во согласност со предоминацијата на Источнато (Византиско) или Западнато (Италијанско, Германско, Унгарско) влијание, во пост-средновековниот период пресудниот фактор е дали или не одредена област потпаднала под Турска власт, и ако да, за колку долго време." Изменето од Ташко - 31.Август.2012 во 04:50 |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ташко , тогаш како и сега кога се каже Македонија се мисли на географска област , а не на посебна држава .
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Типично бугарска работа.. Емил го чита само тоа што нему му одговара за читање...
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто да читам нешто што ми одговара и го знам ?
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај прочитај го уште еднаш и повтори си го во себе неколку пати....
Или пак сакаш да кажеш дека не треба да читаш за тоа како во извештајот стои дека Македонците постојат од дамнешни времиња, и тоа тебе ти одговара бидејќи го знаеш тоа како факт? |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вие Македонците сте креаторите на Светот . Така одговара ли ти ?
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми одговара така... Па тоа се вашите зборови т.е дека Бугарите се први, па сите останати...
Туку ај ... се избламира пак, што да ти правам.. |
||
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бугарите во милиони ствари сме први . Многу свари сме создале ние . Тоа е докажано и нема дилема . Но насловот на темата е од праисторијата до антиката во Македонија . Значи ли тоа дека сте роднини и со неандерталците ?
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
емил, собери се малу. Ако не се сложуваш со нечие мислење не мора да се исмејуваш.
Доколку мислиш оти бугарите не постоеле во периодот од праисторија до античките времиња тоа не значи дека никој друг не постоел. Автотохното население во Македонија има оставено свои траги уште од преисторијата и тоа е доста добро проучено. Ако темава не те интересира тогаш прескокни ја, но ако земаш учество внимавај малу како го правиш тоа. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ме наведуваш на многу поинаков разговор, но искрено немам намера да потпаѓам на нивото на твојата необразуваност и да навлегувам во понатамошна дискусија со погрешен правец... Само ќе ти кажам... Согласно постовите што се повеќе никнуваат во одредени форуми каде е потребно знаење и познавање, можам да кажам дека ти многу повеќе ми приличиш на неандарталец бидејќи степенот на образование ти стагнирал т.е не еволуирал повеќе од степенот на Неандарталецот... Свати го ова како комплимент не како навреда.. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |