IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Што читате моментално
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што читате моментално

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 140141142143144 163>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 03:18
Природно лекување со макробиотика - Мичио Куши хипнотизиран
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 14:33
Тит Андроник - Шекспир
Кон врв
ARTE Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Април.2010
Поени: 416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARTE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 17:15

A isto taka pokraj knigi od knigata 1001 books you must read before you die ili 1001 kniga sto mora da ja procitas pred da umres.

Citam i knigi od ovie pisateli so se vo ovaa kniga izbrani.PA Ovie pisateli se edni od najdobrite vo svetot site 501.Stvarno se odbrani Najdobrite pisateli kako sto veli naslovot 501 great writers ili 501 golem pisatel. Od prastaro vereme pa do denes toest do najmladite pisateli.A inace poredeni se po godina na radzane gore ima god na radnaje i kade se rod i god na umirane i gade se umreni ako se umreni i niven stil na pisuvanje i potoa ima mal tekst so nivna biografija za sekoj pisatel a od strana se poredni nivite dela.a i izubiluva so mogu ilustracii prvo nivni sliki pa i drugi sliki povrzani so nivite dela.knigava e genialana sekoj koj treba da znae nesto od literaturta treba da ja ima ovaa kniga i da gi procita ovi pisateli barem po edno ako ne i povece dela od niv od tie pisateli sto se vo nea..Na nea rabotele internacionlen tim od okoli 20 i nesto kriticari profesori i publicisti so eden glaven urednik.I Ova kniga ni doaga od kreatorot na 1001 books you must read before you ili 1001 kniga sto mora da ja procitas pred da umres.Izdadena e vo 2009

Za zal kaj nas ja nema da se kupi kako sto nisto nema ovde.ja kupiv od Beograd sega letovo.

Изменето од ARTE - 23.Февруари.2012 во 18:26
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 19:50
Норвешка шума-Харуки Мураками
(после месеци и месеци потрага низ полиците на библиотеката кога дигнав раце од барање конечно ја најдов)
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
FosterThePeople Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2011
Поени: 1147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FosterThePeople Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 19:56
Моментално ја читам "Тајната на Олимпија"
Не знам дали ја има по библиотеките мене од кај пријател ми е,но ако можете да ја најдете прочитајте ја мене мн. ми се допаѓа,кратка е.
Поздрав до љубителите на книги.
I just wanna feel real love.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 20:29
Originally posted by FosterThePeople FosterThePeople напиша:

Не знам дали ја има по библиотеките мене од кај пријател ми е,но ако можете да ја најдете прочитајте ја мене мн. ми се допаѓа,кратка е.

од кој писател?
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 20:34
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Originally posted by FosterThePeople FosterThePeople напиша:

од кој писател?

Paskal Kamburovski....

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 20:43
мммм дежурната читачка бакнеж
фала ти

Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 20:46
odamna go imam citano... kako feljton izlagase po nekoj od nasive novini... nekolku prodolzetoci bea ..
istoriski fakti, anticka istorija...ne e na odmet da se procita среќа
p.s. ako mislime na istoto so Foster

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
FosterThePeople Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2011
Поени: 1147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FosterThePeople Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 21:01
Да таа книга е.Фала BiBi_g.
Малку на почетокот е досадничка,ама после станува многу интересно.

Изменето од FosterThePeople - 23.Февруари.2012 во 21:11
I just wanna feel real love.
Кон врв
ARTE Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Април.2010
Поени: 416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARTE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 23:39
Andjelina Елеганцијата на ежот-Мјуриел Барбери
(морам да кажам-преводот е КАТАСТРОФАЛЕН)
pa normano deka e taka Andjelina bidejki ako se raboti za mak prevod na tri ako e taka a prtpostavuvam bidjki spskiot prevod e odlicen. Skoro so cecni isklucoci site mak prevodi od tie sto se mnogu malce i toa mnogu malce Kolku dobri pisateli i dela i knigi ne se prevedeni na mak eve samo pisatli i dela od kigite sto gi kazav pogore da ne odime a se prevedeni na drugi jazici eve na spki se prevdeni i toa so odlicni prevodu da ne odime ponatamu.I se losi prevodite ne losi nego nego katastrofalni ne katastrofalni nego mnogi za nigde.pa zatoa zatoa ne citaljte na mak nego citajte na spski i koj znae mogu dobro neka cita na angliski i toa e tao.i ako na spki sekogas ke zvuci prevodot pobro posto jazikot e drug ali barem maksimumot da se izvdi od mak prevod ako e mozno ali ovde e ktsrofa. pa nekoi dela i ne se preveduvaat od originalniot jazik nego od drug a nekogas i od spski.za zal ali toa e stnjeto ovde kako vo se sto propagame i e katsrofa pa taka i vo taa oblast. ako ne svatime nema da se opravi kako i sto nema za zal koga ke dojde dnoto mozda ke bide boje togas ke svatime do kade sme a se palime na glupavi spomenici.zatoa jas citam samo na srpski i nikako na mak ako ima prevod na mak voopsto.Pa taka i vie citajte.     

Изменето од ARTE - 23.Февруари.2012 во 23:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2012 во 17:51
да Арте,преводот  е на Три.искрено ме измачи,на една страна со ситни буквички има 3 реченици.една реченица е маратонски долга,страшно...
не се сложувам со тебе за тоа дека српскиот јазик е поубав па затоа и нивните преводи се подобри
имаме убав јазик кој за жал некои се трудат да го искриват и нагрдат
а преведувачи се намножиле ко рој мрави,а ниту еден од нив не е вистински преведувач и нема појма од литература,затоа е таква состојбата кај нас
ја зедов по препорака на сестра ми,го читаше францускиот оригинал ...штета...ние како читачи во моментов сме страшно хендикепирани 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2012 во 22:58
Патеката на сетилата-Неџма

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 23:50
Марина-Карлос Руиз Зафон

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 140141142143144 163>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.