![]() |
|
Светот денес |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 46> |
Автор | |
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
![]() |
|
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/310928/SAD-Usvojen-zakon-koji-ogranicava-pravo-na-protest
![]() ![]() ![]() Изменето од Zeksi71 - 08.Март.2012 во 07:53 |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
![]() |
|
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=C2998811C84EFB4897802E8DD833BA31
Не е прашањето дали САД се движат кон диктатура ( тие се одамна во диктатура ) туку нивниот извоз на диктатура по светот милом или силом.
|
|
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ...zatoa,...begaj shto podaleku od ...nivna blizina!....( najdobro e doma da si se vratish) ![]() ...sprema toa , od chovek izgleda nema poglupavo stvorenje,....koga zapnalo da odi vo takva ''diktatura''! ...svaka im chast na pametnite,....na pametot mislam ! ![]() ... ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
дојди си кај нас..дома!..во Твојата Македонија,во оазата на мирот и демократијата,во земјата лидер на многу полиња.побрзо..живот брзо пролази! |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
...a be,...ke si se vrati toj...bez gajle,
![]() ...samo da fati tamu edna debela nedemokratska, diktatorska penziichka i ... ...hop!...eve go tuka, ...ligi da ni pravi ! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...да ако ја најде до тогаш...Македонија!.Да не мислат дека јас ќе им ја чувам ..како порано... а можеби и нема да им значи каде ќе долетаат... !. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
....a be rekov ...ke se vrati tuka,...ne vo.............makedonija!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
а бе ме изнасмеавте, ептен, да си еб.те векот, а посебно брзи со попот.
Брзи очекувам во иднина еден микс од порака да направиш од икончето за бљување и ова со попот ама да бидат ептен во корелација, знам дека можеш тоа да го направиш, би било многу јако. Загор, Сето тоа што го напиша погоре има вистина ( мада ти го кажуваш со иронија ), овде има и непотизам, и корупција, и расизам, можеби има и наместени избори ( не знам, не гум гласал никогаш ниту пак мислам да гласам, ниту пак им ги пратам изборите, ниту пак ме интересираат ), и цензура има во медиумите, и колите општо земено им се со големи мотори со тенденција на намалување а и нема кола од 3.0 л за 15 илјади ( за нова мислам ), исто така и куќи од 60 илјади нема ( можеби во УСА сега може да се најдат за таа цена, поради кризата, а во Детроит сигурно, дури и за помалку ). Има и криминал, пљачки, убиства, тепачки, демонстрации, банди, наркоманија, буквално од се понешто. Во УСА од сето ова наведеното од негативни случувања е пута десет. Муабетот ми беше за друго, односно постепеното губење на слободите на обичниот Американец и се поголемиот притисок од власта врз населението, за кое би можел да пишувам до сабајле. На вас тоа ви изгледа можеби смешно и невероватно но јас сум сведок колку американци доаѓаат трајно да живеат во Канада, со многу од нив правам муабет и сите се единствени во ставовите на прашањето зошто ја напуштаат УСА. Едноставно УСА не е тоа што беше. Порано беше задоволство да се патува по УСА ( до пред 5-6 год. ), а сега тргнувам, и удирам кладба со сопругата колку пати ќе налетаме на нивните полициски чек поинти, па стоење со кола у место, па унесување у фаца од нивните надуени џандари со Оукли цвикери за сонце ( мада надвор може да биде и облачно ) кои секогаш се држат за пиштолот и кои се сомневаат во се и сешто и секој момент можеш да очекуваш да го извадат и да се претворат во Док Холидеј. Еден наш кавадарчанец, си имаше грдни муки со нив само затоа што го потапшал по раме ( знаете веќе нашиот балкански непосреден менталитет каков е ) некој од полицајците кои вршеле контроли на пат. Го обвинија за покушај на напад според полициска верзија, па апсење, па лисици, и сето тоа пред семејството, среќа судијата утредента некој разбран човек се нашол. Веќе не му падна на памет да оди за америка. Така да обично патување до некој ски центар во близина преку граница, или мало шопингување во некој соседен град моментално ти преседнува. За на граница исто, кај одиш, што носиш, отвори багажник, па што ти е ова, па што ти е она, имаш ли пари доволно, а знае се само што ќе го помине пасошот и сообраќајната на терминал. И на сето тоа искокорени очи, имаш чувство како да си терориста некој. Она што го знаеме од филмовите кога ти викаат велком ту ју ес еј, тоа е умрено време, неповратно. Не беше така порано. сега е вака, секој ден, се повеќе и повеќе |
|
|
|
![]() |
|
dobro de, dobro !!....ili vekje go kazav toa?
![]() ...samo, mene ne mi izgleda deka ova e snimano so skriena kamera....tuku , bash naprotiv ....u lice im e pikana! ![]() ..e, sega ,....trk po kamerata ( kojashto,usput,....mozesh da si ja zarabotish za den-dva tamu!)....fati go prviot avion i dojdi tuka...za da ja snimash policiskata brutalnost...i toa vo najkrupen kadar ! ...a be,...pred nekoja godina eden tukashen abdal me udri so kola ...i koga dojde policija ,...koga gledam kako slikaat ...si vikam ,aj i jas da si zemam spomen od ''prezivelicata''. ...a be,...majmunot , veruval ili ne (a, bash me boli! ![]() ... zatoa,...nemoj mnogu da piskash za slobodite tamu, ...koga e poznato zoshto tie taka (ne) se sproveduvaat! |
|
![]() |
|
![]() |
|
Снимање на полицајци на должност во УСА и Канада со скриена камера е забрането според законот, јавно можеш да ги снимаш, ама како што можеш да видиш око не им трепнува поради тоа.
Вистина многу полицајци и се процесуираат пред судовите заради престап во овластувањата ама тоа е капка во море. Јас не би можел да кажувам како е во УСА, пошто не живеам таму, моите искуства од таму се само како посетител и од кажувања на овие што доаѓаат трајно да живеат во Канада, ама и пола канали на кабелската ми се амерички, така да можам да видам што се случува. Да е само полициската бруталност во прашање ајде, секаде има серковци, ама се работи за посуштински имплементации на нови и нови закони кои се повеќе го стегаат ременот околу вратот на обичниот граѓанин. И веруј ми кај нас во МК, полицајците се мали мачиња во пречекорување на овластувањата во споредба со оние од УСА ( за сега во Канада не би можел да се пожалам барем според мене дека е далеку отидена работата, но полека ама сигурно и они ги прифаќаат стандардите од нивните јужни соседи ) |
|
|
|
![]() |
|
lele,lele...shto ke pravevme nie tuka,da ne ni beshe ovoj i...da ne izvestuvashe ( indirektno, dodushe), za temnata strana na ...svetlata
amerika!
![]() ....samo, se chudam shto amerikancive seushte ne izmislile nakoja kapa ...koja ke im ja stavaat na site koishto sakaat da im vlezat...i koja shto momentalno ke im go ''chita'' mislenjeto za niv i nivnata drzava, ...pa, avtomatski da gi im go pokazat izlezot na onie so crni misli ....ushte i pred da vlezat! ![]() ![]() ....tuku,...kazi mi ti ,...dali si videl ili chul,..nekoj nivno COP...da ubil tolku transparentno nekoj maloletnik , pred ''milion''lugje,...i seushte da e ...'ziv''...kako shto e sluchajov so ovoj ovde. ...koj shto , najverojatno,...na kraj ke pobara( a i ke ja dobie!) i nadomest za ''dushevnata'' bolka shto ja trpel,...dodeka ne bil osloboden poradi ''nedostatok'' na dokazi , ...t.e...deka ne umrel maliot,...sopnuvajki se samiot ! |
|
![]() |
|
![]() |
|
побарај по интернет, имаш еден куп случаи, и пак ќе кажам, за полициска бруталност кога се работи, и за пречекорување на овластувањата нашите полицајци се едни фини и културни момци.
|
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |