|
Трпе |
Внеси реплика | страница <1 3839404142 48> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Надвор врнело дожд како од кабел, а кај Трпе некој ѕвони на вратата. Ја отвара и гледа пред вратата, на дождот стои неговата ташта.
- О, Господе бабо, што стоиш на тој дожд, зошто не си одиш дома? |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малиот Трпе го прашува татко му:
- Тато, какво дете сакаше повеќе, машко или женско? - Сине, јас сакав само убаво да си поминам! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Трпе дома и ја гледа жена му со друг во креветот, и им вели:
- А бре Трпано еднаш сама да беше во креветот. А на тоа Трпана му вели: - А ти еднаш да дојдеше покасно дома. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе седи дома по гаќи и чита весник. Кога, ете ја Трпана, како без здив:
- Бргу, бргу облечи се, комшивката доаѓа на кафе, и не е убаво да ги гледа тие твои стари коски. - Па добро де, нека види колку лошо ми готвиш, затоа сум ваков, кожа и коски. А Трпана, да не остане должна: - Тогаш соблечи ги и гаѓите, па нека се запраша зошто воопшто ти готвам! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе му вели на синот:
- Сине, не трчај по секоја сукња. Во Шкотска сме. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана му вели на Трпе:
- Кажи ми колку ме сакаш? - Погледни нагоре, преброј ги ѕвездите, и ќе знаеш! - Ама ден е! - Е јебига. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана доцна во ноќта со сукалото во раката го чекала својот пијан маж. Трпе кога се појавил на вратата таа почнала да го кара:
- Секоја ноќ едно и исто! Си доаѓаш доцна дома, си легнуваш и ништо не зборуваш! Мажот: - Види жено, секоја вечер ме чекаш со сукалото во рака и ми се караш, а јас пијам еден ден винце, друг ден ракија, трет ден мастика… Кој прави едно исто? |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе водел дневник:
20.10. Цела недела врне дожд – истура. Трпана е тажна, цело време гледа низ прозорецот. Се плашам дека ако потрае вака ќе мора да ја пуштам внатре. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе: Јас пијам затоа што сум осамен.
Трпана: Како да не! Трпе: Навистина. После секоја ракија, во мена се раѓа нова личност. Па кога ќе се собереме едно добро друштво… |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана лута на Трпе му вика:
- Слушај Трпе! Вака повеќе не може! Мора и ти нешто да помагаш во куќава. - Добро жено. Ајде да ги поделиме работите. Ти земи ги полесните: ручек да направиш, да зачистиш, да запереш… А јас ќе ги земам потешките и поодговорни работи: меѓународна политика, стопанство, спорт |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе се фали на другарите:
- Ми се роди син! Личи на мене кога сум пијан. Се кара со сите и постојано бара цицки |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Разгова Трпе со другар му.
- Сто пати и реков на онаа мојана, дека една вистинска врска мора да содржи многу повеќе страст. - А таа, што вика? - Во потполност се сложи, и си фати друг дечко! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влегува Трпе дома и ја прашува Трпана:
- Жено да добијам на лото што би направила? - Ќе ти земам пола и ќе те оставам! - Добив 20 Евра. Земи 10 и бегај од дома! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе се враќа дома весел. - Жено го продадов твојот рецепт за колачите. - Браво, а на која фирма? - На Цементара. |
|
Внеси реплика | страница <1 3839404142 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |