![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 137138139140141 146> |
Автор | |
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ПРИНЦЕЗА КУЧКА Изменето од bijonse1 - 21.Мај.2017 во 18:02 |
|
![]() |
|
zoranjanev1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
ЕТИДА БР. 4 Брег од цигли арома на месо од жена. |
|
![]() |
|
zoranjanev1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
БАЛАДА ЗА КОЊОТ Коњот го гиљотинираа ! Беше добар тој коњ. Спасение,о,спасение наше ! Спасение,о !Спасение наше ! Само еден гавран |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
ЦИГАРА ... Ми велиш те смирува , ми велиш не ќе издржиш, ми велиш не можеш ја оставaш ќе полудиш… Ми велиш болно е, ми велиш смисла нема , ми велиш касно е машки тивко молим те …
ми велиш во димот ме гледаш, ми велиш жолтило од прст лесно не излегува… Ми велиш да ќутам, ми велиш усни нека кажат, ми велиш слатка сум со милион вкусови … Ми велиш мила сум ти, ми велиш душичке, љубовта е посилна од све повели докажи се…
Изменето од bijonse1 - 05.Февруари.2012 во 00:23 |
|
![]() |
|
НАМЕСТО СТИХОВИ, МУЗИКА Во горите планини крајности на центар и искри низ вратовите контрадикторности до крајност зошто е така од којзнае кои горштаци Зошто се случува тоа ? Одење во листови Толку е убаво. Земјите се мирисаат Летаат частици граматички, од кого, душо ? Ѕвездите реките порите Златниците ги донесоа Повеќе музика, отколку стихови ! Твојата арома е симфонија. Портрети на соларни лица Зелени кантурини даваат сонца Не мислење, туку музика ! Повеќе музика, отколку стихови. Сите автомобили и куќи Во горите планини Зошто се случува тоа ? Во секој случај, Во очите ти акробатска Твојата арома е симфонија. Сѐ уште се дијамантисуваме. Проаѓам низ твоите коси. Изменето од zoranjanev1 - 18.Февруари.2012 во 15:36 |
|
![]() |
|
ЦИРКУС Кловнот се одроди |
|
![]() |
|
ЕТИДА БР. 27 Маргини и гранитни плочи |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
В Е Т А Р Те чувствувам , како здив си ми , можеби затоа ги затворам очите, те мирисам , како пролет си ми , можеби затоа полесно дишам… Вкусот не ти го знам, можеби затоа ме привлекуваш, на земја си посебно тивок, можеби затоа за тебе се воздигнувам… Сакам да ме подигнеш со твојата сила, можеби затоа се наклонувам кон тебе… сакам да ми изградиш царство без зидови, можеби затоа сум тажна, знам , невозможно е … Изменето од bijonse1 - 14.Април.2017 во 22:03 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Никогаш не посакав да те расеам
низ градината со мртви глуварчиња, иако ти беше мртва точка од мастило во моите сончеви писма. Ти ја подавам морската шир, оти во вода небата се лулеат. Моја, само моја Амели Пулен без велосипед и без париска улица. Знаеш ли дека и најголемите остварувања се проголтани од ситните желби како оваа... „...да умреме пред смртта на оној што го љубиме...“!? --------------------------------------------------------------- ОбезличувањеbyДенес имам сто и осум меркурови години и еден пролетен ден… И уште паметам светли созвучја од земјите во кои некогаш умиравме простум. Ти помниш ли? Кога со воздишка означувавме каде сме застанале со читање, за да водиме љубов врз купишта книги, оти чувме дека зборовите никогаш нема да свршат… Речи дека заборавот не ти ги изгризал синкопите од самовилски дијалект, оти силни монсуни не ги испиле длабочинките на твојот смев, оти вековите нема да те остарат, туку годините… О, зарем ние нечујно ќе изгинеме под гнасните ножиња на луѓе-муви? Јас и ти, со индиго во душата, јас и ти, со корен во небесна почва, јас и ти, разболени од горчливи стихови и пенливи ветувања, јас и ти, обезличени од времиња, наместо од удари… … Од утре ќе имам 26 земјини години и еден тмурен ден. |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
"PESMA ZA MOJ 27. RODJENDAN"
VISE MI NISU POTREBNE RECI, TREBA MI VREME; VREME JE DA SUNCE KAZE KOLIKO JE SATI; VREME JE DA CVET PROGOVORI, A USTA ZANEME; KO LOSE ZIVI ZAR MOZE JASNO ZAPEVATI! VEROVAO SAM U SAN I U NEPOGODU, U DVE NOCI BIO ZALJUBLJEN NOCU, DOK JUG I SEVER U ISTOME PLODU SAZREVAJU I CVOKOCU. SANJAJUCI JA SAM SVE PRAZNIKE PRESPAVO! I GROM JE PRIPITOMLJEN PEVAO U STAKLU. NE REKOH LI: VATRU VRATI NA MESTO PRAVO, A POLJUPCU JE MESTO U PAKLU. I HLEBOVI SE POD ZEMLJOM SKOLUJU; JA BIH SE ZELEO NA STRANI ZLA TUCI; PA IPAK, PO MILOSTI ISTORIJE, POVRACAJUCI I JA CU U RAJ UCI. ZA PRIJATELJE PROGLASIO SAM HULJE, ZALJUBLJEN U SVE STO PEVA I SKODI. DOK MI ZVEZDE KOLENA NE NAZULJE MOLICU SE POBOZNOJ VODI da si go docekas i ovoj i uste mnogu posle nego... :) |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
сум единствената капка роса меѓу сите капки солзи на твојата роза а Господ знае кој ти ја подарил а сум и единствената солза меѓу капките роса на твојата роза која, пак, јас ти ја подарив . (секогаш бев најмалку единсвен и лесно се броев) |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Ти црно бела слика, безбоен сон , кошмар… црн велосипед, без ланец , неупотреблив… црвен цвет , опоен мирис, ТИ … Изменето од bijonse1 - 15.Април.2017 во 22:25 |
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
кoгато нощем гледам към небетo
и в мрака мисля си за теб аз знам, че бoлката в сърцето е всъщност мoят път към теб Изменето од d4 b3 - 16.Април.2012 во 20:37 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 137138139140141 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |