|
Ватерполо |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | ||||||||||||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
ХРВАТСКА - Србија 10:9
У бој , У бој за народ свој |
||||||||||||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
........
|
||||||||||||||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
MAKEDONSKATA univerzitetska reprezentacija vo vaterpolo, se plasira vo polufinaleto na univerzijadata koja se odrzuva vo Kina...
Jaki sme, nema sto... |
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Sme osvoile 3to mesto...
Makedonija - USA 10:7... finale: Srbija-Rusija 11:8 |
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Македонија избори трето учество на Европско првенство во ватерполоМакедонската ватерполо репрезентација со победата од 12:4 постигната синоќа на Олимпискиот базен во Скопје избори трето учество по ред на Европските првенства.
Нашите ватерполисти во реванш баражот ја декласираа Франција со 12:4 (4:1;3:1;1:1;4:1) и успеаја да ја надополнат негативата од два гола од првиот дуел. - Во ваква атмосфера едноставно моравме да победиме, за пласман на Македонија на Европското првенство беше коментарот на ватерполистите. Повеќе од 1.000 гледачи во текот на целиот натпревар ја даваа потребната подршка за македонската репрезентација, која целиот натпревар го одигра на високо ниво и перфектно во одбраната, а „триколорите“ од 13 ситуации на играч повеќе постигнаа само еден гол. - Бевме фантастични во одбраната, а во модерниот спорт се тргнува од добрата дефанзива. Честитки за играчите, но и за одличната публика, рече селекторот Игор Гочанин по завршувањето на натпреварот. Мирослав Ранџиќ постигна четири гола, Саша Мишиќ три, Данијел Бениќ два, а по еден гол дадоа Иван Вуксановиќ, Милан Петровиќ и Борис Летица. Покрај Македонија преку баражот пласман на Европското првенство изборија и Грција, Романија, Турција и Германија. Грција и во реваншот ја победи Словачка како гостин со 9:3 (13:7 прв натпревар), Романија по вторпат ја победи Грузија со 18:6 (11:5), додека Турција и Словенија одиграа нерешено 9:9 (9:7). Досега се познати 11 репрезентации кои ќе учествуваат на ЕП меѓу кои се Хрватска (европски шампион), Италија, Србија, Унгарија, Црна Гора (пласирани од 2-5.место на ЕП 2010), Германија, Македонија, Грција, Романија, Турција и домаќинот Холандија. Последниот учесник ќе биде познат утре по одигрувањето на реваншот Шпанија – Русија. Шпанија на првиот натпревар победи со 13:6. Извлекувањето на групите ќе се одржи на 11 ноември во Ајндховен. Честитки до нашите репрезентативци. Натурализира, домашни какви и да се наши се , ги бранат боите на Македонија и заслужуваат најголемо внимание и почит. Ги удавија Французите и се пласираа на трето европско првенство.БРАВО!!! Па да се видиме на плоштад во Јануари... |
||||||||||||||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||||||||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
|
||||||||||||||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Istovremeno so pretstojnoto Evropsko Prvenstvo vo rakomet, se odrzuva i Evropskoto Prvenstvo vo VATERPOLO, na koe isto kaka ucestvuva MAKEDONSKATA Reprezentacija...
Znaci dve nasi reprezentacii na Evropsko prvenstvo... E mnogu sme jaki pon. 16.01.12 13:00 MKD-TUR vt. 17.01.12 13:00 MKD-GRE cet. 19.01.12 13:00 HUN-MKD sab. 21.01.12 14:30 MKD-ITA pon. 23.01.12 19:00 MKD-NED Pa, MAKEDONCI, so srekja |
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
|
||||||||||||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Македонскава репрезентација може да се нарече југословенска репрезентација...
|
||||||||||||||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Nasa si e... a i parce pravi...
Makedonija - Turcija 16:4 |
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Респекат
На крај и коментаторот повеќе си муабетеше со гостинот отколку што коментираше за натпреварот |
||||||||||||||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||||||||||||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
...
Ejjj, vikas? Posle kosarka, kje im go smestime i u vaterpolo? Moze, mi svigja... |
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||
Mi svigja ili ne, grchistava ne rasturaat... 6:10
|
||||||||||||||
Incredible Blue
|
||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |