IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - А што прави овој народ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

А што прави овој народ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 69>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 05:26
Ти го почитувам мислењето и ти ја прифаќам забелешката   да
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 10:02
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

На граѓаните на МК им е баш убавода
Ти гледај како ви е вас во Бугарија...

Да не им било убаво немало сите кафичи да се полни до даска...немаше да има дневна шема...немаше да се продаваат пијалоци од 100 евра шише...
Овој народ има само толкава уста за да се жали...секоја чест на исклучоци...

Не знам дали народов е глуп или само е тренинг пред ЕУ....стварно ме интересира дали народов мисли оти нема никогаш да им ги откријат црните бизниси?!? Дали цел живот ќе работат на црно а само ќе кукаат немаме немаме немамееееееее!!!
Како бе немате...

Целосно се согласувам. Гледам по градов од 5 возила, 4 се со просечна вредност околу 15.000 евра. Кеј и останатите т.н. елитни кафиќи (што и да подразбира тоа елитни) не можеш ред да дочекаш за обична чаша вода не па ли човек да седне и да се напие кафе. А најинтересно е што едно еспресо има цена дури и до 90 денари! Од што нема пари народов...
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 13:13

Јас се согласувам 50%... точно е дека кафиќите се полни, дека се возат коли од 10 000 евра, но тоа важи само за Скопје. Во останатите градови во МК луѓето работат и по 12 часа во фабрики (најчесто приватни) и за по 6-7 илјади денари, стварно немаат да скрпат крај со крај.

ПС: И мене ми пречи лицемерието на луѓето, 10 месеци плукаат по Грција, по сиромаштијата, а кога ќе дојдат јули и август: Кај беше на одмор? Абеее, малку до Грција... на НАШЕ море..... кое наше море бе алоооооооооооооооо????? изненадување Или пак: не одам во Грција, ама уплативме малку така... до Палма де Мајорка..... онака за 4 особи полн пансион.... А потоа од септември: Владата не чини, се нема пари, сиромаштија, грчки фашисти... и тоа трае и трае......... и трае... рамнодушност За Први мај пола Земјина топка протестира, мртви, уапсени... а ние со ладно пиво и вкусна скара (ова го научив од прилепскиот ,,Пиво фест,, трепкање) си ги ладиме јајцата на Матка, Водно, во парк........... не кажувај никому
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 13:30
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

точно е дека кафиќите се полни, дека се возат коли од 10 000 евра, но тоа важи само за Скопје. ...

Не би рекол. Скоро 80% од гостите во "елитните" локали во Скопје, се луѓе кои не се од Скопје. Говорам за цела една армија на студенти, пост-дипломци, кои плаќаат кирии во Скопје, одат на факултет со такси, дотерани, нафатирани и трошат по 1000 денари на излегување. Тоа е едната категорија.
Другата категорија се токму луѓе, надвор од Скопје, кои во Скопје имаат по, во просек барем еден стан. И тоа на добра локација. Скопје е, ако може така да се изразам, собиралиште на луѓето од внатрешноста (веќе не се слуша Скопски акцент по скопските улици).
Е од кај им пари, ако зимаат по 6-7000 денари плата? Само за инфо, платите на работниците во текстилните фабрики се исти како оние на внатрешноста. (6-9000 денари).

Изменето од pHp - 05.Март.2012 во 13:31
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 13:55
Народот ги плаќа нивните грешки!

Замислете,ова администрацијава е катастрофа,еден куп неписмени,и ми се фалат на факултети,магистри и што ти не.

Градско собрание почна да ги испорачува белешките за данок на имот.И тамо пишува рок од 15 дена за жалби,со плаќање од 250 ден. такса што ли му е?
Прашувам дали ако биде нивна грашка треба јас да ги платам тие 250ден.или они треба да ми платат затоа што јас ќе го трошам времето за да им докажам дека тоа е нивна грешка.

замисленост

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 10:52
И јас се чудам што прави овој народ....кога од 700-800000 жители на Скопје, го избра баш Коце Трајановски за градоначалник...ама тоа ти е, и магаре да беше предложено од вмровците, ќе беше избрано......
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 15:14
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

И јас се чудам што прави овој народ....кога од 700-800000 жители на Скопје, го избра баш Коце Трајановски за градоначалник...ама тоа ти е, и магаре да беше предложено од вмровците, ќе беше избрано......

Па сега кога е така поставено прашањето... искрено да си признаеме оти народот наш изгледа ...појке сака магаре да си „избере„ ...одошто било која овца од сдсм.... галибаголема насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 16:06
Глуп народ-силна држава!
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 16:23
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Јас се согласувам 50%... точно е дека кафиќите се полни, дека се возат коли од 10 000 евра, но тоа важи само за Скопје. Во останатите градови во МК луѓето работат и по 12 часа во фабрики (најчесто приватни) и за по 6-7 илјади денари, стварно немаат да скрпат крај со крај.

ПС: И мене ми пречи лицемерието на луѓето, 10 месеци плукаат по Грција, по сиромаштијата, а кога ќе дојдат јули и август: Кај беше на одмор? Абеее, малку до Грција... на НАШЕ море..... кое наше море бе алоооооооооооооооо????? изненадување Или пак: не одам во Грција, ама уплативме малку така... до Палма де Мајорка..... онака за 4 особи полн пансион.... А потоа од септември: Владата не чини, се нема пари, сиромаштија, грчки фашисти... и тоа трае и трае......... и трае... рамнодушност За Први мај пола Земјина топка протестира, мртви, уапсени... а ние со ладно пиво и вкусна скара (ова го научив од прилепскиот ,,Пиво фест,, трепкање) си ги ладиме јајцата на Матка, Водно, во парк........... не кажувај никому

Ај да пишам уште нешто, ова некако поттикнато од моето излагање претхнодно, па да си дадам пак мислење...

Не важи само за Скопје. Важи и за сите градови. И знаете што е најтрагично? Тоа што го вели pHp....тие се уште деца, не почувствувале како се заработуваат паринамигнување
Најчесто студенти или средношколци се оние што ги полнат кафичите. Јас немам видено 30+ годишни по кафичи, тие некако повеќе одат на оние места каде што можат да си каснат нешто вкусно и да се рекалсираат. Е веќе тие трошат (или барем најголем дел од нив) свои пари. Оние што ги заработиле со мака (или со седење).
И да, вистина е дека луѓето работат за 6-7000 ама тие не излегуваат. Тие работат за децата.

Смешно е што луѓето заглавуваат до гуша за да купат убава кола, да се облечат по најнова мода. Порано кога ќе ми дојдеа на шалтер, ај ако сакате да ми го продолжите дозволеното пречекорување...Гледам...што да видамизненадување Па тие се позадолжени од Грција и Шпанија заедносмеење Освен на трансакциона сметка, па на кредитни картички, па имаат кредит...абе изгледа не ни размислуваат кога ќе ги врататне знам
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 19:31
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

се додека за избор од другата страна седи рошавиот, уште долго ќе се чудиш
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 20:40
Коце практично исто како да не постои како градоначалник... извршител, ко сите други...
одвреме навреме, се појавува со некоја добра идеја и проектче, ама тоа колку да се ублажи гневот од глупости ко сплавовиве...
градов како град битно, си остана катастрофа, а дали центарот бил во еден стил или друг, е всушност најмалку важно... ќе ми беше смешно, ама народов ќе беше поблаг ако сплавовиве беа сплавови наместо каравели, што е лошо...
во тоатлно погрешна насока се размислува
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 21:47
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

одвреме навреме, се појавува со некоја добра идеја и проектче,

да не згреши случајно, зашто ако ова не ти е грешка, јавно ти се извинувам кога реков дека никад не си дал позитивно мислење за оваа влада.намигнување
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 21:55
Ovoj narod ...odvreme nevreme se vozi so avtobusite na KOCEда
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
saguaro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Август.2011
Поени: 482
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saguaro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 22:24
Кога би виделе слики на овој народ од 1920, ќе разберете колкав напредок е направен. Побрзо и да сакате не може да се еволуира.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.