![]() |
|
Им верувате ли на вестите на Сител? |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Имаш право, како и сите останати телевизии во МК. Само не ми е јасно што си се фатил само за Сител. Ако тераш некоја објективност ќе ги споменеш и другите. Ама ти си се закачил за Сител, вероватно затоа што е провладина, а ти си антивладино настроен. Така да и ти си исполитизиран бе пријател. Објективна или независна ТВ станица или радио во МК не постои. Или се за едниот блок или за другиот. За да еден медиум е независен, ама во вистинската смисла на зборот, позади него треба да стои мултимилионер кој е тотално независен и од едната и од другата политичка гарнитура, а и сите бизниси ги води чесно за да не му се мисли кога ќе дојде инспекција испратена дали од едните дали од другите за да го фаќаат во тесно. Таков човек или институција во МК не постои, ниту пак некогаш постоела, а богами и во наредни дваесетина години тешко дека ќе се појави такво нешто. Затоа ми се одвратни муабети како овој дека овие биле исполитизирани, а другите не се спомнуваат, од авион се гледа насоката на муабетот.
|
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Денес слушав за гледаноста на вестите на Сител. Деманти, деманти и деманти. Сеа се закачија со Канал 5.
Не знам, не верувам на никого. Зошто па да им верувам. Ете ми го Гугл, никогаш не ме изневерил. Всушност секој си ја презентира онаа страна од вистината што им одговара. Барем во Македонија. Кога ќе ми текне порано, А1 не даваше ама баш ништо позитивно за ВМРО. Сега овие обратно. Смешни се, мислат дека народот е глуп па нема пристап до други информации. ОК, за гледаноста можеби беа во право, си има мерачи на гледаност. Ама за многу други работи не се баш секогаш во право!
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
Aron ![]() Нов член ![]() Регистриран: 17.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Сите сме сведоци дека Сител е исполитизирана телевизија. Не мора ни да наведувам чија страна ја држат бидејќи сите го знаеме тоа многу добро. Доволно е да погледнете еден Дневник со Латас и се` ќе ви биде јасно. Гледам во последно време, откако (конечно) успеаа да ја бутнат А1 наводно вестите им биле најгледани. Ме интересира колку вие им верувате на овие вести?
Мое лично мислење е дека една исполитизарана редакција како таа на Сител не може да има поинакви вести од исполитизирани. Како една ваква телевизија може да биде објективна кога сите знаеме кој, така да кажам, ја држи оваа телевизија и кој ја дигна на ова место кадешто е сега, симнувајќи ја од таму А1 на толку безобразен начин како што го направија тоа? Зарем нема Сител секако да си ги величаат добродетелите, па макар и какви и да биле овие? Зарем мислите дека тие можат да бидат објективни? Јас би рекол НЕ! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |