|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 167168169170171 229> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ми е јасно зошто македонската јавност има најбурни реакции за најнебитни ствари, не дека е нешто за фалење, ама истата слика може да ја видите во повеќе европски и амерички градови кога ќе пукне летна четириеска жештина со ведро небо, и тоа поминува на вести при временската прогноза...
и тука е фрустрацијата, што јавноста како ништо да не е, ќе свари мегаломански споменик од дваесетина метра и баснословна сума, ама нема да го свари фактот што некое циганче се бањало во фонтаната инаку минатото лето јас требаше да направам муабет со џандар поради тоа што ја допрев водата со рака... |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
ABC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 371 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хехехехе, тогаш водата сеуште не била “осветена“, сега е и потврдено дека е “света“, со повеќе од 10 милиони евра. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Насекаде низ светот сиромаштијата знае да се бања во фонтани кога ќе начекаат троа моментче , така да и нашион воин сигурно е среќен кога гледа како народецот се бања под копитата на Буќефал кој не е Буќефал
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не знам што е јасно? Може ли да ми кажеш дали е дозволено капење во музичката фонтана во Дубаи или пак во сличната на неа во Лас Вегас? Всушност е забрането. Не гледам зошто треба да се бањаме баш во фонтана? Не е ова маалско фонтанче па дај да се разладиме. Ова е богами мултимилионско фонтанче, згора на се и музичко. Не е фрустрацијата за тоа што некое циганче скокало во фонтаната. Прашањето е кој ќе ја поправи фонтаната кога баш тие ќе ја расипат? Повторно ли од џебот на граѓаните, затоа што некој не се разладувал туку ПЛИВАЛ во таа фонтана?!? |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
втората работа што кога државата била доволно одговорна да гради мегаломании со огромни суми, одговорна е истите да ги одржува и санира во иднина, без разлика дали од старост или вандализам... плус, неверојатно смешно е да збориме за парите потрошени во санација, кога тие не се ни 0.00000000001% од сумата за споменикот, а парите потрошени за споменикот се и онака пари отидени во неповрат... а како што е осакатен буџетот, народот го дерат, со или без пливачиве... и уште кога беа овие проекти во план, се нервирав и за тоа што не се промислени многу вакви работи, каква било изградба на објекти влече многу проблеми, обврски и трошоци со тебе, а тоа никој во оваа проклета држава не го промисли и не знам што ја дели оваа фонтана како бела мечка од други фонтани, ова се случува со години наназад во градов насекаде каде што имало вода, па никој не се бунел, но секако, тука се работи за преценетата фонтана на преценетиот, на преценетата локација... ако збориме за фонтаните во лас вегас и во дубаи, тие се приватен имот, и што се однесува до сопственикот, може ако сака и со електрична ограда да ги огради, фонтани што се јавен имот, никогаш не биле забранети освен ако не се дел од културно историско наследство и се под строга заштита и тоа е проблемот, што на други места никој не го боли онакво за тоа дали некој пливал во некој фонтана, затоа што е тоа нешто сосем нормално кога има горештини, не гледам зошто кај нас би се правело исклучок, кога не вреди... |
||
|
||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вчера бев во оној партискиот музеј, и навистина можам да кажам - утната работа. Очигледно не се штедело на изработка(мермери,огромни слики од руски автори,восочни фигури...).
Визуелно атрактивно, но концепциски-жива утка. Влегов и морав да чекам водич кој ќе не носи низ поставката. Поминав 1 час brainwash за условите во кои е формирана ВМРО, како делувала,како се организирала и како нивните членови биле репресирани од окупаторите и комунистите. ОК, партиски музеј, очекувана лекција, но најтрагично е што водичот не ти дава ни секунда време да ги видиш убаво изложените документи и предмети.
А изгледа сметаат дека нема потреба да читаш, слушај и тоа е тоа.
Можеби сум јас не сум во право, но во музеј може да поминам и многу повеќе од еден час, ама сакам секој изложен предмет да го „проучам“ детално, да добијам слика за тој предмет и за неговото време.
Тоа во овој музеј не ми е дозволено. Сам не смееш да разгледуваш, а водичот ти „сервира„ тоа што смета дека треба да видиш и како тоа што го гледаш да го толкуваш...
Тотална утка....
Се надевам дека нема ваква глупост да направат и со археолошкиот музеј.....
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
^^^
па зарем не разбра преку 100-те неповрзани имиња што ги има музејот за тоа каква е неговата природа? Изменето од zabegan - 10.Јуни.2012 во 22:11 |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...tuku,...sekade e taka ogranicheno vremeto,... kolku mozesh da uzivash vo umtnosta izlozena vnatre, ...od 08-09h pa do nekade pred stemnuvanje! ======================================================================================== tuku: ...УШТЕ ЕДЕН НОВИТЕТ ВО ЗОО СКОПЈЕ Низ зоолошка со модерно вовче ...stvarno se nadevam deka ke ukr...pardon,...ke najdat parii i za edno da vijuga niz prostorot megju onie mermerni i bronzeni ( i gipseni)... "umetnichki" Glupavosti na ploshtadot skopski . ...navistina voopshto ne bi lichelo ako pokraj karuzelot nema i vakva turistichka atrakciija, za se pobrojnite turisti koi vekje navaluvaat da dojdat navaka.... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лидерот на ДУИ, Али Ахмети изјави дека одлуките за поставување на споменикот на воинот Александар, како и за Скендербег, се донесени во време на владеењето на СДСМ.Ваквата изјава Ахмети ја даде за време на гостување во емисијата X/0 на Канал 5 телевизија.
-Одлуката за поставувањето на споменикот на Александар, да бидеме искрени, е донесена во време на владеењето на ДУИ и СДСМ.Донесена е одлуката во градот Скопје и таа е изгласана во советот на град Скопје. Одлуката за поставувањето на Скенде бег е донесена во град Скопје, како и за поставувањето на Александар Велики, рече Ахмети во X/0. Спомениците на Александар Македонски и Џорџ Кастриот – Скендербег, се поставени за време на владеење на актуелната власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ. За истите споменици од опозициската СДСМ многу пати излегоа со критики. Сега, по ваквата изјава на Ахмети, останува нејасно зошто СДСМ се противи за споменици чие поставување кога беа на власт им било прифатена идеја. Изменето од Messenger - 12.Јуни.2012 во 21:54 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
немој меси жити се, овој човек го сметаш за релевантен фактор во твоите ставови?
|
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не реков дека е релевантен за мене, туку ми падна во око изјавата која кажана вака јавно или претставува вистина или е салто мортале како онoа на Црвенковски со објавувањето на "државната тајна".
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Меси бре друшкане, зар и ти Има две логики -Значи ВМРО ги украде/се кити со туги проекти и според тоа опозицијата има право да се лути -Ахмети- човекот кој изјавуваше дека се бори за човекови права значи бил во право тогаш. Оти јас лично на овој човек ништо, ама ништо не му верувам. Имаат Албанците мноооогу поспособни политичари, образовани, луге на место. За мене АА на власт дојде со пушка в рака и тоа останува. Колку и да тврди дека се прменил Досега АА го немам чуено да проговори на македонски јазик т.е. на службениот јазик на земјата во чија власт партиципира. Затоа неговите изјави не ги земам за веродостојни. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЦЕНЗУРА: ОТСТРАНЕТ БИЛБОРДОТ СО ЧУДОТО ОД „СВ. ДИМИТРИЈА“
објавено: пред 1 часПопладнево е отсранет билбородот со чудото од Св. Димитрија. По бурните реакции на христијанските верници... ............. .... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Врбите од 250.000 евра запловија во Вардар
Кај не сум била, ама ова го нема никаде... Како во Темза да стават тополи а Уште подобро...во Нил..да не можат да се разминат...ѓубрињата де
|
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Внеси реплика | страница <1 167168169170171 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |