|
А што прави овој народ? |
Внеси реплика | страница <1 4243444546 69> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти го почитувам мислењето и ти ја прифаќам забелешката
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Целосно се согласувам. Гледам по градов од 5 возила, 4 се со просечна вредност околу 15.000 евра. Кеј и останатите т.н. елитни кафиќи (што и да подразбира тоа елитни) не можеш ред да дочекаш за обична чаша вода не па ли човек да седне и да се напие кафе. А најинтересно е што едно еспресо има цена дури и до 90 денари! Од што нема пари народов... |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас се согласувам 50%... точно е дека кафиќите се полни, дека се возат коли од 10 000 евра, но тоа важи само за Скопје. Во останатите градови во МК луѓето работат и по 12 часа во фабрики (најчесто приватни) и за по 6-7 илјади денари, стварно немаат да скрпат крај со крај. ПС: И мене ми пречи лицемерието на луѓето, 10 месеци плукаат по Грција, по сиромаштијата, а кога ќе дојдат јули и август: Кај беше на одмор? Абеее, малку до Грција... на НАШЕ море..... кое наше море бе алоооооооооооооооо????? Или пак: не одам во Грција, ама уплативме малку така... до Палма де Мајорка..... онака за 4 особи полн пансион.... А потоа од септември: Владата не чини, се нема пари, сиромаштија, грчки фашисти... и тоа трае и трае......... и трае... За Први мај пола Земјина топка протестира, мртви, уапсени... а ние со ладно пиво и вкусна скара (ова го научив од прилепскиот ,,Пиво фест,, ) си ги ладиме јајцата на Матка, Водно, во парк...........
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би рекол. Скоро 80% од гостите во "елитните" локали во Скопје, се луѓе кои не се од Скопје. Говорам за цела една армија на студенти, пост-дипломци, кои плаќаат кирии во Скопје, одат на факултет со такси, дотерани, нафатирани и трошат по 1000 денари на излегување. Тоа е едната категорија. Другата категорија се токму луѓе, надвор од Скопје, кои во Скопје имаат по, во просек барем еден стан. И тоа на добра локација. Скопје е, ако може така да се изразам, собиралиште на луѓето од внатрешноста (веќе не се слуша Скопски акцент по скопските улици). Е од кај им пари, ако зимаат по 6-7000 денари плата? Само за инфо, платите на работниците во текстилните фабрики се исти како оние на внатрешноста. (6-9000 денари). Изменето од pHp - 05.Март.2012 во 13:31 |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Народот ги плаќа нивните грешки!
Замислете,ова администрацијава е катастрофа,еден куп неписмени,и ми се фалат на факултети,магистри и што ти не. Градско собрание почна да ги испорачува белешките за данок на имот.И тамо пишува рок од 15 дена за жалби,со плаќање од 250 ден. такса што ли му е? Прашувам дали ако биде нивна грашка треба јас да ги платам тие 250ден.или они треба да ми платат затоа што јас ќе го трошам времето за да им докажам дека тоа е нивна грешка. |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас се чудам што прави овој народ....кога од 700-800000 жители на Скопје, го избра баш Коце Трајановски за градоначалник...ама тоа ти е, и магаре да беше предложено од вмровците, ќе беше избрано......
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па сега кога е така поставено прашањето... искрено да си признаеме оти народот наш изгледа ...појке сака магаре да си „избере„ ...одошто било која овца од сдсм.... галиба
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Глуп народ-силна држава!
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај да пишам уште нешто, ова некако поттикнато од моето излагање претхнодно, па да си дадам пак мислење... Не важи само за Скопје. Важи и за сите градови. И знаете што е најтрагично? Тоа што го вели pHp....тие се уште деца, не почувствувале како се заработуваат пари Најчесто студенти или средношколци се оние што ги полнат кафичите. Јас немам видено 30+ годишни по кафичи, тие некако повеќе одат на оние места каде што можат да си каснат нешто вкусно и да се рекалсираат. Е веќе тие трошат (или барем најголем дел од нив) свои пари. Оние што ги заработиле со мака (или со седење). И да, вистина е дека луѓето работат за 6-7000 ама тие не излегуваат. Тие работат за децата. Смешно е што луѓето заглавуваат до гуша за да купат убава кола, да се облечат по најнова мода. Порано кога ќе ми дојдеа на шалтер, ај ако сакате да ми го продолжите дозволеното пречекорување...Гледам...што да видам Па тие се позадолжени од Грција и Шпанија заедно Освен на трансакциона сметка, па на кредитни картички, па имаат кредит...абе изгледа не ни размислуваат кога ќе ги вратат
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се додека за избор од другата страна седи рошавиот, уште долго ќе се чудиш
|
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Коце практично исто како да не постои како градоначалник... извршител, ко сите други...
одвреме навреме, се појавува со некоја добра идеја и проектче, ама тоа колку да се ублажи гневот од глупости ко сплавовиве... градов како град битно, си остана катастрофа, а дали центарот бил во еден стил или друг, е всушност најмалку важно... ќе ми беше смешно, ама народов ќе беше поблаг ако сплавовиве беа сплавови наместо каравели, што е лошо... во тоатлно погрешна насока се размислува |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да не згреши случајно, зашто ако ова не ти е грешка, јавно ти се извинувам кога реков дека никад не си дал позитивно мислење за оваа влада. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovoj narod ...odvreme nevreme se vozi so avtobusite na KOCE
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога би виделе слики на овој народ од 1920, ќе разберете колкав напредок е направен. Побрзо и да сакате не може да се еволуира.
|
|
Внеси реплика | страница <1 4243444546 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |