|
Македонски плати - западен стандард |
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Испратена: 31.Март.2012 во 23:09 | |
Така ќе биде доколку децата не не врзат со чување внуци.
Додека пензијата можеби нема да биде доволна за живеење она му каде што сме сега, таа ќе биде повеќе од доволна за во Македонија. Не е толку важно колку пари ќе добиеш колку што е важно што тие ќе ти овозможат во местото каде што ги добиваш (вкупната цена на живеење). http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17543356 Изменето од Messenger - 31.Март.2012 во 23:14 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Испратена: 01.Април.2012 во 00:00 | |
Мортос, Матос и Марамис, врв, немам зборови
Ептен ме изнасмеа..., многу е интересно кога нашиве луѓе со воздишки зборат за карибите, порано и јас бев таков, додека не видов што е и како е. Имав прилика порано цела година да ја поминам на Хаити ( сопругата работеше на еден проект за канадската влада ), нас ни беше супер, ама обичниот народ таму рмба за 50-100 долара месечно. Беда, сиромаштија, јад, не ми се веруваше што гледам и како луѓето живеат таму. Во почетокот одевме секоја година минимум еднаш, сега немам никаква желба. Последниве 3-4 год. главните летувања ни се во грција, користиме прилика и дома да бидеме, и да отидеме на море. Не викам дека не е убаво на Карибите, ама поубаво се чувствувам на Крф, Лефкада, Закинтос. Има право Матос, кога им покажувам слики на комшиите, пријателите од Грција, овие паѓаат у несвест. Викаат животна желба им е да одат во Грција.
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Испратена: 01.Април.2012 во 00:11 | |
Остај не го гибај... поворно ќе му се расипе плочата !
Кој после ќе чита верглањето во место... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Испратена: 01.Април.2012 во 00:18 | |
Што убаво е да си кажуваш приказни со полн џеб...
|
||
Messenger
Испратена: 01.Април.2012 во 00:31 | |
Џебот не може да биде никогаш толку полн колку што може да посакува умот.
Таквиот ум го прави човекот вечно незадоволен и несреќен. Но затоа умот може да посакува толку колку што има во џебот. И зарем тоа не е поентата на темата: Македонски плати - западен стандард ??? |
||
|
||
којсумјас
Испратена: 01.Април.2012 во 00:48 | |
Не е...
поентата е во тоа... дека некој е од едната страна на шанкот... а некој од другата...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Испратена: 01.Април.2012 во 00:50 | |
...osobeno ako produzish so ...kako shto vika onoj shto seushte ne doznal koj e, ...da ni prichash prikaski ....so poln djep...dabome!. a. za toa so dominikana,nikaragva ,panama ,kuba i sl...i jas sakav da go kazam ,.za toa,..tuka si potpolno vo pravo! ....deka e isto kako za nas grcija, bugarija , pa i turcija,....isto e ama samo vo georavski smisol...t.e...do gazot ni se i tie na vas i,...i ovie do nashiot! ...ama , deka amerikancite sonuvaat ( zatoa shto ne mozat da odat)... da odat vo grcija,...za malku ke mi go predizvikashe,...ona shto mu vikashe na drug da pazi,... da ne mi go napravi.
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Испратена: 01.Април.2012 во 00:55 | |
..да ти плачат деца за леб па да видиш дали умот сака или не. Половина граѓани кај нас се заглавени до гуша! Сакал умот или не..тие имаат празни џебови..и немаат простор во умот повеќе да се замајуваат за многу повеќе отколку за живеачка... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Испратена: 01.Април.2012 во 00:59 | |
...samo polovina?!..a be ajde,...shto se eden milion,..sprema 50 000 000...(usput od nakaj 350 000 000 )....koi shto se tolku baksuzi, pa nashle da si go troshat bedniot zivot vo amerika!
|
||
||
којсумјас
Испратена: 01.Април.2012 во 01:04 | |
А да ги прашаме оние 400 000 невработени...
колку треба да им сака умот... или тие немаат ум... па нема ни што да сакаат...
|
||
brza
Испратена: 01.Април.2012 во 01:25 | |
...ama , ke go najdeme i nego,...kaj i da e! $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ...tuku,...na koi im e zivotna zelba patot do grcija? ...mozebi ,...na klosharite pod bruklinskiot most, ....ili se varam neshto ?
|
||
||
Zeksi71
Испратена: 01.Април.2012 во 02:24 | |
Се вараш Брза, многу се вараш, клошарите од под бруклинскиот мост, не мрднале подалеку од 2-3 км. од таму. А во Грција одат како не, по ситуираните одат секаде, средната класа оние што се 80 % од населението, со нивните просечни примања и нивниот психолошки профил на трошење немаат шанси. Тоа за нив е СФ. Тие може да си дозволат една недела на карибите и тоа кај е поевтино, и на зимовање една недела. За Аруба, Барбадос, Бахамите можат исто да сањаат. Не може, секој трети месец и нов ајфон, и нов лап топ, на секои 6 месеци нов 55 инча ТВ или домашно кино, секој ден да јадеш надвор и да трошиш се живо и диво без везе, и да го шеташ гзот. Затоа го спомнав потрошувачкиот менталитет погоре. Мобилниот ми е стар 4 год. и супер ме служи, плазмата е веќе 5 година и ќе ја гледам додека не цркне, мојата колата ми е скоро десета година и ќе ја возам уште најмалку 5, не се храниме во кафани секој ден туку готвиме. И задоволен сум од тоа како живеам. Но имам ум во главата, и не трошам без веза за она што веќе го имам или ми е непотребно.
|
||
|
||
Messenger
Испратена: 01.Април.2012 во 02:31 | |
Еве, за атер на дискусијава да се сложам со тебе... ... дали тоа менува нешто во кажаново:
Еве, јас ќе одговорам: не менува ништо. Дали јас сум од оваа страна на шанкот, а ти од онаа... тоа не менува една точка од реалноста на животот. С'е зависи од нас и од состојбата на нашиот ум. Ова ме потсеќа на моите чести забелешки на пдф Вероисповед, кога ќе ги цитирам и прокоментирам Исус, Буда или Кришнамурти, па ќе завршам со зборовите "абе лесно им е на нив да го кажат тоа кога веќе го осознале и живееле со него". Или кога ќе спомнам дека слепиот никогаш не може да ја осознае темнината и дека сиромавиот никогаш не може да разбере дека не е с'е во свотата на парите. И едниот и другиот треба да го добијат оноа што го немаат и активно да живеат со тоа за да ги разберат овие нешта. Значи потполно тие разбрам, како што ги разбирам и нив, бидејќи и јас едно време сум бил во тој филм. Јас по ништо не се разликувам од тебе или од било кој во Македонија. И ако сакаш, јас можам да те подржувам во сите твои размислувања. Што ме чини тоа ? Ништо ! Можам да ти правам друштво и не морам да ти го кажувам сето она што е реалност од "другата страна на шанкот". Ама реално, тоа нема воопшто да ти помогне. Можеби ќе те утеши, можеби ќе те направи да се чувствуваш подобро бидејќи некој се сложува со тебе, но тоа нема да биде вистината. И верувај, ако сакаш можам да ти правам друштво како што милуваш. Ако тоа би те направило позадоволен и посреќен, од сега ќе се однесувам токму така. |
||
|
||
Zeksi71
Испратена: 01.Април.2012 во 06:08 | |
Според бирото за вработување ( единствена релевантна институција која може да изнесе бројки за невработеноста ) не се 400 000 илјади, туку 279 727 последни податоци. Разликата од 120 илјади е многу голема, мораш да признаеш, него ме интересира од кај ги вадите овие податоци. И мамамд неколку поста погоре ја спомна оваа бројка, а сега гледам и ти.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |