|
Дали на Скопје му е потребен трамвај? |
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прашање: Треба ли му на Скопје трамвај ? Треба му! ...ама треба му и струја на Скопје...пошто тај трамвај иде на струја.а струја нели немаме ни за сијалица на тераса а не па за ова. ...а да не ни треба нуклеарка на нас? |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Треба му трамвај на Скопјево...
туку се плашам... додека го направат вака ко што го замислиле... ќе нема кој да се вози со него... Затоа предлагам многу поефикасно решение... мислам дека на Скопје му треба... Трамвајот наречен желба... |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја изменив малку анкетата, се надевам дека Емил нема да ми замери.
Тоа треба му, стана Му треба! |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
класичен трамвај на скопје не му треба, ако планираат да воведуваат шински превоз, му треба LRT...
така како што читав дека е планиран трамвајот во градов, можам да кажам дека е катастрофална и погубна идеја, не само функционално туку и економски не ми е јасно само кога ќе се заситат од усерување на градов... Santijago прашањето кога веќе го поправаш, треба да биде „Дали на Скопје му е потребен трамвај?“ а за луѓе ко мене најприкладно е „Дали се согласувате со проектот за трамвај во Скопје“? бидејќи трамвај на градов му е потребен, воопшто нема потреба да се прашува такво нешто... но како и кај секј друг проект, битното прашање не е дали ќе се изведе, туку како ќе се изведе Изменето од zabegan - 25.Февруари.2012 во 19:33 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги поправив само одговорите, а оставив без прашање
Ете ќе биде Дали на Скопје му е потребен трамвај? Не сакам на пХп да му се мешам во лончиња
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали на Скопје му е потребен трамвај?
Ja bi edno more ako moze... azurno plavo, so ponekoj ostrov ispred... |
|
Incredible Blue
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Скопскиот трамвај да минува крај реката Вардар. Трасата за трамвајот во централното градско подрачје да минува од Карпош до Аеродром, да се движи по кејот, од десната страна на Вардар, a доколку е неопходно и да се издигне на столбови.Градот да ја разгледа оваа идеја и доколку има можност да се реализира, односно да се вметне во новите ппроекции на Генералниот урбанистички план, бараат од општина Центар.Градските власти, пак, сметаат дека тоа е неостварливо. -Јас мислам дека тоа е неостварливо и нефункционално барем не сега, истакна Трајановски. Според измените кои се планираат во новиот ГУП, предвидено е Зелено пазарче да ја задржи сегашната локација. Новиот генерален урбанистички план би требало да стапи на сила до крајот на годината. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...koj ushte denes pravi tramvai....pa ushte i na stubovi ?!
...ne e li krajno vreme da se trgnat glupacite ? |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој .Се гради метро и просторијата да остане слободна за пешечење ,за коли ,за некое дрвџе или тревица да се засади ....али зависи од потребите на градов .
Според мене на Скопје трамвај му треба само ако ги нема автобусите .
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И после некој нека каже дека владата не го чита Идивиди и дека не прифаќа добри предлози !!! Ова е од збор до збор 100% оноа што го предлагав и објаснував на оваа тема ! Браво! После оваа траса нека ја изградат и втората што ја предложив, онаа која би требало да оди од другата страна на Скопје, покрај Водно. И потоа двете да ги поврзат со автобуски терминали и линии кои водат попреку. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...tvoja e i idejata na stubovi da se digne tramvajot skopski?
...aj , sega zbori,...kade tamu kaj shto si....se pravi nova tramvajska infrastruktura,...ako pred toa ...ja nemalo voopshto? ...a, osobeno pa,...dignat tramvaj ! ...inache,...mojata ideja tramvajot da odi ....od ''zadnata'' strana na vodno,...izgleda deka ne e dobra,...pa ne bi trebalo voopshto i da im ja predlozam ,....na ''struchnite experti'' vo centar!! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ushte takvo chudo vo skopjevo e potrebno i site ke bidat zadovolni
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...има измена на ДУП!. Наместо на столбови една траса ќе врви од левата страна на Вардар и северно од Скопје ќе се дополнува со бусови,а другата на десната и ќе се опслужуваат жителите од јужната страна на Скопје!.Онаа од десната пред поштата ќе понира под земја и ќе излезе кај железничка станица.Но овој проект ќе почека додека се изгради јужниот булевар ,бидејќи искуството за градби под земја кај нашиве "предузимачи" се ..нула!. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму тоа велев јас ! За Скопје прескапо е да се има вистинска подземна железница, но брза трамвајска линија со подземнo патување во центарот на градот е прифатливо и поради структурата на градот е единствено вистинско решение. Надвор од строгиот центар на градот, онаму каде ќе мора да се пресекуваат мостови или главни сообраќани артерии треба да се оди надземнo со кревање на столбови (поевтина вартијанта) или подземнo со кусодолжни тунели. Изменето од Messenger - 17.Март.2012 во 22:04 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |