IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Најтешките моменти во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најтешките моменти во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:34
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ne znam Ekshi...ama jas mislam deka vratite ne treba da se zatvaraat...polesno e koga ja spodeluvash bolkata...barem jas taka nauchiv...

Спротивно на ова е.. вратите мислам дека треба да останат отворени... и јас ти одговорив на тоа.среќа
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:37
go ispushtash jas mislam deka...ama ajde neka tvojata bide posledna...
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
paton Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2011
Поени: 789
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:38
Originally posted by paton paton напиша:

Викторија 123........ова аватаров што ти значи?

посекси аватар немам видено............
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:42
...toa li ti e najteshkiot moment vo zhivotot....смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:44

Што испуштам? И не е работата за моето да биде последно, јас само дискутирам и си го кажувам исто така моето мислење. Ако не се согласуваме не значи дека моето или твоето треба да биде последно. Секој си има право на свое мислење и јас си го кажав моето како што и ти даде придонес на оваа тема со твоето мислење. Јас овде ги искажав моите доживувања, овде ја споделив мојата болка, овде го споделив најтешкиот момент од мојот живот. Дали некој се согласил со тоа како јас се справувам или не се справувам, дали некој има подобра идеја или не, во мене ќе тлее таа болка, тоа е нешто многу лично, нешто што јас се носам некако. Сосема е во ред да ми реплицираш и сосема е во ред да се искажеш, но тоа не значи дека секогаш ќе наидуваме на исти мислења. Јас нема да речам не си во право, но не можам сега да го примам тоа. Кога ќе бидам подобро ќе го примам.. но за да го примам тоа што ти го кажа треба да испразнам прво, да направам простор за тоа. 
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:46
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Што испуштам? И не е работата за моето да биде последно, јас само дискутирам и си го кажувам исто така моето мислење. Ако не се согласуваме не значи дека моето или твоето треба да биде последно. Секој си има право на свое мислење и јас си го кажав моето како што и ти даде придонес на оваа тема со твоето мислење. Јас овде ги искажав моите доживувања, овде ја споделив мојата болка, овде го споделив најтешкиот момент од мојот живот. Дали некој се согласил со тоа како јас се справувам или не се справувам, дали некој има подобра идеја или не, во мене ќе тлее таа болка, тоа е нешто многу лично, нешто што јас се носам некако. Сосема е во ред да ми реплицираш и сосема е во ред да се искажеш, но тоа не значи дека секогаш ќе наидуваме на исти мислења. Јас нема да речам не си во право, но не можам сега да го примам тоа. Кога ќе бидам подобро ќе го примам.. но за да го примам тоа што ти го кажа треба да испразнам прво, да направам простор за тоа. 

а мори оди легни некоја .....ќе ти олесни.......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:50
газење од смеење патон, сосема си у право!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:51
...zborot mi beshe deka ne kazhuvam shto drugite- TREBA da pravat...sekako deka razlichno razmisluvame...i sekoj si znae za sebe...mozhe zgreshiv shto tebe ti se obrativ...i rekov deka nema da se povtori... 

nema navistina vekje shto da dodadam na temava...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:51

...zborot mi beshe deka ne kazhuvam shto drugite- TREBA da pravat...sekako deka razlichno razmisluvame...i sekoj si znae za sebe...mozhe zgreshiv shto tebe ti se obrativ...i rekov deka nema da se povtori... 

ела ваму...јас и ти да си додаваме.......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:52

Tи си знаеш...среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:55

Tи си знаеш...среќа

абе не си знае она....ама јас ќе и кажам....хихихихихихихи
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:56
...toa navistina kje ti bide najteshkiot moment vo zhivotot....смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 00:58

...toa navistina kje ti bide najteshkiot moment vo zhivotot....смеење

ооо...само такви тешки моменти да имам...............ммммммммммммммммм
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2012 во 06:04

Јас знам што е добро за мене и овој период ми треба да се затворам. Не реков дека никогаш повторно нема да ги отворам вратите. Правам што е најдобро за мене затоа што јас знам како ми е во сопственава кожа. Не знам што треба а што не треба и како велат големците, но јас знам мене што ми е потребно за да го преживеам ова низ кое што поминувам. 

Кога човек ќе изгуби некој толку многу близок пожелно е да сослушаме што има да каже душата, а не да му кажеме што треба да прави среќа. Залудно е во најголемата болка на човек да му се каже што треба тој да прави. Тогаш човек е потонат и тие работи искрено не помагаат многу. Човек пак ќе расцути, но му треба сонце... а за да ги растера облаците му треба добар слушател понекогаш или барем извесен период каде што ќе се истури плачејќи и кога тогаш облаците ќе заминат за сонцето повторно да засвети и човекот да си продолжи по својот пат. Знам што зборувам. Јас сепак не можам да зборувам затоа што што и да кажам следуваат совети како јас треба, а не сакам да слушам... затоа што не ми помага во оваа огромна болка. Ништо не ми помага.

Потполно те разбирам и тоа што го велиш е нормално и човечки ... и тоа сите го прават. Потребно ти е време  за жалење и сопствено реевалуирање. Потребно ти е да се пронајдеш себе си во новите услови...

Лазар се затвори во пештера и беше "мртов" 3 дена, па излезе кога го повика Исус... некои оделе во пустини по четириесетина дена, други се "губеле" во џунгли со години.

Одвои си го потребното време за жалење и сопствено преиспитување... и врати се во животот прочистена и средена.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.