![]() |
|
Најтешките моменти во животот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 11> |
Автор | |
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Најтешкото ми е сега оваа последна загуба која што уште ме удира од една на друга карпа и боли, многу боли. Таа беше од првите 3 личности која што ме прифати целосно кога бев отидена и психички и физички јабана. За се беше овде, за се бев таму кога требаше. Многу голема блискост, флуидност. Чувството кога имаш со некого да споделиш и радост и тага и некој што ќе те гушне кога си тажен и кога ќе се радува со тебе за твојата радост е нешто што нема цена, магично е. Го имавме сето тоа. Една од личностите со кои се чувствував како да сум дома. За мене тоа беше толку туѓо чувство, но кога го добив се сменија сите нешта во мојот живот. Беше една од тие три личности кои што ми помогнаа да ја надминам мојата зависност и кои што беа овде секој пат кога имав криза. Нема ништо поболно од веста: Таа личност е мртва. Како да умре дел и од мене... по трет пат. Тие делови нема да оживеат никогаш повторно.
Колку и да боли, колку и да е најтешко, независно од последиците, јас вечно ќе бидам благодарна за таа љубов што ја добив, љубов која што ми го промени буквално животот. Љубовта може да направи чуда, но болката од загубата е таа поради која многумина ги затвораат вратите. Болката е... прескапа цена... но вреди, вреди човек да љуби и да го живее секој ден како да е последен со своите блиски и со себеси. Јас ги затворив вратите за да се заштитам, но не за долго... Можеби боли кога ќе замине личноста што сме ја сакале, но дали ние сме живи ако ја убиеме љубовта во себеси? Јас не сакам да умрам, но ова херметички затворање ми е потребно за да преживеам. Ова што го поминувам во овој период е едно од најтешките работи.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Ne znam Ekshi...ama jas mislam deka vratite ne treba da se zatvaraat...polesno e koga ja spodeluvash bolkata...barem jas taka nauchiv...
|
|
|
|
![]() |
|
paton ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 789 |
Од мене научи............ |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Јас знам што е добро за мене и овој период ми треба да се затворам. Не реков дека никогаш повторно нема да ги отворам вратите. Правам што е најдобро за мене затоа што јас знам како ми е во сопственава кожа. Не знам што треба а што не треба и како велат големците, но јас знам мене што ми е потребно за да го преживеам ова низ кое што поминувам.
Кога човек ќе изгуби некој толку многу близок пожелно е да сослушаме што има да каже душата, а не да му кажеме што треба да прави
![]() Изменето од ekszi88 - 04.Јуни.2012 во 00:17 |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
Jas si kazhav za sebe....ne kako nekoj golemec vika...i toa spodeluvanje ne mora da bide so nekoj drug... mozhe da bide eden obichen list hartija...
|
|
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
,,,se e edno,,,,,,,,lesnotija tezhina ,,,,imaginacija,,,,,, ![]() ![]() ![]() |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
...Taka e Pajser...i jas velam deka e EDNO....
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Не реков за тебе... зборувам за оние писанија, зборувам за буда, за дон мигуел руис и такви фаци кои пишуваат разно разни работи како ние се треба да правиме за да бидеме среќни но никој од нив никаде не сретнав да го сподели процесот на оджалување на пример. Никој не го признава тој процес, а такво нешто постои. И секој си има свој начин... затоа многу е битно почитувањето на начинот на другиот како го прави сето тоа... залудно е да му каже некој на некому како треба.
![]() И да, ти си кажа за себе, но мене ми се обрати
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Jas ne ti kazhav shto da pravish...si dadov moe mislenje... rekov "mislam"...
Изменето од viktorija123 - 04.Јуни.2012 во 00:30 |
|
|
|
![]() |
|
Смееш... но мене ми се обрати, а мене кога некој ми се обраќа сметам дека треба да одговорам.. или не смеам?
|
|
|
|
![]() |
|
paton ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 789 |
Не смееш....хихихихихи
|
|
![]() |
|
ushte ednash kje kazham...ne ti rekov shto treba da pravish...nema shto drugo da dodadam...i se izvinuvam shto javno ti se obrativ...nema da se povtori...
Изменето од viktorija123 - 04.Јуни.2012 во 00:33 |
|
|
|
![]() |
|
Викторија 123........ова аватаров што ти значи?
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |