|
Масакр кај с.Смилковци ,убиени пет Македонци |
Внеси реплика | страница <1234 29> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ми требаше настанов за да знам каква е државава и колку сме безбедни на свое тло, не ми е јасно зошто само сите со секој нов ваков настан се понашаат како првпат да слушаат за такво нешто, за да се крене галама која ќе трае месец до година дена и сето тоа на крај да влезе во заборав, се до наредниот таков сличен настан
соочете се со фактот дека во оваа држава владее криминалот, црнилата и дисфункционалната полиција која не ретко учествува во сето тоа, јас не реагирам „потресно“ зошто очекувам вакви настани бидејќи сум пораснат во таква држава и сум навикнат да живеам, игнорирајќи го фактот дека може да ме скине некој... |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека се работи за етнички причини.
|
||
I just wanna feel real love.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како и да е.. мене па ми е страв...
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ин мемориам: Почивајте во мир!И небото над Скопје тивко заплака. Капка по капка, вир. И солзите од Радишани се слеваат заедно со нив. Течат на истото место. Солза по солза, и пак вир. Ги бришат трагите. Чиниш сакаат да ја измијат крвта. Локва по локва. Една овде, друга малку понатака, трета, четврта, петта. Се’ уште не засирена, до завчера зовриена. И дождот сака да ги нема денес. И солзите на мајките. Да, денес не траба да ги има. Денес земјата мора да ги впие тие дамки и преку подземните катакомби да ги однесе право таму. Таму, каде еден покрај друг за навек ќе почиваат матурантите. Мангупска работа. Заедно на журки, заедно по женски, заедно на риба, заедно, засекогаш. И што ако се договараа за Велигденската ноќ? За квалитетот на облеката за матурската вечер, за изборот на факултетот, за најдолгото лето, за Снежана, за Лилјана, за Билјана, за Јулијана, Виолета, за Тања, за...? Убава е ноќва, ајде по риба? Еден предложил. Другите веднаш прифатиле. Или сме или не сме другари. Нема зезанција. Каде едниот, таму и останатите. На средба со Ѓаволот ако треба. Никој ништо не ни може. Будалетинки. Можеби помислиле дека се статисти во крвава сцена од филм? Монструмот ги натерал да легнат еден покрај друг, небаре се на физичко и професорот им наредува да прават склекови. Што се за нас сто склека? Се насмеале, гарант. Ма илјада ако треба? Штом сме еден покрај друг, никој во ништо не може да не’ сопре, да не’ поколеба, да не раздели. Истрели, и молк. Одеднаш молк. Да момчиња, повеќе никој нема да може да ве раздели. И не се заебаајте. Христос навистина е воскреснат. Утре на плноќ, и вие ќе воскреснете. Навистина ќе воскреснете. Немавте време да се наполните со гревови. Ние? Ние, денес ќе плачеме со небото, со капките на дождот, со солзите на вашите мајки, татковци, браќа, сестри, роднини. Ќе ги бришеме трагите. Денес ќа плачат сите. И Снежана, и Лилјана, и Билјана, и Виолета, и Тања. И јас, и ние, и тие. Вие? Не. Вие немавте време да заплачете. Ви ги прекратија и солзите. Вие, мангупи, почивајте во мир.
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се прошири дека 5-те душички биле масакрирани,мачени па убиени....и кој може да го направи тоа? кој се тоа клети...клетници?
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве ја изјавата од судска медицина: http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=90019 Изменето од Majkl - 15.Април.2012 во 20:33 |
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа што се случило и тоа што го кажуваат на тв не значи дека секогаш се совпаѓа. Не велам дека не се во право, ама не е па и дека им верувам сто проценти. Во секој случај, душички
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе од што и да се убиени ЏАБЕ Е да се дискутира.Нека почиваат во мир децата.
|
||
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како и што кажува докторот, секој од нив имал по 5-6 повреди во горниот дел од телото, односно по 5-6 пати им е пукано во глава. 5-6 пати ли треба да и пукаш на жртвата во глава за да ја овериш, или е доволно само еднаш???? Дали некој од вас видел како изгледа глава низ која поминал само еден куршум??? Така се убива само од мржња, од бестијалност, така се остава порака. Ни животните така не убиваат кога ловат за храна а не од задоволство!!! Што е тоа ако не масакр? Или според тебе некој за да биде оквалификуван како таков треба да е сечен со ножеви, сабји или др. За жал и овој случај ќе остане под тепих, по некое време се ќе се заборави, се во име на идниот соживот, соживот кој е невозможен, барем не на овој начин. Се до идниот случај, а кубурот нека си остане дома за не дај боже, како што некој тука од колегите форумџии изјави пред некој ден. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убијците јасно е дека се организирана група.Затоа таа група,државата мора да ја растури и главите на таа организација да се фатат.Инаку од таа вооружена група може да произлезе бунтовничка,востаничка,терористичка организација против државата.Од таа организација може да произлезат борци за нечии туѓи интереси или државотворци...или пак,ако не се оние поранешните албански борци...
|
||
FosterThePeople
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Луѓе,нема,толку од случајот.
Изменето од FosterThePeople - 16.Април.2012 во 10:05 |
||
|
||
FosterThePeople
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А btw замислете што би се случило ако децата беа албанци?!
Пак ќе беше хаос по улиците во Скопје и околината и пак ќе ни палеа знаме. Изменето од FosterThePeople - 16.Април.2012 во 10:40 |
||
|
||
Сандански
Сениор Регистриран: 05.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 343 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
If you dont live for something youll die for nothing
|
||
Внеси реплика | страница <1234 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |