|
Зошто добрите луѓе немаат добра среќа? |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баш тоа сакав да прашам...зачаран круг |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobrite luge davat sekomu sansa i boleduvaat od ekstremen optimizam, kako gol da seta na sneg
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e koj vika taka
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку тие луѓе се добри всушност? Колку се добри со себе? Непоставувањето на граници значи потпомагање на несреќата да изрти.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako e dobar e dobar i so drugi i so sebe,nepostavuvanjeto na granici i dava na srekata slobada da se priblizhi,,,,a koj kolku ke ja prepoznae i dofati e toa ,,,,,,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
.... i jas glasam za ne postavuvanje na granici
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очигледно не сте ме сфатиле за каков вид на поставување граници правам муабет
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...granicite od kakov i da se vid tie se blokada...prichina za stradanje...prichina za nemanje dobra srekja
|
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se blokada... vie veke si oformivte definicija vo vasata glava za kakva granica pravam muabet, i udrivte etiketa i ja osudivte nejzinata smisla bez pritoa da prashate za shto pravam muabet. Ama ok, sekoj si ima pravo na svoe mislenje... samo bez etiketi, pleaseee
|
|
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што ти беше муабетот? |
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.... ama nema definicija, chesen zbor, pionerski jas samo si zboram za toa uramuvanjeto... koe ne odi bez etiketa i ne nosi dobra srekja...
|
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дека граници се потребни. Луѓето не поставувајќи граници се губат себеси и на крајот се чувствуваат истрошени, искористени итн. Ова не беше ни помалку случај со мене.
Граници во однос на тоа да се искристализира што сум јас, која сум јас, кои се моите потреби, граници во однос на тоа Јас сум Јас, Ти си Ти, а ова овде на средина е тоа што јас и ти ќе правиме еден за друг без ти да ме газиш мене, без јас да те газам себе. Ние на луѓето даваме дел од себе, но не можеме целосно. Јас сум за тоа да се дава љубов максимално колку што може, но потребна е онаа линија за да се знае и да им се даде до знаење на другите до каде можат да одат со нас. Не знам колку убаво го доловив тоа што го мислам, но поентата ми е - ќе дадам се што можам и колку што можам и сакам, но тоа не значи по цена константно да се газам себеси и другите да ме газат. Тоа газење на себеси за да бидеме тука за другиот не е баш и некоја љубов... не дека не е, ама не е цврста ниту пак јасна. Секогаш внатре во тој човек ќе има глас кој ќе се буни и ќе ја мати сликата за она што се случува. |
|
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemozhesh istovremeno da davash ljubov i da se gazish. A za da egziztirame vo ovoj svet kako chovechki bitija, sekako deka kje se postavuvaat granici.....e kolku e toa dobra srekja......sekoj si znae.
Изменето од viktorija123 - 15.Март.2012 во 09:40 |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е Викторија... ако не се чуваме самите себе тогаш кој? И не само да се чуваме, туку кога ќе ни се случи веќе нешто лошо... самите на себе треба да си бидеме столб, зборам за оној најцврстиот
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |