|
Како е на Небесата (во Рајот)? |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сигурен си?
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што и да ти кажам нема да ми веруваш.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи не си сигурен!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што и да ти кажам нема да ми веруваш.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е.
НЕ СИ СИГУРЕН. |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како ќе кажеш ти.
|
||
|
||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај бе па и ти што го слушаш,нели гледаш се заебава со верниците.Неверник е.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na neboto nema vernik i nevernik.
|
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neka ostane,kako si veruvash ti. |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na "neboto" nema vernik, nevernik... togash koj e toj shto kje e siguren ili ne? - go nema ash! Ne postoi toj shto bi kazhal - jas znam. Ischeznal ostanuva samo "jas sum" a po nekoe vreme i toa ischeznuva i ostanuva samo chista svest.
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
goran-twin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа оние кои уште сега сакаат да знаат со докази за постоенје на бога,не ги наоѓаат. Затоа што на нас ни се даде да веруваме. Затоа што со вера се оправдаа многумина пред нас.... |
||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zatoa edni umiraat za drugi da ziveat.
Na edni im se odzema za na drugi da im se dade. Edni se onapravdeni,za drugi da se opravdaat. Pa neli e istiot toj koj shto dava i zema,toj shto umira i zivee. Sekoj shto ne protiv nas(tie shto ziveat i umiraat),e so nas |
||
goran-twin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наша должност е да си помагаме.И на тој начин да имаме мирен сон пред смртта.Дека кога живеевме правевме добри дела.Дека кога можевме секој што немаше му дававме и дека многумина одтргнавме од улица.И дека веќе не дозволивме да има беда.
Дека не со војна туку со силен збор и дела воведовме револуција. За повторно да не се случи немолисрдните на власт да го оставаат својот народ на немилост. Еее кога ќе ја видиме таа свест.Онаа свест за која ги положија и животите многумина. Ете само така ќе можам мирно да спијам знаејки дека зад мене има дела кои ке ме тешат пред смрт,а верата ќе ми биде оправдание за лјубовта и надежта што сум ја имал во краткиот живот. |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немаш никаква должност према никого освен према самиот себе. Кога ќе се стокмиш првин себе си, тогаш ќе можеш да им дадеш и помогнеш на другите. Оти не можеш да го дадеш оноа што го немаш. Сето друго е илузија и самозалажување ... единствено добри за Егото и суетата. А штом тие се сити и задоволни тогаш мирно си спиеме. Изменето од Messenger - 10.Февруари.2012 во 03:53 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |