|
Трпе |
Внеси реплика | страница <1 910111213 48> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мамо денес кога се возевме со тато во автобус, ми рече да станам за да седне една тетка – и објаснува малиот Трпе на мајка му.
- Епа добро си направил сине – му одговара Трпана. - Ама мамо, јас седев кај тато во скут. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе и Трпана спијат и во сред ноќта се слуша некоја галама од надвор. Трпана цела збунета и преплашена почнува да вика:
- Леле, ова мора да е маж ми! Трпе скока од кревет, пиштол гол, бега накај терасата. После неколку минути се враќа во спалната соба и се дере на Трпана: - Објасни ми што ти значи она „ова мора да е маж ми“… па јас сум ти маж!!! А Трпана на тоа: - Прво ти мене објасни ми, зошто тогаш бегаше? |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе и Трпана седат на тераса. Секој си го пие својот пијалок, Трпе пиво, Трпана сокче.
Трпе: - Те сакам! Трпана одговара иронично: - Тоа го велиш искрено, или од тебе зборува пивото? Трпе: - Ова му го велам на… пивото! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се вратил од работа штотуку оженетиот Трпе, и ја затекнал Трпана како плаче:
- Што ти е мила Трпанче, зошто плачеш? - Мачката го издеде првиот колач што го испеков за тебе. - Не се секирај мила, па ќе купам утре друга мачка! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малиот Трпе се спрема пред град и го прашува татко му:
- Тато, тато, имаш пари? - Имам сине, не се секирај за мене. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наставничката: Колку е половина од 8?
Малиот Трпе: Вертикално или хоризонтално? Наставничката: Како мислиш? Малиот Трпе: Па вертикално е 3, а хоризонтално 0. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишле Трпе и син му на некој сточен пазар.
- Тато зошто овој човек ја чепка кравата за градите? - За да виде дали е добра кравата, дали дава доволно млеко, а можеби и ќе ја купи. Утредента Трпе седел во некоја кафана, а малиот Трпе трча и на цел глас му вели: - Тато брзо дома чичко поштар сака да ја купи мама |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наставничката го кара малиот Трпе:
- Трпе, не е убаво да се тепаш, треба да научиш да даваш и да земаш! - Така и правам наставничке, им давам боксови на децата и им ја земам ужинката. |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Trpe на гатачка, тропнува на врата, а таа вели:
- Koj e? На тоа Trpe: - Ебатe видовитата. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе се дере на синот:
- Сине гори куќата, брзо искачај! - Чекај да објавам на статус на фејсбук! - Ок, тагни ме! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпано денес правиме годишнина, ајде да заколеме прасе.
- Што ти е криво прасето, подобро да го заколеме брат ти што не запозна |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе се враќа мртов пијан. Трпана со висок тон:
- Пак се врати мртов пијан, а? - Те молам ќути, доволно сум казнет што те гледам дупло |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го прашуваат Трпе дали верува во љубов на прв поглед:
- Се разбира дека верувам, зарем би ја оженил Трпана ако ја погледнев уште еднаш? |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпано ќе се омажиш ли за мене?
- Ќе се омажам Трпе, само ако ме бациш на две места. - Само кажи каде? - На Хаваи и во Париз |
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |