IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 167168169170171 229>
Автор
Порака
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2012 во 19:39
не ми е јасно зошто македонската јавност има најбурни реакции за најнебитни ствари, не дека е нешто за фалење, ама истата слика може да ја видите во повеќе европски и амерички градови кога ќе пукне летна четириеска жештина со ведро небо, и тоа поминува на вести при временската прогноза...
и тука е фрустрацијата, што јавноста како ништо да не е, ќе свари мегаломански споменик од дваесетина метра и баснословна сума, ама нема да го свари фактот што некое циганче се бањало во фонтаната

инаку минатото лето јас требаше да направам муабет со џандар поради тоа што ја допрев водата со рака...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
ABC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 371
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ABC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2012 во 21:17
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

не ми е јасно зошто македонската јавност има најбурни реакции за најнебитни ствари, не дека е нешто за фалење, ама истата слика може да ја видите во повеќе европски и амерички градови кога ќе пукне летна четириеска жештина со ведро небо, и тоа поминува на вести при временската прогноза...
и тука е фрустрацијата, што јавноста како ништо да не е, ќе свари мегаломански споменик од дваесетина метра и баснословна сума, ама нема да го свари фактот што некое циганче се бањало во фонтаната

инаку минатото лето јас требаше да направам муабет со џандар поради тоа што ја допрев водата со рака...

Хехехехе, тогаш водата сеуште не била “осветена“, сега е и потврдено дека е “света“, со повеќе од 10 милиони евра.намигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2012 во 21:42
Насекаде низ светот сиромаштијата знае да  се бања во фонтани кога ќе начекаат троа моментче , така да и нашион воин сигурно е среќен кога гледа како народецот се бања под копитата на  Буќефал кој не е Буќефалнамигнување
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2012 во 21:43

Јас не знам што е јасно?не знам
Може ли да ми кажеш дали е дозволено капење во музичката фонтана во Дубаи или пак во сличната на неа во Лас Вегас? Всушност е забрането. 
Не гледам зошто треба да се бањаме баш во фонтана? Не е ова маалско фонтанче па дај да се разладиме. Ова е богами мултимилионско фонтанче, згора на се и музичко. 

Не е фрустрацијата за тоа што некое циганче скокало во фонтаната. Прашањето е кој ќе ја поправи фонтаната кога баш тие ќе ја расипат? Повторно ли од џебот на граѓаните, затоа што некој не се разладувал туку ПЛИВАЛ во таа фонтана?!?

I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2012 во 04:26
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Јас не знам што е јасно?не знам
Може ли да ми кажеш дали е дозволено капење во музичката фонтана во Дубаи или пак во сличната на неа во Лас Вегас? Всушност е забрането. 
Не гледам зошто треба да се бањаме баш во фонтана? Не е ова маалско фонтанче па дај да се разладиме. Ова е богами мултимилионско фонтанче, згора на се и музичко. 

Не е фрустрацијата за тоа што некое циганче скокало во фонтаната. Прашањето е кој ќе ја поправи фонтаната кога баш тие ќе ја расипат? Повторно ли од џебот на граѓаните, затоа што некој не се разладувал туку ПЛИВАЛ во таа фонтана?!?

значи како што кажав како прво, мене не ми дозволија да пружам рака во фонтаната минатата есен
втората работа што кога државата била доволно одговорна да гради мегаломании со огромни суми, одговорна е истите да ги одржува и санира во иднина, без разлика дали од старост или вандализам... плус, неверојатно смешно е да збориме за парите потрошени во санација, кога тие не се ни 0.00000000001% од сумата за споменикот, а парите потрошени за споменикот се и онака пари отидени во неповрат... а како што е осакатен буџетот, народот го дерат, со или без пливачиве...
и уште кога беа овие проекти во план, се нервирав и за тоа што не се промислени многу вакви работи, каква било изградба на објекти влече многу проблеми, обврски и трошоци со тебе, а тоа никој во оваа проклета држава не го промисли
и не знам што ја дели оваа фонтана како бела мечка од други фонтани, ова се случува со години наназад во градов насекаде каде што имало вода, па никој не се бунел, но секако, тука се работи за преценетата фонтана на преценетиот, на преценетата локација...

ако збориме за фонтаните во лас вегас и во дубаи, тие се приватен имот, и што се однесува до сопственикот, може ако сака и со електрична ограда да ги огради, фонтани што се јавен имот, никогаш не биле забранети освен ако не се дел од културно историско наследство и се под строга заштита
и тоа е проблемот, што на други места никој не го боли онакво за тоа дали некој пливал во некој фонтана, затоа што е тоа нешто сосем нормално кога има горештини, не гледам зошто кај нас би се правело исклучок, кога не вреди...
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2012 во 07:47
Вчера бев во оној партискиот музеј, и навистина можам да кажам - утната работа. Очигледно не се штедело на изработка(мермери,огромни слики од руски автори,восочни фигури...).
Визуелно атрактивно, но концепциски-жива утка. Влегов и морав да чекам водич кој ќе не носи низ поставката. Поминав 1 час brainwash за условите во кои е формирана ВМРО, како делувала,како се организирала и како нивните членови биле репресирани од окупаторите и комунистите. ОК, партиски музеј, очекувана лекција, но најтрагично е што водичот не ти дава ни секунда време да ги видиш убаво изложените документи и предмети.
А изгледа сметаат дека нема потреба да читаш, слушај и тоа е тоа.
Можеби сум јас не сум во право, но во музеј може да поминам и многу повеќе од еден час, ама сакам секој изложен предмет да го „проучам“ детално, да добијам слика за тој предмет и за неговото време.
Тоа во овој музеј не ми е дозволено. Сам не смееш да разгледуваш, а водичот ти „сервира„ тоа што смета дека треба да видиш и како тоа што го гледаш да го толкуваш...
Тотална утка....
Се надевам дека нема ваква глупост да направат и со археолошкиот музеј.....
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2012 во 21:59
^^^
па зарем не разбра преку 100-те неповрзани имиња што ги има музејот за тоа каква е неговата природа?   хи, хи...

Изменето од zabegan - 10.Јуни.2012 во 22:11
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2012 во 16:17
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

Вчера бев во оној партискиот музеј, и навистина можам да кажам - утната работа. Очигледно не се штедело на изработка(мермери,огромни слики од руски автори,восочни фигури...)...........
Можеби сум јас не сум во право, но во музеј може да поминам и многу повеќе од еден час, ама сакам секој изложен предмет да го „проучам“ детално, да добијам слика за тој предмет и за неговото време.
....
.zarem so cel pamet plati ...da go vidish toa ...tamu?изненадување
...tuku,...sekade e taka ogranicheno vremeto,... kolku mozesh da uzivash vo umtnosta izlozena vnatre,
...od 08-09h pa do nekade pred stemnuvanje!намигнување

========================================================================================

tuku:среќа
...УШТЕ ЕДЕН НОВИТЕТ ВО ЗОО СКОПЈЕ
Низ зоолошка со модерно вовче

...stvarno se nadevam deka  ke ukr...pardon,...ke najdat parii i za edno da vijuga niz prostorot megju onie mermerni i bronzeni ( i gipseni)...  "umetnichki" Glupavosti  na ploshtadot skopski .да

...navistina voopshto ne bi lichelo ako pokraj karuzelot nema i vakva  turistichka atrakciija, za se pobrojnite turisti koi vekje navaluvaat da dojdat navaka....намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2012 во 21:53

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети изјави дека одлуките за поставување на споменикот на воинот Александар, како и за Скендербег, се донесени во време на владеењето на СДСМ.

ali-500

Ваквата изјава Ахмети ја даде за време на гостување во емисијата X/0 на Канал 5 телевизија.

-Одлуката за поставувањето на споменикот на Александар, да бидеме искрени, е донесена во време на владеењето на ДУИ и СДСМ.Донесена е одлуката во градот Скопје и таа е изгласана во советот на град Скопје. Одлуката за поставувањето на Скенде бег е донесена во град Скопје, како и за поставувањето на Александар Велики, рече Ахмети во X/0.

Спомениците на Александар Македонски и Џорџ Кастриот – Скендербег, се поставени за време на владеење на актуелната власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ. За истите споменици од опозициската СДСМ многу пати излегоа со критики.

Сега, по ваквата изјава на Ахмети, останува нејасно зошто СДСМ се противи за споменици чие поставување кога беа на власт им било прифатена идеја.

Изменето од Messenger - 12.Јуни.2012 во 21:54
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2012 во 22:27
немој меси жити се, овој човек го сметаш за релевантен фактор во твоите ставови?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2012 во 22:39
Не реков дека е релевантен за мене, туку ми падна во око изјавата која кажана вака јавно или претставува вистина или е салто мортале како онoа на Црвенковски со објавувањето на "државната тајна". намигнување
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2012 во 06:45
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Не реков дека е релевантен за мене, туку ми падна во око изјавата која кажана вака јавно или претставува вистина или е салто мортале како онoа на Црвенковски со објавувањето на "државната тајна". намигнување

размислувањеМеси бре друшкане, зар и тизбунетост
Има две логики
-Значи ВМРО ги украде/се кити со туги проекти и според тоа опозицијата има право да се лути
-Ахмети- човекот кој изјавуваше дека се бори за човекови права значи бил во право тогаш. збунетост
Оти јас лично на овој човек ништо, ама ништо не му верувам. Имаат Албанците мноооогу поспособни политичари, образовани, луге на место. За мене АА на власт дојде со пушка в рака  и тоа останува. Колку и да тврди дека се прменил Досега АА го немам чуено да проговори на македонски јазик т.е. на службениот јазик на земјата во чија власт партиципира. Затоа неговите изјави не ги земам за веродостојни.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2012 во 16:36
http://v2plusinfo.cfd.mk/small_pics/2012/06/13/r.jpg
ЦЕНЗУРА: ОТСТРАНЕТ БИЛБОРДОТ СО ЧУДОТО ОД „СВ. ДИМИТРИЈА“
објавено: пред 1 час

Попладнево е отсранет билбородот со чудото од Св. Димитрија. По бурните реакции на христијанските верници...

.............газење од смеење

....Click for a larger view

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2012 во 14:38
Врбите од 250.000 евра запловија во Вардар

Кај не сум била, ама ова го нема никаде...

Како во Темза да стават тополи азбунетост
Уште подобро...во Нил..да не можат да се разминат...ѓубрињата дехи, хи...
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 167168169170171 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.