|
Нашето судство |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...nezavisni?...mozebi od drzavata,...a i toa kojznae koga,
...ama , barem si priznavaat (a ,pochnaa, ete i da se reklamiraat, gledam), ....i toa,shto se tiche za nivnite ''mushterii''...edinstven nachin za da dojdat do pravdata'' ,...t.e...kluchot za neakaj niv e vo...dolarite,...t.e....vo parite! ............ |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
elektroalf1969
Нов член Регистриран: 20.Мај.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и да ти речам во право си :( Ч(
За жал кај нас е така ....ако ти "најдат" нсјмала вина, нешто што ке ги поттикне да веруваат дека си виновен тогаш "ПРАВДАТА " ја спроведуваат експресно во кратко рокови. Ако се појави колизија помегу 2 закони тогаш одма применуваат членоби од УСТАВОТ на РМ Ама кога ти ја докажуваш правдата или невиноста пред судските, органи е тогаш си ја УТНАЛ работата. Да да да како е можно да докажеш дека ТИ си во право???? Тогаш судството би ссе покажало како неефикасно, тогаш би требало да ти плакаат одтштета, нееееее "вака е најубаво" И ВОЛКОТ СИТ И ОВЦИТЕ НА БРОЈ тие ке си ја применуваат долгогодишната пракса ОБВИНЕТИОТ Е ОСУДЕН САМО СЕ ЧЕКА НА ЕДНА НЕФОРМАЛНА РАБОТА........................ДА СЕ ДОКАЖЕ ВИНАТА. Пример : Еве ја пред десетина години бев "OBVINET I OSUDEN NA 10 MESECI Z" I + 140.000 ден кривични трошоци,. Е сега пошто немам пари да ги платам тие пари ( социјален случај ) 10г не можам да си ја подигнам патната исправа. Ме тераат да си ги платам парите и покрај тоа што сум веке на работ на егзистенција .... Каде е тука правдата ??????????? Сеуште ги трпам последиците од таа правна работа која е завршена пред 10г Доставив до судот дописи до Јавно правобранителство и сеусте немам одговори веке повеке години ............... И што да правам сега ?????????????????????????Па и да ти речам во право си :( Ч( За жал кај нас е така ....ако ти "најдат" нсјмала вина, нешто што ке ги поттикне да веруваат дека си виновен тогаш "ПРАВДАТА " ја спроведуваат експресно во кратко рокови. Ако се појави колизија помегу 2 закони тогаш одма применуваат членоби од УСТАВОТ на РМ Ама кога ти ја докажуваш правдата или невиноста пред судските, органи е тогаш си ја УТНАЛ работата. Да да да како е можно да докажеш дека ТИ си во право???? Тогаш судството би ссе покажало како неефикасно, тогаш би требало да ти плакаат одтштета, нееееее "вака е најубаво" И ВОЛКОТ СИТ И ОВЦИТЕ НА БРОЈ тие ке си ја применуваат долгогодишната пракса ОБВИНЕТИОТ Е ОСУДЕН САМО СЕ ЧЕКА НА ЕДНА НЕФОРМАЛНА РАБОТА........................ДА СЕ ДОКАЖЕ ВИНАТА. Пример : Еве ја пред десетина години бев "OBVINET I OSUDEN NA 10 MESECI Z" I + 140.000 ден кривични трошоци,. Е сега пошто немам пари да ги платам тие пари ( социјален случај ) 10г не можам да си ја подигнам патната исправа. Ме тераат да си ги платам парите и покрај тоа што сум веке на работ на егзистенција .... Каде е тука правдата ??????????? Сеуште ги трпам последиците од таа правна работа која е завршена пред 10г Доставив до судот дописи до Јавно правобранителство и сеусте немам одговори веке повеке години ............... И што да правам сега ????????????????????????? |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па добро нели на 120.000 денари беше?
И измени го текстот, веќе те поправив на едно место!
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |