|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 5354555657 67> |
Автор | |
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој знае дали некој живее внатре! Ниту еден стих не го погоди! Изменето од Pica pica - 18.Декември.2011 во 17:58 |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
detska pesna
Цуцул паси говеда покрај река Ситница поминала лисица добро утро цуцуле дал Бог добро лисицо што е врева во село Комарец се женеше за мушичка девојка петел дрва цепеше кокошка ги редеше петелот и велеше Ој кокошке мендушке убо реди ги дрвата да не ти ги скршам ребрата |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uspavanka za decakaBalasevicPricace ti jednom mozda kako sam ja bio sto-sta pile moje, pace moje malo mudrovace badavani kad me nema da se branim da sam blizu, ne bi im se dalo Pricace ti o plovidbi ti sto nisu sidro digli sta sam za njih neg' ukleta sajka tvrdice sa cudnim sjajem da sam drhtao pred zmajem videli su oni iz prikrajka Al' ti slutis otkud bore trunje se u oku diglo olujno je tamo gore gde nas nije puno stiglo znam da sanjas more sveca i korake po tom doku ti si tamo bio u mom oku Pricace ti, kojekakvi zloba se k'o rubin cakli kako odjek mog osmeha jeci i klece se u pretpostavke kljuckajuci kao cavke moje lose prepricane reci Brojao sam ljude s krsta pravila i izuzetke posvud promasena vrsta samo retki nadju retke znam da sanjas vaskrsenje jednu siluetu plahu ti si tamo bio u mom dahu Pricace ti jednom svasta boljima se tesko prasta pile moje, pace moje malo i silni misevi u boci javice se k'o svedoci pustolovnog traganja za Gralom Ne znam vise, Boze prosti dal' da strepim il' da stremim da to breme posebnosti i na tebe nakalemim ako nije kasno vec Jer znam da sanjas rimovanja krike i tisinu nemu ti si bio svugde u mom' svemu pile moje, pace moje malo lavce moje |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nishto slichno kako ova
Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Whoo... whoo... whoo... Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo And the days go by... Like a strand in the wind... In the web that is my own... I begin again Said to my friend, baby... Nothin' else mattered He was no more... than a baby then Well he... seemed broken hearted... Something within him But the moment... that I first laid... Eyes... on... him... all alone... On the edge of... seventeen Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... ooo baby... ooo... said ooo... Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo I went today... maybe I will go again... Tomorrow And the music there it was hauntingly... Familiar And I see you doing... What I try to do for me With the words from a poet... And the voice from a choir And a melody... nothing else mattered Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... ooo baby... ooo... said ooo Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo The clouds... never expect it... When it rains But the sea changes colours... But the sea... Does not change And so... with the slow... graceful flow... Of age I went forth... with an age old... Desire... to please On the edge of... seventeen Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo Well then suddenly... There was no one... left standing In the hall... yeah yeah... In a flood of tears That no one really ever heard fall at all Oh I went searchin' for an answer... Up the stairs... and down the hall Not to find an answer... Just to hear the call Of a nightbird... singing... Come away... come away... Just like the white winged dove... Sings a song Sounds like she's singing... Ooo... baby ooo... said ooo Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo... baby ooo... said ooo Well I hear you in the morning... And I hear you... At nightfall... Sometime to be near you... Is to be unable... to hear you... My love... I'm a few years older than you... Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BOJA NA LIČNOSTA Postojat ličnosti vo različni boi: "Zelenata" ličnost e polna so nadež i život. "Sinata" ličnost e ličnost na neboto i moreto - široka duša! Ima i "žolta" ličnost - taa sjae i gree! Ima i "crvena" - ja krasat hrabrost i ljubov! Ima i "bela" - ličnost na slobodata! I "violetova" - spremna i odgovorna! I "portokalova" - kako vitamin e! "Siva" e ličnosta koja molči, se čudi i se vosh*tuva! "Crnata" so polni gradi život živee! No samo VINOŽITOTO CELINA E!" |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku e teshko da se bide slab
o kolku e teshko da se bide sam dabidesh star a da bidesh mlad da si nemoken a silen razigran a ochaen o gospode seti se chovekot patuva po dolinanata na svetot<> Изменето од pajser - 05.Јануари.2012 во 20:26 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕ БАРА СПАС, ЗА ЕДНО ЛИЦЕ Условена е тишина или тивки зборови и секако допири нежни бавни допири познат мирис позната соба без непознати луѓе тивки зборови понекогаш неразбирливи но кристално чисти сепак невини благи допири и повеќе не улици без имиња и не беспричински разретчувања на вкусот потребен е кревет потребен е мирен сон се бара спас за едно лице и лице што ќе спаси и кога сето тоа ќе се испрпелка надвор од устата мислиш спасот ќе дојде сега веднаш но не потребно е време потребно е трпение потребна е сила да го пронајдеш лицето што ќе спаси едно лице и бидејќи не си човек со две лица напнато се надеваш дека таа ќе те разбере потребно е време за мирен сон потребно е место и зборови тивки зборови и нежни бавни допири и познат мирис потребен е спас и се бара спас за едно лице за едно единствено лице за моето заебано лице.... ......Игор И. .......
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da li u meni mala mrva postoji koja tebe stvarno voleti zna i kad pozelim sva da ti se dam ne umem Zivot vesto nama pomrsi konce i dok baca to klupko na dlan ja bez tebe da docekam dan ne umem Ti andjeo si i moja kob si, i covek moj si Sad znam ko nozem sece, boli i pece jer cemu ljubav bez nas ti kao kosmar nocas vrati se meni i nozem dusu moju uzmi za kraj tu glad I dok trazim naseg klupka pocetak negde puca ona tanana nit da l' smo samo mi stvorili nit ljubavi Sad znam i neka sece, boli i pece jer cemu ljubav bez nas ti kao kosmar nocas vrati se meni i nozem dusu moju uzmi za kraj tu glad Тijana |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само една реченица е...а кажува се’
.... Единствено тебе те нема, а само ти постоиш!
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I ne znas koliko kao ti-takvih veceras ponovo nekog nemaju. I ne znas koliko kao ti-istih za susret sa tobom bas sad se spremaju. I ne znas ko su to,kao ti-divni i sto su jastuke suzama vlazili. A lepo ste se mogli sresti,samo da ste se malo potrazili. I kreces u zivot s pogresnim nekim.S drukcijim nekim.Nekim dalekim. Miroslav Mika Antic |
|
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neshto me na tebe podsjecha, negdje, nekad, s nekim kad se udaljim.... kroz zrak sjene kad potjeram, s oblacima ischeznem.... neshto me na tebe podsjecha, negdje, nekad, s nekim kada pokusham, u vremenu pronachi mjesto, s vjetrom pozvati kishu.... neshto me na tebe podsjecha, negdje, nekad, s nekim kad otputujem.... kroz zvizhduk vlaka te osjetim, neshto, nekako.... na tebe zamirishe u magli dok nestajem.... S kapljicom kishe sred lica, malom pahuljom na usni.... nekako.... uvjek.... t r a j e sh .... |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Novak Nastich
Сениор Регистриран: 14.Јануари.2012 Локација: Mauzdonia Статус: Офлајн Поени: 364 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
smatram velikom slaboscu i stvarno bih
bio potisten kada bih sve ovo sto osecam, morao da ti objasnjavam hudim jezikom coveka: recima sumnjivim, rovitim, razjedenim i nekorisnim. postoje svakodnevne, sasvim obicne stvari, koje su mnogima tajna "najcvrsca vrata su ona koja su sirom otvorena" kaze jedan prastari zapis sa tibeta. postoji govor koji ce neko otkriti sutra, a mozda niko nece ni pokusavati da ga otkrije ali ti ga vec sada moras obuhvatiti mislima jer to je jezik znacenja, a ne dijalekt naziva. postoje kulture gestova, disanja ili vida postoji vreme vremena i prostiranje prostora postoji lepota lepote postoji istina istine, stvarnost stvarnog, volja volje i moc moci postoji kretanje kretanja, razmisljanje razmisljanja, ... postoji i ljubav ljubavi, sine moj. sve se redje usudjujem da izgovaram reci, jer uvek znace drugo nego sto ja to zelim sve dalje su od govora i tesko ih razabirem, u sumovima beskraja tkivo tetovira na tkivo otiske nasledja takvo je moje cutanje s tobom ove noci opnu po opnu, ljusku po ljusku, sluz po sluz, zamor medju nama civilizacije protozoa, epohe virusa, celije stena i vazduha, i ustavljena koza vode i vecnosti. to je kao da se sporazumevamo u svim vremenima, sada iz ovog trenutka, u kojem smo se zadesili pisem umesto tebe snezani i alisi saljem telegrame pinokiju i malom princu javljam se bar jednom dnevno telefonom galebu dzonatanu livingstonu i pepeljugi ali ni reci odgovora, znaci da misle na nas. ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora. ljudi se postuju recima, a vole cutanjem. (Mika Antic) |
|
Mantijata e Klovnovski kostum sto go nosat dvorskite shutovi na nebesniot dvor
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway Like a lazy ocean hugs the shore Hold me close, sway me more Like a flower bending in the breeze Bend with me, sway with ease When we dance you have a way with me Stay with me, sway with me Other dancers may be on the floor Dear, but my eyes will see only you Only you have that magic technique When we sway I go weak I can hear the sounds of violins Long before it begins Make me thrill as only you know how Sway me smooth, sway me now Изменето од Andjelina - 23.Февруари.2012 во 20:41 |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i heroite imaat pravo da krvarat i da placat
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница <1 5354555657 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |