|
Проблеми/багови на MAX серверите,објаснувајте ОВДЕ |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
PeDRo
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака значи играм на публик 4 админ беше мони манијачка и почнува партија идам на врата на азтек1 и бушам и убивам двајца на срека заврсхува партијата и долу читам мони кој ти даде админ не знаеш ништо и следно добив бан од 100 мин за тоа што немав никаков чит и слично сакам сево ова да се види . Фала од напред
|
|
Michael Westen
Нов член Регистриран: 06.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво, јас сум нов на MAX серверите.
Зошто на MAX СЕРВЕРИТЕ имам лаг?? над 100 и ме кикнува автоматски, како да го намалан ?? (само на МАКС СЕРВЕРИТЕ имам).. Ај помош и поздрав. |
|
JohnWaYne
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 07.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a da si zemis internet od t-home :) poveke od 20 lag nikogas nema da imas :).
a inace za toa sto imas lag od se moze da zavisi. mapa/internet/kompjuterot/itn . pozdrav. |
|
[pwned] JohnWaYne
|
|
ProToCooL
Нов член Регистриран: 08.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака сега последно време активноста на читерите стана максимално голема, со ова сакам да кажам дека на секој сервер има по еден или двајца читери, а админи скоро нема.
Само што искочив од Макс Аим серверот ради читер. Еве го првиот:3 "|HeAdShOoT|" 170 STEAM_0:0:1687195559 24 02:55 37 1 Вториот се исклучи пред да удрам статус. Мора нешто да превземете во врска со читериве стварно веке нема смисла секој ден мора некој да се стаи и да те извади од такт. |
|
Zoran24
Нов член Регистриран: 14.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AKO NEKOJ VOOPSTO GO PROCITA OVA SAKAM DA PRIJAVAM VEROJATNO NEPRISTOJNO ODNESUVANE NA NEKOJ OD ADMINITE NA GUNGAME TEAMPLAY SERVEROT POSTOJANO NE VRAKASE NAZAD AKO BESE ADMIN NE ZNAM DODEKA TERORISTITE NAPREDUVAA NIE KOGA I DA MRDNEVME ZA ORUZJE POGORE PAK NE VRAKASE NAZAD SE DO POCETOKOT NE ZNAM KAKO SE PROVERUVA KOJ E ADMIN VO DADENIOT MOMENT NO DOKOLKU IMATE MOZNOST DATATA 06.02.2012 14:01 CASOT PA VIE VIDETE KOJ BIL STO SE GLUPIRAL I ZOSTO SE GLUPIRAL KAZNETE GO NE E PRVPAT VAKVO ODNESUVANE NA NEODGOVORNI ADMINI
|
|
Figgy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 24.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зоран, ќе биде проверено и доколку се утврди несоодветно однесување админот ќе биде соодветно санкциониран.
Поздрав. |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како беше тоа подесување на конфиг на графичка за да нема лаг ... смалување рејтови ... или нема везе тоа на послаб пц ?
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Figgy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не те редиректирам кон другиот (сроден) форум, ќе пастирам. :)
Ова се неколку совети кои би можеле да ви помогнат да добиете помала латенција на серверите. Не секогаш успеваат, али добро е да се применуваат... 1. Користете секогаш 'чист' кантер страјк клиент преземен од cs.insomnia.mk или пак оргинален STEAM кој е секогаш најубавата опција! 2. Осигурајте се дека немате во позадина програм (torrent, firefox, windows update...) кој активно презема фајлови додека играте. (Паралелното преземање од интернет и играњето секогаш резултира со пораст на латенцијата!) 3. Се препорачува освен вклучен кантер страјк клиент да не се вклучуваат дополнителни апликации (mozilla, torrent итн..) Може да дојде до пораст на латенција или пак гушење (choke), независно од тоа колку добри перформанси има вашиот компјутер! 4. *Неопходно е вашиот интернет да биде стабилен, пакет со 8 Mbps/download и 768 Kbps/upload е доволен. 5. Не се препорачува да играте преку Wireless, има преголем loss на пакети и со самото тоа сте изложени на сецкање додека играте. Доколку сте во можност поврзете се со ethernet кабел! 6. Upload брзината игра исто важна улога за помала латенција, секогаш тестирајте ја брзината преку speedtest.net, премногу мала брзина може да влијае на латенцијата! 7. Проверувајте ги секогаш рејтовите, некои сервери откако ќе се конектирате на нив, тие сами ви ги менуваат без да знаете, затоа секогаш проверувајте ги откако ќе се конектирате на Макс арена. Ние ги препорачуваме следниве подесувања: rate 25000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100 * Се препорачува интернет пакет од T-Home, поради малата дистанца од корисникот до серверите. За повеќе информации за интернет пакетите на T-Home посетете ја следната страна: www.t-home.mk |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1 , 2 , и 3 така си е ... 4тото е тоа не е кај мене толку , Преку WiFi не сум ни помислил , за брзината ќе си проверам , а на тие рејтови латенси ми е толку бедно што на рафал само 2 куршуми ми пука Понекад на 6000 rate со 60 на другите 2 иде добро , но само привремено
|
|
|
|
Figgy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слаба конфигурација дефинитивно :) Интегрирана графичка така? :)
Изменето од Figgy - 05.Декември.2013 во 17:19 |
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интегрирана да
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |