|
Трпе |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 48> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си доаѓа Трпе од училиште и татко му го прашува:
- Сине, како оценките? - Маршираат, тато, маршираат! - Како бе сине маршираат? - Ќе ги видиш во дневникот тато, еден,два,еден,два,еден,два,еден,два. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана сакала да зборува на телефон и му вика на Трпе:
- Душо имаш ли кредит? - Да душо, имам, во Тутунска и во Стопанска банка. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Додека чистела дома еден ден, Трпана под креветот на својот син нашла садо-мазо списание. Целата запрепастена се јавила кај Трпе на работа и го прашала што да прави кога синот ќе се врати дома. Трпе размислил неколку секунди па и одговорил:
-Абе, што и да правиш само немој да го исплескаш. |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влегува Трпе дома и ја прашува Трпана:
- Жено да добијам на лото што би направила? - Ќе ти земам пола и ќе те оставам! - Добив 20 Евра. Земи 10 и бегај од дома!! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе и Цветко се сретнуваат горе и Трпе го прашува Цветко:
- Од што умре? - Од студ. Ти? - Јас од среќа. - Како бе од среќа? - Па така, вчера се вратив дома, ја гледам Трпана гола во кревет. Проверувам под кревет, во плакарот, на тераса, нема никој. И така од среќа си умрев. - Абе глуп еден, да провереше во фрижидерот, сега и двајцата ќе бевме живи. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана му вели на Трпе:
- Статистиките покажуваат дека најголем број од незгодите се случуваат во кујна! А на тоа Трпе додава: - Да, и јас секогаш морам да ги јадам! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оди жена му на Трпе кај сосетката.
- Комшике ако сакаш да ми го позајмиш тавчето. - Не можам сега, и јас го чекам маж ми! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наставничката го прашува Трпе:
- Трпе кога се берат јаболките? - Кога комшијата не е дома, наставничке! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
рпе и Трпана отишле на коктел организиран од фирмата на Трпе. После некое време, Трпана го критикува Трпе:
- Добро бе, нели ти е срам да те гледаат колегите пет пати како се враќаш кај масата со храната?! - Не бе, зошто срам. Секој пат и кажувам дека го полнам твојот тањир. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе оди накај дома доцна во ноќта, а Трпана луто го чека пред врата и му се дере:
- Како не ти е срам волку касно да се враќаш дома?! А Трпе на тоа одговара: - А кој рече дека се враќам? Дојдов да ја земам гитарата. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малиот Трпе му вика на татка си:
- Сакам да ми купиш барабанче! - Не може, ќе ми тропаш додека гледам телевизија и читам весници! - Нема тато ветувам, ќе тропам додека спиеш! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Трпе на лекар и почнал да се жали од тоа дека има многу деца.
Тогаш лекарот му кажал: - Трпе јас мислам дека е време ти да си земеш кондоми. После неколку месеци пак доаѓа Трпе и пак му вели на докторот дека жена му е трудна. - Добро бе Трпе, па како ги користеше кондомите? - Епа како бе докторе пред секој секс голтав по еден! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оди малиот Трпе кај татко му:
- Тато од школо ни кажаа да купиме атлас. - Сине, а да почекаме да се среди светов? |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе го унапредуваат во чувар на затвор.
Управникот на затворот му вели - Г-не Tрпе, имате за задача меѓу затворениците да воспоставите ред и дисциплина! - Нема проблем, кој нема да слуша, веднаш ќе го пратам дома! |
|
Внеси реплика | страница <1 3738394041 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |