![]() |
|
Окупација од Бугарската војска 1941 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 98> |
Автор | ||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Па зошто тогаш ти е интересно што се случило во некоја крчма помеѓу пијани луѓе?
И дали знаеш кој е Павел Михајлов? Дали е етнички Македонец? |
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
![]() Ние зборуваме за историја , па затоа имаш документи а не твоите зборови. А тоа што мислеле некакви членови на некој форум за општи работи ,ич не ме интересира. Можеби тебе ти е интересен жолтиот печат ,мене не ми е.
|
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
Па што има да ми е лесно или тешко?
Јаделе, пиеле, па се скарале. Па има секакви Бугари и секакви Македонци. Дојди на all.bg па види колку типови Бугари има. Едни не ве признаваат дека постоите, други ве признаваат ама .., трети ве признаваат без ама, четврти ве мислат за посрбени ... |
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
![]() ![]() ![]() Не ти е ниту тебе лесно. Ова е еден пример на односот на Бугарите кон Македонците во периодот 1941- 1944. А ти прочитај си ја книгата ќе се изненадиш колку вакви настани има. |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
|
Пијански свади да коментирам? Што има за коментирање?
|
||
![]() |
||
|
Каснаковски ако можеш да го искоментираш овој цитат
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
„Бугарското управување во Вардарска Македонја 1941 - 1944„ Зборник на документи Државна агенција „Архиви„ ![]() |
||
|
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
toa na bugsarski li go e rekla be
ili na makedonski? |
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
Бугарите не можат и не сакаат да сфатат дека секое нивно поминување на македонска територија е проследено со илјадници убиства и пљачки. Затоа никој не ги сака. Тие што се про-бугари најверојатно профитирале дебело од окупацијата.
Им верувам на старите која станува збор кој е кој... Баба ми не викаше „ги избркаа србите, дојдоа нашите“, туку „испадија ги србиштата, дојдоа б`лгарето, да им се сотре семката и на едните и на другите“.
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
Трајко Бошкоски - Тарцан.
Трајко Бошкоски - Тарцанот (Голем Радобил, Прилепско, 12 јуни 1918 – Сливник, Велешко,6 јануари 1943) е македонски комунист и првоборец во НОБ во дилема сум кога е роден и кога е загинат? |
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
Демееееееееек не си го познавале, аман па и ти ко од скопје да си, демек „Е ТИ ЗНАЈШ ЗА МЕНЕ ЈАС НЕ ЗНАМ а а а а ?“
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
![]() |
||
|
Ако не си го познавале идентитетот како си сигурен дека биле бугари?Баш ме интересира зошто во доста постови тоа го тврдиш.
|
||
|
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
Тие не си го познавале идентитетот, сега ти после 130 години им го познаваш, за мислење се користи мозокот, не газот.
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
![]() |
||
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
|
Егзархијата и нивните стремежи кон населението во вардарска македонија ни се познати, тука нема што да се дискутира. Ама за вториот дел од твојот пост, ти симнувам капа, ова прв пат го слушам во животот, со начинот на кој сакаш да ја свртиш одговорноста од бугарската агресија и окупација на Вардарска Македонија како и делови од Јужна и Источна Србија. Да во право си и првата и втората светска војна беа вистинска касапница, милиони луѓе ги изгубија своите животи, ама забораваш и да напоменеш дека и во двете војни бевте на страната на касапите, а воедно и на страната на поразените. И наместо да следува извинување официјално од страна на бугарската држава кон оштетените народи, во овој случај србите и македонците, да се признае дека сте биле на погрешната страна, вие и понатаму ги негирате случувањата. Секогаш кога ќе згрешам признавам, кога некого ќе го навредам ќе му кажам извини, човечки е, ама од вас тоа не сум го чул. И ти сега тука ми раскажуваш приказни и го релативизираш учеството на Бугарија во фашистичката коалиција и нивните злосторства на овие простори. крај на муабетот и пресипувањето од шупљо во празно. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |