|
Честит Велигден - ХРИСТОС ВОСКРЕСНА! |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | ||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hristolu Unghia -Hristos Voskrese-Hristos Anesti Khristos anesti ek nekron,
Khristos voskrese iz mertvykh, Smertiyu smert poprav, E sushchim vo grobekh Zhivot darovav!
Neka e cestit Veligden na site pravoslavni vernici Изменето од ADVISOR - 15.Април.2012 во 11:34 |
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ristos voskrese, vaistina voskrese, neka ni e za mnogu godini prazniko!
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neka Hristos voskresne vo nash*te srca
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Познат ли ви е муабетов:
( 2 ДЕНА ПРЕД ВЕЛИКДЕН ) Петре: Бабо, веруваш ли во живот после смртта? Трпана: Абе внучко, кој се вратил од таму па да каже како е? ( ВЕЛИКДЕН ) Петре: Бабо, Христос воскресна! Трпана: Вајстина вoскресе!!! ... ( 2 ДЕНА ПО ВЕЛИКДЕН ) Петре: Бабо, веруваш ли во живот после смртта? Трпана: Абе внучко, кој се вратил од таму па да каже како е? Петре: Па нели Исус? Трпана: Абе земи книгата, да не земам ја прачката! |
||
"Be strong and courageous. Do not be terrified; do not be discouraged, for the LORD your God will be with you wherever you go." - Joshua 1:9
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
navistina?!...voskresnal??!!
...i kade otishol posle ...shto pravel? ...sigurno im ''pomaga'' na lugjeto do den deneshen,...i se ''shinal'' pomagajki!! ..e, pa ,..ajde,..eve pred nekoj den , dobi molba i od eden tatko, ...da legne na mestoto na sin mu....namesto nego, ...ajde...neka mu ja uslisha molbata ''voskresnatiot'',..shtom e tolku sposoben i...''vistinski'' ! ...hristos voskresnal,...a?... ..ako voopshto i postoel nekoj slichen,...sigurno go ''ispapale'' crvite,..kako i sê drugo zivo...otkako ke go napushti ovoj svet! ..'ristos im voskresnal!!... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Voskresenieto, spored mene ne e istoriski nastan - tuku edna pouchna parabola.
Pobedata na zhivotot nad smrtta(koja i ne postoi onaka kako ja tolkuva chovekot).
Deka zhivotot(ljubovta, bog, svesta, duhot, chistata energija-kako i da se kazhe....) e vechen! A se' shto se ragja(pojavuva).... umira(ischeznuva).... Zatoa, ushte ednash - neka Hristos voskresne vo Nas, vo Nash*te srca! Изменето од viktorija123 - 17.Април.2012 во 14:43 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
. Единствениот вистински и Совршен БОГ, навистина ГОСПОДА Исуса Христа - преку Духот Светол - од мртвите Го воскресна! ХалелуЈАХ! . А БОГ Кој Го воскресна Господа, и нас ќе не воскресне со силата Своја. (1 Коринтј. 6:14) |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Трпана: Абе земи книгата, да не земам ја прачката! |
||
"Be strong and courageous. Do not be terrified; do not be discouraged, for the LORD your God will be with you wherever you go." - Joshua 1:9
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи благодатниот оган и два снопа по 36 свеки и тоа е воскресението Христово.
Информирајте го народот објавете му ја радосната вест не го навлекувајте на ритуали. |
||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Честит Велигден, ден на Христовото воскресение. ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,HRISTOS VOSKRESE,,,ZA MNOGU GODINI NEKA E ,,,
,,,CHESTIT VELIKDENSKI PRAZNIK,,,, Изменето од pajser - 05.Мај.2013 во 03:17 |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вајстина Воскресе! На сите луѓе, во сите срца, Љубовта БОЖЈА - Вистината вечна - да ја внесе! Амин |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |