IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Извадоци,исечоци,цитати
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Извадоци,исечоци,цитати

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 46>
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2011 во 14:54

ISTINA

O tebi ovisi gde sam...

U tvom svijetu gde me smestish jesam...

Ja od tebe nikad ne odlazim...
a nikad nisam ni sa tobom...

Ja ne gradim zhivot ispred tebe...
niti gradim puteve do mene...

Shto me vishe trebash
ne znachi da sam stvarniji...

Ja sam sve i svuda...

Svaka kombinacija tebe koju odaberesh...
zato se nemoj pitati gdje sam...
u ovom trenutku...
u vremenu tvom...
bitno je da znash gdje si... kad se budesh pronashla...
pitanja neche biti potrebna...

Изменето од viktorija123 - 25.Ноември.2011 во 14:55
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2011 во 17:06

И тие не се согласуваа многу, всушност, тие ретко се согласуваа за нешто, 
се караа цело време и се предизвикуваа секој ден,
но и покрај нивните разлики тие имаа една важна заедничка работа - беа луди еден за друг...!
 ~ Notebook ~

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2011 во 21:34
Среќа?Тоа е да водиш љубов од љубов.Тоа е кога срцето сака да ви препукне кога на вашата уста ќе се спушти само еден поглед,кога една рака ќе ви остави малку пот во свивката на левото колено.Тоа е плунката на љубовта што би тече низ грлото,слатка,проѕирна.Тоа е вратот што се издолжува,што се ослободува од јазлите и уморот,што станува бесконечен,затоа што еден јазик минува по целата негова должина.Тоа е ушната ресичка што пулсира како долниот дел на стомакот.Тоа е обезумениот грб што измислува звуци и трепери за да рече-те сакам.Тоа е ногата што се дига,согласна,гаќите што паѓаат како лист,непотребни и како пречка.Тоа е раката што се пробива низ шумата од коса,ги буди корењата на гглавата и ги полева со нежност,без сметка.Тоа е ужасот на отворањето и неверојатната сила на дарувањето,кога се на светов претставува само изговор за плачење.Среќата ,тоа е тој.Тоа сум јас.
Другото е само масовни гробници и јавно буниште.

-БАДЕМ-
Неџма
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2011 во 22:18
Moja te reč dotakla u trenu kad si odlučila da ne veruješ nikome ko je odrastao i ko pokušava da te ukroti.

Kao ptica nevidljiva, kao žuti list koji te u šetnji presretne naglo i upozori na pad.

Jer jesen je. Jer sve je prolazno i sve se smenjuje. Kao da gledaš veliku reku u predvečerje koja odnosi bele lađe, a iza svakog malenog osvetljenog prozora možda odlazi neko koga bi mogla zavoleti zauvek.
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2012 во 19:15
    " тукушто го запознав мажот што ќе го преполови моето небо
       и ќе ми го даде моето сопствено тело како подарок,
       како резанка портокал "
                                                  Бадем мечтаење

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2012 во 10:07

Mozhesh li me dohvatiti

mozhesh li me zauzdati

mozhesh li me uopche zavoljeti

iako me ne vidish?

Ja sam chas ovamo

chas tamo

postojim

i ne postojim

do kosti ti mogu prodrijeti

a opet nezhniji od najnezhnijeg dodora

mogu biti...

Mozhesh li voljeti jednako

moj bjes

i moj smiraj?

Ja sam vjetar(bozhji dah)

ti

samo prah...
Кон врв
Kastro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2008
Поени: 11937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2012 во 12:58
"....Koga dojdov na ulicata, se uste gi nosev nejzinoto lice, glasot i mirisot vrezani vo dusata. Go vlecev dopirot na nejzinite usni i nejziniot zdiv na kozata po ulicite polni so bezlicni luge sto izlegiuvaa od kancelariite i od prodavnicite...."
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2012 во 09:41

Vjeruj mi....
Olabavi karike vezanosti....
Ja ti ih nisam stavio na glezhanj....
Ono jucher vuchesh sa sobom....
Zato shto zhelish....
Ispunjavash se mislima o tezhini....
A mogla bi da letish....
Odluchi se....
Reci sebi shto zhelish....
Pa kreni....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2012 во 09:46

Probudi se
Ne spavaj vishe
Koliko ti zhivota treba
Da shfatish
Koliko ljushtura....
Da se meni vratish
Odbaci sve
Suze....
Oprale su puteve tvoje
Tugu....
Dala ti je put za dugu
Uhvati se za dugu
Dogzi ja te chekam
Iako sam tu
Ti to ne vidish
Spavash....
Nechesh da vidish
Iz ljushture svoje
Probudi se!

Кон врв
Kastro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2008
Поени: 11937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2012 во 20:33

"....Ponekogas ljubovta e tolku silna shto go preskoknuvas ambisot I prodolzuvas ponatamu …"

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 19:22
Те сонував седната на кришка месечина,како на лулашка закачена со невидливи ортоми за небото.Се нишаше свивајќи ги намачените колена што блескаа во мракот,а ти јадеше ѕвезди како крупни вишни со мастилавите усни.

ВЕШТИЦА
                                                                   Венко Андоновски

Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2012 во 13:34
  ЗА ПEПЕЛАШКИТЕ

Старата приказна за Пепелашка,
стотици години луѓето ги учи
само на еден факт:

Дека секој човек е Пепелашка се додека
се согласува со идејата дека
не може да искреира за себе
реалност што ја посакува.

Насекаде околу нас се врткаат 
„лоши маќеи“ кои не тераат да се
согласиме со идејата дека треба
да бидеме вредни Пепелашки што
послушно ќе им служат 
на нивните интереси.

Во играта на животот 
секој ја игра улогата 
што сам се согласил да ја игра.

Секој може да биде и принц и питач
и пепелашка и принцеза.

Само во зависност од тоа 
со што се согласил.

Извадок од книгата 
„Животот е филм, ти биди режисерот“
На Валентино Лауцоски

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2012 во 21:48
399 - Фредерик Бегбеде
Сурова несоџвакана, исплукана реалноста за маркетинг - бизнисот, кој не е ништо друго освен бизнис.

„Се викам Октав и се облекувам во АПЦ. Правам реклами: да, јас го загадувам универзумот. Јас сум оној тип што ви продава гомна. Оној што ве тера да сонувате за работите кои никогаш нема да ги имате. Секогаш сино небо, никогаш грди женски, совршена среќа, ретуширана во Фотошоп. Слики над кои човек се лигави, со музика во заднината. А кога со грижливо штедење ќе успеете да си го купите автомобилот од соништата, оној што го снимав во последната кампања, за мене тој веќе ќе биде демодиран. Јас одам три чекори напред и се трудам да ве фрустрирам. Ве дрогирам со новоста, а предноста на новоста е тоа што веќе никогаш не останува нова. Секогаш има некоја нова новост поради која претходната станува стара. 

Животот го поминувам лажејќи ве, и богато сум награден за тоа. Хедонизмот не е хуманизам, туку cash flow. Што е неговата девиза? „Трошам, значи постојам“. Но за да се создадат потреби, треба да се поттикнат љубомората болката, незадоволството, тоа е мојата муниција, а вие сте мојата цел. “

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2012 во 22:10
Сета таа колективна фрустрација е еден вид премолчена душевна и психо-проституција,базирана врз економскиот поим на добивката.Мажите лажат дека постојат вештици од страв да не се посрамотат во креветот,затоа ги обвинуваат сопствените жени дека тие ја предизвикуваат нивната импотенција со најразлични магии или со прељуба со ѓаволот.Од смртен страв лажат и вештиците.Ставени на маки признаваат дека лагата на инквизиторите е вистина,плашејќи се дека ќе изгорат на клада,надевајќи се на доживотна зандана ако преживеат.
Па што е најголемиот дел од браковите денес,ако не таа доживотна зандана,склучен мир меѓу мажите и жените,пакт за ненапаѓање и мирно одгледување потомство.Впрочем кому му е грижа за тоа кога и вистината е илузија,таа се конструира...

ВЕШТИЦА
                                                                           Венко Андоновски

Изменето од Andjelina - 13.Февруари.2012 во 22:12

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.