|
Хомосексуалците во нашата држава |
Внеси реплика | страница <1 4950515253> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Многу на место. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
чисто за споредба, од истава гледна точка и црнец не може да се движи во Тексас... и многу фамилии сеуште не дозволуваат нивното дете да стапи во врска или брак, со оној кој што го сака, поради тоа што бил од друга раса, националност и вера... знам дека нема логика, и јас не го поддржувам тоа, ама за жал е тука да остане, се додека луѓето се плашат од она што не е слично на нив... затоа и еднаш во дрга тема ти спомнав дека хомосексуалците се водат по X-men, Charles Xavier логика најбитно во моментов е што во цивилизирани демократски држави, хомосексуалците (освен за браковите) не се дискриминирани пред законите, како што некогаш биле расите и половите на пример |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ќе осниваат пол.партија и ќе ги добијат следните избори.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никој не те спречува да се бориш за тоа што немаш простор да го искажеш и да си го овозможиш тој простор. Ако ти си одлучил дека е подобро за тебе да молчиш тогаш добро... нека биде така, ама мене нема да ме замолчи ништо ниту да ме спречи, ќе си се борам за она што јас верувам дека на мене ми припаѓа и тоа е тоа.
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
затоа и ти посочувам, проблемот е на друго место, еве да речеме, и да им е дозволено на хомосексуалците да стапат во брак, сепак ќе постојат парови кои одбрале да не стапуваат во брак поради најразни причини, и ќе бидат во иста позиција во која се денес хомосексуалците... токму тоа ти го зборам, проблемот не е во сексуалната ориентација и може да се реши на друг начин чисто да напоменам, многу полесно ќе се избута идејата да се променат некои закони и прописи, што се однесува до имотот и правата на информации и документи, отколку да се избута идејата за да се признаат хомосексуалците... дури и ќе добие многу поголема поддршка таа идеја бидејќи не засега сите како луѓе |
|||
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
исто така и тука би предложил, според логиката на протестите на хомосексуалците против дискриминацијата, многу пологично е да се протестира против социјалната дискриминација, отколку сексуалната и онака протестите на хомосексуалците со себе ќе повлечат и други протести, тоа е факт |
|||
|
|||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сепак тиње е чувството кога си обележан како да си на подолно скалило од некој само затоа што тој или таа се стрејт. Мене ми е тиње чувството
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
чисто давам предлози за тоа како да се води протест... |
|||
|
|||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во секој случај јас сум против секаква дискриминација, булинг и било какви форми на насилство итн. итн... но сепак темава е хомосексуалноста во Македонија па затоа се држам и до темата. Замисли сите излеземе и протестираме против социјалната дискриминација, што од сето тоа ќе се забележи? Вака кога поединечно би се протестирало за одредени појави или што и да е кои се дискриминирани по ќе биде забележано. (не знам како боље да објаснам, мозоков ми е више на stand by). Мене ми е јасно дека протестите на хомосексуалците ќе повлечат и други протести ама сите почнале од некаде. Јасно е дека би се наишло на многу отпор, но нема вечно да се кријам и да трпам некои работи што за мене лично се неприфатливи. Мора од некаде да се почне т.е. јас сакам од некаде да се почне. Пред се воспитувањето на деца по балканов урла.. не само зашто не е фер спрема личностите од лгбт популацијата туку општо, катастрофа е односно мене не ми се свиѓа... но на темава дискусијата е за лгбт популацијата т.е. хомосексуалноста и за тоа нагласокот го ставам цело време тука... Иако ако некој е против насилство, дискриминација, манипулирање и ако има протести за тоа некад јас би одела напред на чело
|
|||
|
|||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да де, си дискутираме и јас начекав прилика да си го изразам оној емоцио дел наспроти она целодневно мое рационализирање на нештата
|
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Во овој општествен проблем има два елементи: 1. Социјалното прифаќање на хомосексуалците и трансродовите. И тука не би требало да постои проблем доколку луѓето се свесни оти и хомосексуалците и трансродовите се човечки суштества, хумани битија како сите други луѓе. Тие не се животни. И тие се родени од мајка... и тие се активни продуктивни учесници во опшетеството... и тие придонесуваат како било кој од нас... и тие даваат крв да се спаси нечиј живот. Тоа што се поразлични од мноштвото не смее да биде пречка за нивното прифаќање и интегрирање во општеството. 2. Законските права кои се реализираат преку легална брачна врска. За да ја промовира и осигури семејната ќелија, општеството ги составило законите со преферирање на легалната брачна врска. Hе навлегувам дали тоа е позитивно или негативно во пошрок аспект на согледување на работиве и дали с'е уште треба така да биде во модерново време, но с'е додека е така сите оние кои не се вклопуваат во усвоениот калуп ќе бидат на некој начин обесправени во општеството. И додека на некои можеби тоа не им пречи, сигурно дека има луѓе кои тоа го наоѓат како неправда и оневозможување за реализирањето на своите човечки и општествени права. Овој елемент на проблемот ќе стане непостоечки кога законодавецот ќе го моделира законот со давање пошироко разбирање на терминот "брачен другар" или потполо ќе го аболира тој закон. Во едно се сложувам со тебе, а тоа е дека премногу се става акцент на сексуалната ориентација, а тоа е воглавно натурено од хетеросексуалците кои нештата ги гледаат догматски од аспект на традицијата, религијата и законите. Небаре Светов, Природата и општеството се зациментирани и замрзнати во вечноста на времето. И со тоа догматско убедување и став се вкопуваaт во ровови, поставуваат бодликава жица, креваат цементни зидови, ги затвораат прозорците и вратите... и во самоизградената зандана си велат еден на друг - "ете, гледаш дека ништо не се менува и с'е останува исто, онака како што било и секогаш, онака како што треба!" Во таквата занданатост и темнина, со исчезнување на свежиот ветер и зракот на светлина, исчезнува и Љубовта кон ближниот свој. Оти Љубовта не цвета во екслузивност и насилие. Изменето од Messenger - 20.Мај.2012 во 00:13 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Поготово трансродовите и трансексуалците се најдискриминирани и најобесправени.
|
|||
|
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Таа хомосексуална брачна врска ќе сака и деца да има.Што правиме кога тие деца ќе растат во хомосексуален брак,со хомосексуални родители и на едниот "татко" ќе треба да викаат мамо.Уште од мали нозе да се воспитуваат на изопачен и неморален живот.Заради изопаченоста на возрасните децата ли треба да страдаат.Така ли треба да се воспитуваат децата.Нели е тоа злоупотреба на малолетни деца. Изменето од goran-twin - 20.Мај.2012 во 10:28 |
|||
Внеси реплика | страница <1 4950515253> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |