|
Што е /љубов/? |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | ||
zoranjanev1
Сениор Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
(забелешка: По Православната теологија, нема ништо поцврсто од душата (душата може да издржи и големи маки), и, истовремено, нема ништо понежно од душата (во срцето на секоја душа (без исклучок) има бескрајна љубов и нежност)). |
||
playtoy
Група Регистриран: 08.Мај.2012 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
dalecinata i go pravi na ljubovta ona sto i go pravi veterot na iskrata:
ako e mala ke ja zgasne; ako e golema ke ja razgori! |
||
zivot je kurva ako ga ne jebes sje*ace te :))
|
||
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2011 Локација: dedanoe city Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zapoznajte se so adedasoviov goljub:
EDAN x EDNA = ALLAНNILATES emoj noe, noe noe, Cyrillic Н jest Latin N 1 deda | 4 brada | 0 mama | 8 tatoisto |
||
zoranjanev1
Сениор Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бог е љубов; Сѐ е Бог; Значи: Сѐ е љубов; (напомена: можеби ова и не е 100% точно, но не е грешка да се рече дека дури и омразата е некој вид на "уврната" љубов). |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За религијата, љубовта итн... у секој случај, многу паметно девојче
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Амин! Тоа е вистинско Христијанство! Влегуваме во нови енергетски сфери на егзистирање кои резултираат со кревање на нивото на свеста кај луѓето и тоа е евидентно преку ваквите реагирања на младите генерации. Очевидци сме на повторното Исусово доаѓање. Љубов посредe вам! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Љубов...
Кога човек ќе го сомелат околностите е обземен од темнината, изгубена доверба, страв од уште една повреда. Еден ден ќе се препушти, другиот ден ќе се собере човек во своите ѕидишта. Секој си има своја приказна, секој си има свои рани, секој се плаши да биде повреден... но животот е за да научиме за љубовта која се наоѓа зад границите на стравот. Не чека таму. Јас понекогаш колку и да го негирам ова, колку и да ја покажувам мојата агресија во форма на сарказам, бунтување и така натаму, сето тоа е испровоцирано од стравот на кој што сум фокусирана. Се уште ми е потребен стравот, се штитам додека не подзакрепнам уште малку... или многу... Но знам кон што целам, имам едно гласче во мене кое што ме потсетува. Најверојатно затоа сеуште сум тука
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
"Jas vo tebe i Ti vo mene" - toa e Ljubov! No, ako e nasochena kon edna lichnost ili edno neshto - togash ja ogranichuvame...
Изменето од viktorija123 - 03.Септември.2012 во 23:06 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Нембус
Група Регистриран: 31.Август.2012 Локација: Скопје Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што е љубов?
Емотивен аналог на канцерогено ткиво. Расте, не запира, те обзема, те менува, и на крај ти го заебува животот. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Нембус
Група Регистриран: 31.Август.2012 Локација: Скопје Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ретко кој ја има. Се вика доза реализам :). |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(2)
|
|
Baba mi, chestopati mi veleshe - ne kazhuvaj im na drugite shto ti smeta, nekako, na nekoj nachin, bash toa kje ti go pravat(svesno ili ne...) i imala pravo... za povekjeto...
Dali e toa Ljubov??? Zarem samo se "rachuna" ljubovta kon ljubeniot, ljubenata? Kolku gi zhiveeme Isusovite zborovi...??? Dali Ljubovta znae za sudenje i kritika vo vid na otfrlanje, ponizhuvanje, ismejuvanje, ogranichuvanje??? Nikoj ne go sakame toa... ama sme se zaprashale li deka mozhebi, tokmu nie, go pravime toa... (shto ne bi sakale nam...???) Tolku li e teshko da sakash? Da davash? Da zrachish ljubov ........... bez da barash nekakov smisol i bez da prashuvash - shto e ljubov, dali postoi, dali vredi, dali pobeduva... bez da barash da ti se vozvrati... Beden i jaden bi izgledal svetot, ako ne i dozvoluvame na ljubovta da "pobeduva" - a ovde e i sega e! ama ete seushte barame, chekame... i ne, ova ne se filozofii... Toa e Ljubov, Zhivot. Изменето од viktorija123 - 16.Септември.2012 во 01:10 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да сакаш, е едно, а да постанеш самата љубов е друго. Со првото посотиш како емотивна,карактерна,оформена личност која знае да изрази љубов,да се сочуствува со љубениот,да дејствува заштитнички итн. Додека со второто...."не постоиш" според особините дадени во првото,бидејќи само тогаш љубовта има дејство какво што самата го опишуваш. Ваква состојба се раѓа од свет во кој е намножено безаконието и неправдата,лицемерие,себичност,свет во кој се љубат само своите,а сите други се туѓинци итн Односно тоа е како утроба од која се раѓа самата "љубов". Колку повеќе се намножува едното,толку поблиску е да се роди другото,од кое повторно ќе се воспотави некој критериум на живеење за да повторно почне да расте "стомакот" и пак исто. Така да,прашањето во врска со темата "што е љубов" може да биде... -невеста и младоженец |
||
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |