|
За задоволствата |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не сум најнесреќна или посреќна од некој друг. Секој си знае како му е во своја кожа, нели? Но јас сум барем во таа фаза каде што сум преуморна од се и самата помисла на бесконечност ме дотолчува. Сигурно кога би била во поведро расположение би напишала нешто поинакво од горенаведеното, затоа напишав во моментов ми е доволно лошо во своја кожа. Ова е искажано мислење врз база на моментално расположение затоа што навистина ми е смачено
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
zoranjanev1
Сениор Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе ти помине лошото расположение; опушти се.
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш и тоа планирав, да одам да се опуштам...
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема ништо лошо во световните добра.
Ние егзистираме во материјалниов свет за да имаме материјални доживувања. Проблем станува кога луѓето прават атачменти и зависности од овие искуства, правејќи ги единствена цел на живеењето и сметајќи дека Светот е единствено тоа. Световните задоволства се двигателот, огледалото преку чија рефлексија и контраст се откриваат суштинските (духовните) квалитети на нашето битие. Спорeд тоа материјалните искуства не само што се потребни, туку се наопходни за нашето просветлување. Изменето од Messenger - 12.Мај.2012 во 20:49 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
(примедба: Како знам како е на Небесата (во Рајот) ? (барем за сега) не можам за тоа мое знаење да дадам "материјални докази"; за истото можам да дадам само зборовни аргументи; _________________________ Еве вака (ќе бидам отворен): Сѐ е Бог; (така, и јас сум Бог); Едноставно, знам како е на Небесата (во Рајот); Во Библијата стои: Така, одреден (сѐ поголем !) број на души на Земјава сме свесни за Натприродните Појави, и имаме допир со Истите; _________________________ (кој сака нека верува во горенаведеното, а кој сака нека не верува). _________________________ (забелешка: Јас сум, истовремено, и смирен и растреперен; |
||
playtoy
Група Регистриран: 08.Мај.2012 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hmmm......... premnogu smelo moram da priznaam (taka,i jas sum bog)kako moze eden smrnik ne mi e jasno da se narece sebe bog??????? ako si bog onda isplnini gi nasite zelbi posmesno ne sum slusnala bog e eden kolku sto znam i kolku me ucele edinstveno veruvam vo toa sto gledam slusam i pravam a ne vo prazni zborovi
|
||
zivot je kurva ako ga ne jebes sje*ace te :))
|
||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако е толку добро таму, не знам што чекаме да се спакуваме и да одиме сите групно...додека има место
Јас сум сепак за она живеј овде и сега и не се оптоварувај со пекол, рај и сл. Кога ќе дојде време ќе видиме дали постои и како е, дотогаш уживај во својот живот на земјата. |
||
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E taka de... kje go chekame rajot da ni dojde i toa postepeno... ne biva odednash... ama od chekanjeto sme nekako osameni...
Samo se dumam, kako li kje go prepoznaeme ... shto velish Zorane? po koj moment, mislam... I koga kje imash dokazi, nemoj da ne zaboravish Nas... I tamu li kje ima shlag na tortata... Ili pak mozhebi kje se sretnesh so ljubovta i kje spoznaesh deka zadovolstvoto i bolkata se ovozemskite raj i pekol. A tochno pomegju niv e ljubovta na koja ne i se potrebni dokazi ... ednostavno uvid... nishto posebno ne e potrebno...
Изменето од viktorija123 - 12.Мај.2012 во 23:09 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно дека треба да уживаме во животот бидејќи зачас ке ни пројде,ама треба да оставиме добар впечаток кај повеќето луѓе за ете ако сакаме да се чуствуваме како Богови. Мене најмногу ме исполнува тоа кога ќе дадам комплимент или ќе помогнам на некој вистински пријател или на некоја сосема непозната личност,тоа ми пружи најголемо задоволство. |
||
I just wanna feel real love.
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,,,,,,,rajot i pekolot se ,,tuka ,i sega ,,,,,,,,,
,,,,nagradite ,,,,i kaznite ,,,,,za vreme na gostinskiot zhivot,,,,,se primaat |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве, на Форумов, од разни учесници, се среќаваат најразлични теолошки мислења; Јас мислам дека е така на Небесата (во Рајот) (и, јас знам дека е така на Небесата (во Рајот)); Тоа е мое мислење; а, како што реков, се среќаваат и разни други мислења, различни од моето мислење; _________________________ две конкретни работи: 1. Во самото Христијанство имало застапници на пантеизмот; со тек на вековите, тие пантеисти од останатите Христијани се отфрлени како еретици; (кој од нив е во право - пантеистите, или останатите Христијани ?!); На пример: како го објаснувате следниот стих во Библијата, кога Бог им вели на луѓето: И: што е Бог ? 2. Некои учесници на Форумов препорачуваат луѓето на Земјата да не размислуваат за задгробниот живот и да го живеат животот во овој момент; _________________________ Но, поентата е во следното: Секој има право на свое мислење; Но, некои (не сите, таман работа) луѓе се агресивни во одбрана на своето мислење; Јас имам желба секоја душа да го брани своето мислење со аргументи, со љубов, со љубезност, и со флексибилност (а не со, неоправдан, инает); Бидејќи, на крај на краиштата, што е толку битно која душа какво мислење има ?! |
||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како ќе препознаеме кога ќе дојдат Небесата (Рајот) ?
Е па, вака:
Во Библијата стои:
...кога ќе дојде Царството Небесно, никој не ќе може да рече: еве го Царството Небесно, или: ене го Царството Небесно; Царството Небесно е во вашите срца...; А, поконкретно:
Кога ќе дојдат Небесата (Рајот), срцата на душите на Земјата ќе се исполнат со бескрајна љубов; А, и ќе почнат да се случуваат чудни работи; и: душите на Земјата повеќе не ќе имаат потреба да јадат, да пијат, да дишат, да спијат, ...; И: душите на Земјата ќе почнат да осеќаат бескрајни задоволства. |
||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
/Така, и јас сум Бог/;
но, важи и: /Така и ти си Бог/; Бог - што и да е и каков да е - секогаш ги исполнува желбите на душите;
Секоја душа си живее како што сака;
Без обзир на претходното, ако ти имаш некоја желба од мене - кажи ми (без обзир дали сум Бог или не) - па да видам што можам да направам за тебе;
Но, бидејќи и ти си Бог, зошто самата не си ги исполниш своите желби ?!
Ама: така и е !
како што веќе реков: секоја душа си живее како што сака. |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znachi ne kje imash dokazi.... pogore kazha sega zasega nemam dokazi....zatoa jas se javiv... Se soglasuvam so tebe- deka nemozhe da se kazhe EVE OVA e "CARSTVOTO NEBESNO". Toa e vo Nash*te srca...
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |