|
Реалноста постои, ама не е Вистина |
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
egoto go imas sakala ili ne. Super egoto e opstestvoto a idot e bioloskiot nagon. Koga ovie dva se vo sukob egoto vospostavuva ramnoteza, probuva da najde resenie.. taka da egoto e dobra stvar..vospituvanjeto e toa sto ne sjebalo, koga nema balans
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svesta ja imash sakala ili ne... egoto e "bagazhot"... super ili ne...
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto spored tebe e ego? daj mi dfinicija
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa neli ti odgovoriv "uchitelke" povtorno ne si zadovolna so mojot odgovor???
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako ti go deshifriram / a nema da go npravam toa / deka egoto e karakterna osobina na idiot i super idiot ., definicijata za ego-to samo po sebe se nametnuva., i P.S ne se naogja ni vo leva ili desna mozochna polovina tuku na drugo mesto., i teshko i gorko ako ego-to a ne svesta ja pravi ramnotezhata |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму така.
Егото е производ на умот. Со губењето на будноста и свесноста, умот го раѓа Егото. Тоа е продукт на ултимативната заспаност и несвесност. Тоа е нивен сурогат. Во нивен недостаток умот ја завзема власта, го креира Егото како цар наместо царот, како калиф наместо калифот, господар наместо Господарот, водач наместо Водачот, свест наместо Свеста, будност наместо Будноста, фаст-фуд наместо нутрицијска храна... ... и се шири како рак рана низ нас комплетно опфаќај ги и срцевината (сржта) и периферијата... ... и с'е помеѓу нив. Се закачува за нас како паразит. И како паразит се храни од нас... и како газда не управува... и постојано не држи хипнотизирани под убедување дека тоа е нашиот најголем пријател без кого не можеме да опстанеме. П.С. А за оноа, Его, супер Его, ид... тоа умот со Егото ја матат водата да не биде бистра, не носат жедни преку вода за не ја видиме вистината и да го оставиме Егото и натаму да владее со нас. П.П.С. И ако бевме на пдф Вероисповед ќе реков дека "синот човеков" е оној втемелен во световното и воден од Егото, а "Синот Божји" е оној кој е разбуден и воден од Свеста. Седнување од десната страна на Бога е втемелување во свеста и будноста - оноа што поистоветува со Бога и Боженственото, а спротивното е оноа здружување со ѓаволот и неговите световни понуди во пустината. Изменето од Messenger - 14.Февруари.2012 во 06:14 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...дека човекот не е склон за да се радува на доброто на другиот тоа е токму поради паднатата човекова природа од време на Адам и Ева..она што некој го вика его...за да бидеш верник е дар божји...дека човек кој направил добро се радува не дека му направил на друг туку дека го исполнил она што е од небото е јасност дека може да биде само дар човек да биде верник...затоа евреите кои се надеваа на делата од рацете кои им беа лоши и очекуваа да им се придаде од бога ,го распнаа Христа и се ожесточија;а пак неверниците кои ги сметаа делата на рацете грешни и надежта ја положија на бога,им се даде Христа.Така сите го добија бараното....секоја дискусија околу тоа само ја потврдува верата но на оние кои ја имаат...оние кој ја немаат само повеќе неверуваат...затоа кој рече уште од дамнешни дни...кој има ќе му се даде и ќе му се преумножи,а кој нема ќе му се земе и тоа што го има...
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Верувам дека човековиот раст е процес на постојано раѓање и постојано будење. Ние обично сме полузаспани и само онолку будни за да си ја гледаме работата; но не сме онолку будни да си го гледаме животот, што е единствена задача важна за живото битие. Големи водачи на човечката раса се оние кои го разбудија човекот од неговиот полу-дремеж. Големи непријатели на човештвото се оние кои го втурнаа во сон и не е важно дали нивната успивна напивка е обожувањето на Бог или на Златното Теле. ..истиот тој,Ерих Фром. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема вистина без реалност...
како тогаш реалноста може да постои... а да не е вистина... |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистина и лага, добро и лошо, морално и неморално... се човечки категории, производи на човековиот ум.
Реалноста на Креацијата е надвор од него. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чисто човечки гледано....
вистината и реалноста се браќа близнаци... метафизички гледано... треба да го прашаме Добрилчо... дедоное де... |
|
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |