|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 3839404142 46> |
Автор | |
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve uste edna od Venko
"Koj ne ja videl - toj ne se rodil koj ja videl a ne ja vkusil - toj umrel koj ja vkusil - toj ne kurtulil, oti kje zivee." |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Posakav da ja pregnam. Dobiv silna zelba da ja prtisinam na podot. No znaev deka toa bi bilo zaludno. I da go napravam toa, nikade nema da ne odvede. Odvaj dishev, a vidnoto pole nenadejno mi se namali. Vremeto go zagubi izlezot i se vrteshe na isto mesto. Vo moite pantaloni zhelbata porasna i stana cvrsta kako karpa. Bev zbunet i zaguben. Sepak uspeav da se priberam. Vdishav so polni drobovi, gi zatvoriv ochite i vo taa beskrajna temnina broev poleka. Zhelbata shto ja pochuvstvuvav togash beshe tolku silna shto mi navrea solzi vo ochite....
Sputnik ljubov - Haruki Murakami |
|
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I samo uste eden citat od istata kniga.... |
|
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...сите читаат исти книги,сите се расфрлаат со исти слогани и обожаваат да го слушаат Џон Колтрејни да гледаат филмови на Пазолини.Ти го сметаш тоа за револуција?
-Не прашувај ме мене,јас никогаш не сум видел револуција. -Па ако тоа е револуција нека си ја пикнат знаеш каде.Мене веројатно би ме стрелале што ставив умебоши во топчињата со ориз.И тебе би те стрелале затоа што го разбираш коњунктивот. Верувај ми знам што зборувам.Јас сум од работничката класа.Со револуција или без револуција,работничката класа и понатаму едвај ќе врзува крај со крај и ќе живее во исти кочини како порано.А што е всушност револуција?Сигурно не е само менување на името на градското собрание.Но тие фраери не го знаат тоа-тие ги знаат само своите големи зборови.Кажи ми Ватанабе,си видел ли некогаш даночник? Ти влегуваат дома и почнуваат да се прават важни... Норвешка шума Харуки Мураками |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaustavimo san
pretochimo rjechi u dela, ne prekinuvshi dan... Sklopimo ochi i sa sobom napravimo pakt ne razmishljajuchi dali je sa Bogom ili Vragom sve to na kraju dodze na isto demoni che zaplesati na podijumu tame dok che svjetlo svirati valcer ljubavi samo za moju dushu samo za me.... sve to che prochi a mi chemo opet skinuti za sebe veo Maje i opet biti isti i savrsheno i neponovjivo chisti.... |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаеш пријателе, јас навистина ја сакав. Мислам, ја сакав. Вистински, лудо и без размислувања. Ми беше единствена. Моја тајна,најголема. Во животов бев со многу, но секогаш само нејзе ја носев во срцето. Најмногу ми требаше, а ете... Токму нејзе ѝ нанесував најмногу болка.... Не можев да го прифатам фактот дека сакам некого, па ја бркав од себе. Постојано ѝ се враќав, а всушност бегав од нејзе. Во еден момент ќе ѝ покажев дека ја сакам, а во следниот ќе ѝ докажев какво ѓубре сум. И најлошо од се, кога ќе се вратев, таа секогаш беше тука. А, сега... - А, сега што? Ја преболи? -Не! Има мигови кога ќе ја заборавам за момент, тогаш кога со алкохолот го губам последниот дел од мене. -Па, зошто сега не појдеш кај нејзе и да ѝ кажеш се? - Ех, гледаш... Успеав во тоа што го барав. Си замина од мене. Сега кога ќе се вратам, веќе ја нема. Велат дека љуби друг, знам дека тоа не е вистина. Но,... - Тогаш појди кај нејзе - Не можам - Зошто? Го вклучи разумот. Сфати дека, сепак сум големо ѓубре и дека никогаш нема да можам да ја сакам. да ја сакам, онака, класично. не можам да бидам тука за нејзе, а секогаш ќе очекувам таа да биде тука за мене. Не можам, кога ќе ѝ биде најтешко, да дојдам и да ја прегрнам, иако знам дека таа би го сторила тоа за мене. - Тебе е невозможно да те разбере човек! - Ех пријателе, знам... Тоа често го слушам. Само една личност ми кажа дека ме разбира. - Која? - Па, таа, пријателе... |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фрлам семе од нов збор
Во рамницава бесмртна Така знам и моето име ќе никне Така знам нема да умрам Не се сомневам сега во тоа Не сум кукавица Не треперам од страв Душата ми е плодна нива Мудрите зборови залаци вкусни се ете Врапците со почит пеат Водите понорници тука сила губат Изворите на патилата Кон понорот на заборавот итаат Бешумното време сеидбата ја благослови За довека да биде.... |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој човек не е само тој самиот, туку тој е единствена, сосема посебна,
во секој случај, значајна и бележита точка во која појавите на светот
само еднаш се вркстуваат на тој начин и никогаш повеќе. - Херман Хесе
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нашиот брак е постојано недоразбирање, иако не можам да речам дека не
се сакаме. На свадбените фотографии изгледам толку тежок, голем, а таа
толку мала, што бездруго некој може да помисли дека сме татко и ќерка.
Во белата кошула изгледам смешно, толку смешно, пристегнат како вреќа, а
вратоврската виси како предмет кој не по своја волја се нашол некаде
каде што не му е местото, да ме направи уште посмешен.
Се сакаме на растојание; само навечер се привлекуваме еден до друг, ги вкрстуваме нашите нозе, раце и вратови и заспиваме. Наутро се будиме во најнеобични положби. Понекогаш моите нозе се обвиени околу нејзиниот врат. Понекогаш нејзините усни се прилепени на мојот лакот. Нашата љубов е бестежинска. Наутро, уште нерасонет, ја слушам како станува и почнува да чекори низ собата. Намерно не ги отворам очите: сакам мојата вообразба точно да ја одреди нејзината положба во просторот. Верувам дека во тие мигови таа го напушта својот човечки облик и зема некој животински облик, на пример на срна.-BRACEN PAR-Aco Gogov |
|
magdalena2012
Нов член Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Танците и звукот на аплаузот понекогаш ќе те вивнат до небото. Летај! Полетај таму! Но, врати се на Земјата! Треба да видиш како живеат обичните луѓе, како живеат уличните танчери, кои танцуваат тресејќи се од студ и од глад. Јас бев како нив, Жералдин! Во текот на ноќите, оние магични ноќи кога паѓаше во сон од моите приказни, јас бев буден. Гледав во твоето лице, го слушав отчукувањето на твоето срце и се прашував: „Чарли, дали ова маченце, некогаш ќе те познава?“ Ти не ме познаваш, Жералдин. Сум ти раскажал многу приказни во тие ноќи, но мојата приказна – никогаш. Таа е исто така, многу интересна. Зборува за гладен кловн, кој пее и танцува во сиромашните квартови на Лондон, а потоа собира милостиња… Тоа е мојата приказна! Јас сум го вкусил гладот, знам што значи да бидеш без покрив над главата. И повеќе од тоа, сум ја искусил понижувачката болка на кловнот-скитник, кој во неговите гради имаше бурен океан од гордост, болно повредена од оние кои му фрлаа парички. Izvadok od Pismoto na Carli Caplin do negovata kerka Zeraldin.
|
|
magdalena2012
Нов член Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти зборувам за пари, бидејќи имав можност да ја запознаам нивната ѓаволска моќ. Знаеш дека поминав долго време во циркусот и секогаш бев многу загрижен за акробатите (кои се движеа по тенко јаже). Морам да ти кажам дека луѓето полесно и почесто паѓаат кога стојат цврсто на земја, отколку акробатите од нестабилното јаже. Можеби некоја вечер блесокот на најскапиот дијамант ќе те измами. Во истата вечер тој дијамант ќе биде твоето нестабилно јаже, од кое со сигурност ќе паднеш. Можеби убавото лице на некој принц ќе те измами. Во истиот ден ти ќе бидеш неискусен акробат, а неискусните акробати секогаш паѓаат. Не си го продавај срцето за злато и накит. Зошто најголемиот дијамант е Сонцето. За среќа, тој блеска на лицето на секој човек. И кога ќе дојде времето и ти ќе се вљубиш, сакај со целото свое срце. Ѝ кажав на мајка ти да ти пишува за тоа. Таа ја разбира љубовта повеќе од мене и затоа е подобро таа да зборува со тебе, за неа.Izvadok od Pismoto na Carli Caplin do negovata kerka Zeraldin. http://www.kafepauza.mk/zanimlivosti/pismoto-na-charli-chaplin-do-negovata-kjerka-zheraldin/
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tama je navika...
Netko mi je rekao... Kad se upale svjetla... Tek onda se sve vidi... Pa izgleda teshko... Svjet ti promjeni boju... Nemoj ponuditi strah... Jer strah ugasi svjetlo... I tjera te na isto mjesto... Ustani tada... Ne, nije teshko... I napravi korak... U svjetlo... Tama je navika... Koja pricha lazhi... Tamo vishe nishta ne trazhi... |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bash pred nekoj den najdov nekoi izvadoci shto sum gi napishal pred 6-7 godini od "Prokleta avlija":
- JAS! - Tezok zbor shto vo ochite na onie pred koi e kazan go opredeluva nasheto mesto, kobno i nepromenlivo, chesto daleku pred ili zad ona shto nie go znaeme za sebe, nadvor od nashata volja i nad nash*te sili. Strashen zbor koj ednash izgovoren zasekogash ne vrzuvai ne izednachuva so se ona shto sme go zamislile i shto sme go rekle i so koe nikogash ne sme ni pomisluvale da se izednachime, a vsushnost, vo sebe, odamna sme vekje edno... |
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лъжите са единственото истинско нещо на тоя свят
Да Бе |
|
Внеси реплика | страница <1 3839404142 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |