![]() |
|
Како е на Небесата (во Рајот)? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Сигурен си?
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Што и да ти кажам нема да ми веруваш.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|
Значи не си сигурен!
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Што и да ти кажам нема да ми веруваш.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Така е.
НЕ СИ СИГУРЕН. |
||
![]() |
||
|
Како ќе кажеш ти.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
goran-twin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
|
Ај бе па и ти што го слушаш,нели гледаш се заебава со верниците.Неверник е.
|
||
![]() |
||
|
Na neboto nema vernik i nevernik.
|
||
![]() |
||
|
Neka ostane,kako si veruvash ti. ![]() |
||
![]() |
||
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
|
Na "neboto" nema vernik, nevernik... togash koj e toj shto kje e siguren ili ne? - go nema ash!
![]() ![]() |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
![]() |
||
goran-twin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
|
Затоа оние кои уште сега сакаат да знаат со докази за постоенје на бога,не ги наоѓаат. Затоа што на нас ни се даде да веруваме. Затоа што со вера се оправдаа многумина пред нас.... |
||
![]() |
||
|
Zatoa edni umiraat za drugi da ziveat.
Na edni im se odzema za na drugi da im se dade. Edni se onapravdeni,za drugi da se opravdaat. Pa neli e istiot toj koj shto dava i zema,toj shto umira i zivee. Sekoj shto ne protiv nas(tie shto ziveat i umiraat),e so nas |
||
![]() |
||
|
Наша должност е да си помагаме.И на тој начин да имаме мирен сон пред смртта.Дека кога живеевме правевме добри дела.Дека кога можевме секој што немаше му дававме и дека многумина одтргнавме од улица.И дека веќе не дозволивме да има беда.
Дека не со војна туку со силен збор и дела воведовме револуција. За повторно да не се случи немолисрдните на власт да го оставаат својот народ на немилост. Еее кога ќе ја видиме таа свест.Онаа свест за која ги положија и животите многумина. Ете само така ќе можам мирно да спијам знаејки дека зад мене има дела кои ке ме тешат пред смрт,а верата ќе ми биде оправдание за лјубовта и надежта што сум ја имал во краткиот живот. |
||
![]() |
||
|
Немаш никаква должност према никого освен према самиот себе. Кога ќе се стокмиш првин себе си, тогаш ќе можеш да им дадеш и помогнеш на другите. Оти не можеш да го дадеш оноа што го немаш. ![]() Сето друго е илузија и самозалажување ... единствено добри за Егото и суетата. А штом тие се сити и задоволни тогаш мирно си спиеме. ![]() Изменето од Messenger - 10.Февруари.2012 во 03:53 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |