IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 262263264265266 295>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 16:09
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

газење од смеење
Се радуваат на тројка. Додуша за радување-просветните работници беа единичари, па станаа тројкаѓи, исто ко парламентарците
Собранието не мрдна над „три минус“

Многумина од населението (меѓу кои и јас) за парламентарциве би дале оцена 1 (еден).
А за просекот да биде 3 ... некои требале да дадат оцена 5!збунетост
Зарем има такви?изненадување
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 16:20
mislish nema ,a?изненадување....toa sigurno  onie zakuravenite  (v)mOro-ni ,....odgovarale! да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 17:18
Од трите власти, Парламентов ми е нај апсуреден (да не речам - одвратен)!
???
Апсурдноста ја гледам во тоталното отстапување од неговите основни функции и потпаѓање под влијание на лидерите на мнозинската партија (коалиција).
Тоа е збирштина од без’рбетни суштества кои, само за да стекнат материјална корист, цело време само аминуваат на сопствените лидери. Независно дали се од власта или од опозицијата. Сите се исти. Нема некој кој би се спротивставил на лидерот и би прифатил став (предлог, амандман, закон ...) од спротивната страна. (Се прашувам како може секогаш само еден да е во право?!)
За сегашниот начин на работење доволно би биле во Парламентот да има само десетина пратеници. Од секоја партија по еден. И така - и така сите зборуваат како еден, и претставуваат ставови само на еден!
Но, наместо да се намалуваат, тие се зголемија на 123 лежилебовци!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 19:16
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Од трите власти, Парламентов ми е нај апсуреден (да не речам - одвратен)!
???
Апсурдноста ја гледам во тоталното отстапување од неговите основни функции и потпаѓање под влијание на лидерите на мнозинската партија (коалиција).
Тоа е збирштина од без’рбетни суштества кои, само за да стекнат материјална корист, цело време само аминуваат на сопствените лидери. Независно дали се од власта или од опозицијата. Сите се исти. Нема некој кој би се спротивставил на лидерот и би прифатил став (предлог, амандман, закон ...) од спротивната страна. (Се прашувам како може секогаш само еден да е во право?!)
За сегашниот начин на работење доволно би биле во Парламентот да има само десетина пратеници. Од секоја партија по еден. И така - и така сите зборуваат како еден, и претставуваат ставови само на еден!
Но, наместо да се намалуваат, тие се зголемија на 123 лежилебовци!

големо гушкање 100% во право.
И би додала -а зошто па и толку партии-кога се раздружуваат, па пак се здружуваатзбунетост

Марјан му откажа “љубов” на Љубчо

Нека има една, ај 2, позиција и опозицијаголема насмевка

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 23:08
ha,...jas toa ushte kojznae od koga go vikam!

...koj tashak tuka da gi ima 123 parlamentarski leshibari,...koga , na primer,...edna slovenija so ist broj na ziteli ,...ima samo 90,....isto , mislam, deka i izrael ima pomalku od tuka  a e,...so tri ipol pati povekje naselenie!!
.......a, ovoj narod ,...dosega ne sum prochital nekade  , da se pobuni deka premnogu se namnozeni tie goveda,...vo ovaa zemja!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2012 во 14:18
Кутрички, богатството и моменталната моќ не ги прави господа, напротив остануваат она што си биле

Македонски политичари и јавни личности купувале фалс-вијагра на црно?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2012 во 17:48

Кутрички,... Македонски политичари и јавни личности купувале фалс-вијагра на црно?

Значи, не била само политиката подрачје во кое „потфрлуваат“?!хи, хи...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 17:29
цццц..водејки грижа за другите, очигледно заборавил за себесмеење

Скандалозно: Воислав Зафировски немал анкетен лист

Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2012 во 17:35

цццц..водејки грижа за другите, очигледно заборавил за себесмеење

Скандалозно: Воислав Зафировски немал анкетен лист

Зошто веќе ништо не ме изненадува на нашата политичка сцена? Уствари не ме изненадува од многу одамна...
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2012 во 11:20
Мислам дека навистина е време некои работи да ги расчистиме...
тргнувајќи од впечатокот за тоа како гледаат на ситуацијата во Македонија ни наша,
Меси а верувам и повеќето од дијаспората ...
ш
то би рекле кочи малку, полека...

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

онаа група на граѓани кои треба да се изборат за своите права...
ги нема...
а и да ги има...
исто ко да ги нема...

Ова ќе кажам...

... само ти можеш самиот да се откажеш од твојата слобода и твоите права, особено оние кои ти се загарантирани со Уставот на државата.

Значи не сум ниту јас, ниту пак граѓаните на оваа наша држава, малоумен за да ти сега мене, а претпоставувам преку мене и на другите, ми објаснуваш дека јас и само јас можам да се откажам од својата слобода и своите права кои ми се загарантирани со уставот...
колку и тоа да ти е неразбирливо, ама види, за живо чудо сум слушнал и за уставот ни наш...
и што е уште почудно, знам и разбирам што тој устав значи за една држава и за нејзините граѓани...
и можеби не ти се верува, и сум го прочитал...
се извинувам ако те разочарав, ама јас не живеам во Бурунди или Зимбабве...
во Македонија живеам, и тоа не ме прави ни малку попаметен или поглупав од било кој интелектуалец во вашата Америка, Канада, Германија или Австралија...

На Америка, Канада, Британија, Германија...  им завидуваме на државноста затоа што ТАМУ ЛУЃЕТО НЕ СЕ ОДНЕСУВААТ КАКО НАС ВО МАКЕДОНИЈА.

Државата ја прават луѓето.

И немој сега да ми кажуваш кој е носител на државноста во државата...
а па ич немој да ми кажуваш дека завидувам на некого...
кој можеби рмба како црн ѓавол за да преживее и да се фали дека живее на "запад"...
и после откако ќе види како таму се живее, овде ќе ми продава муда за бубрези...
а додека бил овде ја пеел истата песна што сите ние овде мораме да ја пееме...

зошто ако не било така...
што кур барал да оди "на запад"...
нека остане овде па нека продава приказни за државност, устав, уставни права...
ма тоа ми личи на онаа рекламат од Американците што не убедуваат дека не сме...
прасиња, говеда, стока туку сме биле луѓе...
види мајката, па  ние сме припаѓале на родот Homo Sapiens...збунетост
ама не сме се понашале така...
е па фала што ни кажавте...
без вас, јас и оние како мене ќе останевме да живееме во џунгла опашани со 2 листа...
еден од напред и еден од позади...
то ради културолошка адаптација кон "западњаците"...
инаку ќе одевме со мандалотео напред и ќе чекавме некој свештеник да не просветли...
како во времето на Колумбо...

Бадијала се сите закони, одредби и прописи ако граѓаните не се повикуваат на нив и не бараат со сите расположиви средства да бидат испочитувани.

Можеби ти не си слушнал, ама имаме ние и народен правобранител...
чија работа е дефинирана во Уставот на РМ, член 77...
и каде меѓу другото се вели...
"Народниот правобранител ги штити уставните и законските права на граѓаните кога им се повредени од органите на државната управа и од други органи и организации што имаат јавни овластувања......... надлежноста и начинот на работа се уредува со закон"

И види сега, ако се бадијала сите закони и бла бла...
тогаш , господине Меси, во нашава држава треба...
секој божји ден на улиците да има илјадници луѓе кои си ги бараат своите права...
и што кој кур тогаш ќе ни треба државата и нејзините органи, ако народот за сенешто правдата ја бара на улица...
зошто плаќаме даноци а они земаат плата...?
за сами да ја истеруваме правдата...?збунетост

инаку, за воља на вистината, досега имало многу такви приказни за кои ти зборуваш...
наречи ги штрајкови, митинзи или како сакаш...
биди љубезен и кажи ми еден, ама барем еден кој ја исполнил целта за која бил одржан...
тргнувајќи од првиот на Железарците пред 20 и кусур години па до денес...

и бидејќи е така, тогаш биди уште пољубезен и објасни ми...
ако ниедна таква приказна не успеала...
со кои тоа други расположиви средства да се бара почитување на законите...?

Но како што веќе еднаш реков, а тебе тоа не ти се допадна, македонците 20 години живеат во капитализам, а со умот с'е уште битуваат во социјализам.

Немој те молам да ми кажуваш дека јас и другите овде со умот сме во социјализам...
немој, жити кариера како гастербајтер...
па ти бре сите не направи комуњари, комунисти што ли...збунетост
а вие "натурализираните западњаци" да сте биле со капиталистички ум...
па си давате за право да не учите...
ко да сте учествувале во Француската божуаска револуција...
или да сте го правеле уставот на САД со Франклуин или Вашингтон...

контрадикторна ти е приказната...
вашиот капиталиазм има многу повеќе примеси на социјализам од нашиот...
и вие сте размислувале капиталистички, а ние сме ти биле со поматен социјалистички ум...збунетост

С'е додека чекате некој друг да ви ги брани вашите права и додека се самоубедувате дека сте безсилни и безпомошни , некои други ќе ве шишаат како што сакаат.

Вие само тешете се... и завидувајте им на другите држави. да 

Белким така ви е полесно...  збунетост

Еднаш реков, и ќе повторам...
ниту ти, ниту било кој има право да изиграва Месија...
да ни кажува како ние сме биле бедници кои се самосожалуваат...
безпомошни овци кои ќе ги шиша кој сака...
немој да лепиш етикети на сопствениот народ...
кога некој се обидува реално да дискутира...
воопшто не значи дека е безпомошен...

а ако толку многи си се загрижил, ти и сличните...
имајте муда, па дојдете да живеет овде...
па организирајте се во граѓански здруженија...
викајте, барајте, борете се, прајте што сакате...
и молчете кога некој ќе ве нарече овци за шишање...

а тоа за завидувањето, веќе кажав погоре...
и понекогаш не е лошо да се обидеш да читаш меѓу редови...
и да се потсетиш малку за цинизмот...
знаеш, не сме сите ние растени во џунгла, без образование и сопствено расмислување,  расудување и начин на изразување...
или треба се' да се нацрта...намигнување

П.С. Заблагодари им на опозицијата која толку ја подржуваш...Таа навистина се бори за тебе...  Барем сега знаеш за кого си гласал... или за кого ќе гласаш. не Oва го велам под претпоставка дека позицијата ќе ги брани интересите на Топлификација, па затоа комплетно ја бришам. Ако условно се сложиме дека е така, тогаш што прави опозицијата ???

И за крај...
пронајди еден пост каде јас сум се определил за опозицијата и сум ја поддржувал...
и посочи го...
напротив...
секогаш сум припаѓал кон десно ориентиранато политичко расудување...
друга е приказната што оваа власт,...
има многу малку допирни точки со таквата филозофија...
и од ВМРО остана само ДПМНЕ...
преполно со бивши кадри на СДСМ, ДА на Топурковски, Социјалистичка на Ѕинго и да не го споменувам Амди, кој и сам не знае што е политика, ама го бива за бизнис...

П.С. No.1. Ако во постот се обраќам со ти, тоа подразбира вие...

П.С. No.2. Се извинувам до модераторот на подфорумот Политика..
затоа што овој пост многу малку има допирни точки со темата Топлификација...
но сметам дека е секако испровоциран од дискусијата на таа тема...
па следствено нека се смета како нуспроизвод...
нема да имам против и ако се префрли во друг подфорум...
можеби Политички фајтери или како беше...намигнување
само замолувам да остане одреден период...

П.С. No.3. Еве сам го
префрлив постот...намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 12:02
Да му сториме абер на човеков да не се мачи, а и да не трпи градоначалничката функција, дека кај нас има куп писмени состави, па да си препише еднаголема насмевка
Бајрам јуниор се спремал за писмена по македонски?
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 12:14
Toa se sluchuva koga sekoj eden dojde na pozicija vo ova vreme. Spored mene, golem sram za zemjata e da imame gradonachalnik so osnovno obrazovanie, pa makar i na nekoja romska opshtina.
Golem broj organizacii i nevladini institucii stipendiraat iskluchivo Romi za da mozat da zavrshat visoko obrazovanie. Pri site tie povolnosti, gradonachalnik so osnovno e golem sram!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 12:18

..зошто срам,па како мене ме спремат за кандидат за следниве избори а имам само сТредно.

..а може ме маткаат,сакаат министер да бидам,сепак 4-5 години плус за едно скалило е многу.Нели?

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2012 во 12:27

Sredno obrazovanie imaat mnozinstvoto od zitelite na Makedonija.

Pred se, bi rekla deka e sramota da nemash sredno obrazovanie na tie godini kako Bajram junior. Da ne go napravea zadolzitelno, chovekot kje si ostaneshe so osnovno! :))

Изменето од evangeline - 07.Април.2012 во 12:28
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 262263264265266 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.