IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2012 во 11:19
големо гушкањеголемо гушкањеголемо гушкањеголемо гушкањеголемо гушкање
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2012 во 13:44
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Jas ne ziveam za vosh*tot na drugite.. i ti ako si uspeal da prezivees kako mnogu drugi, odlicno, jas ne velam deka toa e loso, vtoro, ne te teram ni da se slozis so mojov stav.. Oova e moj zivot, toa e tvoj, tret e necij. Sekoj ima pravo da odlucuva sto ke prai so sebe... Vosh*t? Ne me interesira vosh*t, mi treba ljubov.. Doagaat denovi koga se izmoruva covek od drzenje na taa slika na izdrzlivost za samo da mu se vosh*tuvaat drugite, doagaat denovi koga e slab i koga mu treba samo edna gushka - ama togash nema nikoj... togas site se malku razocarani.. ili poveketo. Togas site se pametni (neosporlivo) i ti kazuvaat kako treba, no nikoj nejke da ti ja vidi i da ti go slusne placot na dusata.

Не треба ниту да живееш за восхитот на другите! Мислењата на другите во такви тешки моменти се само непотребно долевање масло на огнот. Не очекувај другите, кои не го минале истото што и ти, целосно да те разберат. Дури и оние кои минале низ нешто слично на тоа, нема да можат да го видат и слушнат плачот на душата.

Најмалку пак треба да ги слушаш бесполезните совети делени од лица кои и не те разбираат. Во таков случај најдобро е да не ги бараш таквите совети од тие луѓе, или пак, доколку ти ги делат, отворено да им заблагодариш и да им кажеш дека немаш потреба од такви совети.

Јас така сторив и затоа, независно колку и да ми е тешко, го правам она што мислам дека треба да го правам, без разлика на тоа колку некој мисли дека така само ќе се грижам повеќе, побрзо ќе се разболам, дека ќе ми се случи ова или она. Откако ќе слушнат луѓето одговор на таквите совети, брзо ќе се повлечат со своите мудрувања.

I znam deka sum malku losa vo postov, no ova e premnogu licno..

Од се што сум прочитал од тебе досега, можам да заклучам дека не си воопшто лоша! Јас сум многу полош кога станува збор за некои нешта за кои не сум барал совет, ниту сакам да ми го даваат. Директно им ставам до знаење на луѓето дека штом не можат нештата да ги сменат, најмалку што треба е да делат непотребни совети и да долеваат масло на огнот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2012 во 18:04
Fala ti. te gushkam големо гушкање
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2012 во 18:40
Originally posted by Македон Македон напиша:

Jas ne ziveam za vosh*tot na drugite.. i ti ako si uspeal da prezivees kako mnogu drugi, odlicno, jas ne velam deka toa e loso, vtoro, ne te teram ni da se slozis so mojov stav.. Oova e moj zivot, toa e tvoj, tret e necij. Sekoj ima pravo da odlucuva sto ke prai so sebe... Vosh*t? Ne me interesira vosh*t, mi treba ljubov.. Doagaat denovi koga se izmoruva covek od drzenje na taa slika na izdrzlivost za samo da mu se vosh*tuvaat drugite, doagaat denovi koga e slab i koga mu treba samo edna gushka - ama togash nema nikoj... togas site se malku razocarani.. ili poveketo. Togas site se pametni (neosporlivo) i ti kazuvaat kako treba, no nikoj nejke da ti ja vidi i da ti go slusne placot na dusata.

Не треба ниту да живееш за восхитот на другите! Мислењата на другите во такви тешки моменти се само непотребно долевање масло на огнот. Не очекувај другите, кои не го минале истото што и ти, целосно да те разберат. Дури и оние кои минале низ нешто слично на тоа, нема да можат да го видат и слушнат плачот на душата.

Најмалку пак треба да ги слушаш бесполезните совети делени од лица кои и не те разбираат. Во таков случај најдобро е да не ги бараш таквите совети од тие луѓе, или пак, доколку ти ги делат, отворено да им заблагодариш и да им кажеш дека немаш потреба од такви совети.

Јас така сторив и затоа, независно колку и да ми е тешко, го правам она што мислам дека треба да го правам, без разлика на тоа колку некој мисли дека така само ќе се грижам повеќе, побрзо ќе се разболам, дека ќе ми се случи ова или она. Откако ќе слушнат луѓето одговор на таквите совети, брзо ќе се повлечат со своите мудрувања.

I znam deka sum malku losa vo postov, no ova e premnogu licno..

Од се што сум прочитал од тебе досега, можам да заклучам дека не си воопшто лоша! Јас сум многу полош кога станува збор за некои нешта за кои не сум барал совет, ниту сакам да ми го даваат. Директно им ставам до знаење на луѓето дека штом не можат нештата да ги сменат, најмалку што треба е да делат непотребни совети и да долеваат масло на огнот.
......

vo celina postot i razmisluvanjeto ti drzhi voda osven onie posledni dve rechenici.,...tvoe pravo e kako ke se odnesuvash so onie okolu tebe shto ti posakuvaat se najdobro.,     no nemoj da generalizirash.i da gi razdelime rabotite.edna rabota se nepotrebni soveti  i dolevachi na maslo na ognot ., t.n   seirdzhii    a druga rabota e koga nekoj so vistinska namera i  so cel ti posochuva raboti .,   aj da kazham za tvoe dobro// bidejki tvoj e postot   i samo kako primer go zedov/// ne ,mora nekoj da pominuva tugji iskustva a da gi razbira rabotite ili da znae neshto okolu niv.,   a onoj shto navistina te saka ili te pochituva ., ke ti zapleska se vo lice ., pa dali ti se bendisuva ili ne ., no ke ti kazhe shto misli .,  no pritoa videjki smetka da ne go narushi tvojot lichen integritet......
 ..a za ekszi.... големо гушкање.,   losha e  taa ko toplo lebcheплазењеголемо гушкањеekszi i loshotija aj ti se molamголемо гушкање
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2012 во 18:43
Zivotot nikogas ne se znae do kade ke dogura nitu pak kako ke zavrsi. Imam mnogu da pisuvam na temava... imam i napisano vo vid na proza i poezija.. pa koga ke mozam i ke gi spodelam. Fala vi mnogu na poddrskata i sto ste tuka so mene... големо гушкање
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2012 во 23:15
Originally posted by pajser pajser напиша:

vo celina postot i razmisluvanjeto ti drzhi voda osven onie posledni dve rechenici.,...tvoe pravo e kako ke se odnesuvash so onie okolu tebe shto ti posakuvaat se najdobro.,     no nemoj da generalizirash.i da gi razdelime rabotite.edna rabota se nepotrebni soveti  i dolevachi na maslo na ognot ., t.n   seirdzhii    a druga rabota e koga nekoj so vistinska namera i  so cel ti posochuva raboti .,   aj da kazham za tvoe dobro// bidejki tvoj e postot   i samo kako primer go zedov/// ne ,mora nekoj da pominuva tugji iskustva a da gi razbira rabotite ili da znae neshto okolu niv.,   a onoj shto navistina te saka ili te pochituva ., ke ti zapleska se vo lice ., pa dali ti se bendisuva ili ne ., no ke ti kazhe shto misli .,  no pritoa videjki smetka da ne go narushi tvojot lichen integritet......
 ..a za ekszi.... големо гушкање.,   losha e  taa ko toplo lebcheплазењеголемо гушкањеekszi i loshotija aj ti se molamголемо гушкање

Некогаш, дури и оној кој ти посакува се најдобро не знае како треба во моментот да се постави. Патем, самото делење совети не значи дека некако помага. Да, тоа го прават луѓето затоа што се загрижени, се согласувам, но советот некогаш не е од некаква корист. Зарем тоа што некому ќе му се каже дека не треба да се грижи и дека поради тоа може да се разболе, може нешто да смени во однос на некоја ситуација поради која некој умира од грижи или тага? Или тоа што ќе му се каже некому дека лековите се штетни, предизвикуваат ова или она, ќе направи несоницата и слични нешта поради кои некој зема лекови да исчезнат?! Многу добро знаеме дека не.

Некогаш дури таквите совети имаат ефект спротивен од оној кој го посакува личноста која го дала советот. 

Затоа често најдобар е совет даден во таква ситуација е токму молчењето и недавањето совети.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.