|
Задоволни ли сте од програмите на медиуми |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам дека е правилно МАЖИТЕ ама во нашата средина инаку викаме.Фала што ме поправи.
|
|
I just wanna feel real love.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас сум крајно изреволтиран што оваа сезона ќе нема да можам да следам Formula1 на македонските телевизии... и за тоа плаќаме радиодифузна... катастрофа е државава, во пакет со нејзините медиуми!
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ManWithoutSoul
Нов член Регистриран: 26.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Воопшто не сум задоволен.
1. Многу е монотоно што даваат само едно исто. - Кога дојде манијата со Венецуелски филмови, сите македонски т.е. Балкански телевизии даваа само такви. Во ред, нека даваат Венецуелски, нека даваат Индиски, ете и турски нека даваат, но нека бидат тие со добар квалитет, а не нискобуџетни како на индиго прравени серии. - Единствена серија што беше нешто поразлична во Македонија беше „Un paso adelante". - Има толку Шпански, Англиски, Хрватски и какви уште не серии - малку поскапи, но доста поквалитетни. - На крај, зошто да ги кривиме медиумите? Ние дозволуваме да не понижуваат како гледачи и да ни сервираат само ѓубре а ние како лудаци да се заразуваме. 2. Документарните програми се преземени и сихронизирани, нема ништо ново и интересно. - На канал 5 оди една емисија што на други странски телевизии сме ја гледале пред 10 години. Зевзекманија, оди веќе 5 години а може и повеќе и секој нареден продолжеток е помал со нови идеи, можам два дена да бројам една иста реченица во колку продолжетоци ја имаат дадено. - МТВ да не зборувам, една документарка за тоа како во Индија има хотел за кучиња ја гледам од дете кога бев...(а оддамна бев дете) 3. К-15, Еднооки, и сличните - и тие ми стануваат досадни. Знаете кога едно само исто има...кога немаш многу избор и тоа што било интересно станува досадно. 4. Играните филмови - Леле тука сме најзаникаде... Самрак на Сител го даваат 10 пати...наместо да ги дадат сите делови тие првиот дел 10 пати. Во ред, што сакате да постигните? Да ги научиме сите реплики на памет, за да ни биде поинтересен вториот дел? Или немате пари да ги купите и другите делови? - Најновиот филм што одел на Македонските канали е од 2007 година... 5. Квизовите и реалните шоуа. - Од тркало на среќата сум задоволен - и како не би бил кога единствениот шоумен во македонија го води... Се друго е гола вода... - а што може да очекуваме? Досадна држава, досадни медиуми. Сакам да кажам досаден регион(цел балкан)- досадни медиуми |
|
Оној кој позајмува книга е идиот.
А оној кој ја враќа позајмената книга е уште поголем идиот. |
|
FosterThePeople
Сениор Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само хрватската телевизија и телма ги гледам...друго кај и да пуштиш турци и индијци рикат како магариња на секој пола саат.
За тоа со квизовите се сложувам дека само тркало на среќата ми се допаѓа ама и се или нешто не е толку лошо...ама лесни пари?!?!?Со тоа "пеачката" што дробе непотребни работи со бендот,заникаде водител,расфукани негови придружнички и.т.н. Што со нив?Пак емисијата е за никаде ми се оди во WC кога гледам. |
|
|
|
ManWithoutSoul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Абе дури и репризи да даваат од шоуто на Опра(иако скоро сите ги имам гледано по неколку пати) ќе биде подобро од ова како „Лесни пари“ „Бејкстејџ“ и слично
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ajde be ,,.....ne kukajte!....
...kakvi se ,..takvi se...ama , najvazno shto e....vashi si se! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
ManWithoutSoul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мој??? Не бе не ги финансирам јас како може да се мои?
Изменето од ManWithoutSoul - 18.Март.2012 во 17:23 |
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
единствени луѓе кои следат македонски телевизии во државава се пензионерите, и тоа не поради интерес, туку поради досада и непознавање на други јазици... особено во време каде имаш на располагање скоро стотина канали, никој не сака да застане на некој од македонските... така да, никој не е заразен, туку само сме толерантни, и тоа не поради карактер, туку поради тоа што имаме избор, не само на програми, туку и на медиуми и единствена причина поради која нашите телевизии не даваат квалитетни странски емисии, филмови и серии, се авторските права и себичноста со пари, а што се однесува на квалитетот на домашните емисии, тој се должи на огромната доза на црн бизнис позади телевизииве и вака ќе си остане се додека единствената конкуренција меѓу телевизиите е политичката и додека немаме водечки фактор во телевизијата, кој во нормални земји е националната телевизија |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
FosterThePeople
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно...само луѓе без работа колку да им помине дента гледат серии по нашите МЕДИУМИ(ако можат така да се наречат),или пак оние кои што моментално нема што да прават.
Зошто не земат пример од другите телевизии по на север каде што се дават емисии за развојот во државите,и други корисни работи а не...Ѓумуш,Малото Рикало,солзи на есента солзи на ова солзи на она...дајте бре ви се молам нешто салам...! |
|
|
|
gogic
Нов член Регистриран: 21.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во право си зашто да дава милон да купи некоја добра серија кога мозе да даде некоја ситна пара и да пере мозок со таа :( и да си биде во ќар.За нас е тоа лошо но за газдите на медиумите тоа е супер.И мое мислење е дека порано беа малце по квалитетни имаше англиско германско првенство во фудбал формула1 НБА македонска лика некоја натпревар а сеа го нема ни тоа
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da!
...prezadovolen sum , bidejki....ne gi gledam!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, posebno od KAnal 5
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имав период во кој мораше да бидам дома,и баш како никогаш пробував да гледам тв.Освен Здраво Македонијо на Канал 5,Во прво лице и Пулс на Алфа нема што да се гледа
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |