![]() |
|
Реалноста постои, ама не е Вистина |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 11> |
Автор | ||||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Стравот,го нема стравот. Не само што не се плашиш повеќе од смрта,него и за сите други не се плашиш ако ги изгубиш. Животот и смрта се создадени еден за друг,тие всушност настојувале да се соединат преку тебе,тоа е и основата на нашето постоење да бидеме "кревет" во кој ќе се соединат животот и смрта. Кога легнува човек со својата жена во кревет,легнуваат голи, така и животот и смрта легнуваат. Животот е тој на кој му трупаме облека,а смрта цело време не чека гола. За да се соединат,не е доволно да го исфрлиш стравот, ќе треба и да се соблечеш за да соединиш со смрта. |
||||
![]() |
||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|||
Stravot ? Stravot e emotivna reakcija koja zavisi od neshto drugo. Toj ne e neshto sto stoi stokmeno vo spomnatata torba. Znachi sega velish oti umiranjeto e vo sushtina otfrlanje na stravot od smrta ? A za da go napravime toa treba da se soblecheme i da se soedinime so smrta ? Mislam deka te izgubiv... ne znam tochno shto mislish, a ne sakam da prodolzham so komentiranje na pretpostavki. Dokolku se doobjasnish toa mnogu kje pomogne. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
![]() |
||||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|||
Во право си кога кажа дека јазикот е не совршена алатка..... Појмовите смрт,раѓање,живот можат различно да се сватат во објаснување во одредени мисли. Постојано ти кажувам дека емоциите се отфрлени,можеби правилно би било да кажам надминати,како спирално движење на кругови.Секое ниво носи нешто што е сосема поразлично од предходното.Можеби затоа во одредени искази не се совпаѓаме-разбираме. Тие се таму некаде доле до кој многу потешко допира надворешниот свет,како темел на градба закопани длабоко. Со самото тоа што емоциите ги нема бистрината на умот е поголема. Не постои ништо што може да ти ја наруши хармонијата која владее. Внатре се испреплетени животот и смрта,на секое ниво некој умира,друг се раѓа.Исто како кога растеме телесно од бебе до старец. Секогаш на накој што се раѓа предходи нечија смрт. И тоа ќе се надмине. Бидејќи залудно е да родиш некого,за да умре. Ниту на живо ќе се радуваш,ниту на мртво ќе плачеш. Можеби тоа е така зошто самиот ти не постоиш или поточно не завршува љубовната прегратка во која се животот и смрта. Змијата ја држи во уста опашката. Треба да се отфрли све, поточно да се закопа. Тоа што се повикуваш на просветлените е нешто сосема друго,ако го земеме за пример Исус, додека го носел својот крст ги имал емоциите,се сожалувал и се гневел,но откако воскреснал немаш никакви податоци за неговите чуства и постапки.Од другата стана е. А бидејќи сте синови Божји,ностете го својот крст,на кој ќе ве распнат. Се разбира ова се само фигуративни зборови. Тоа е она кое постојано ти го напоменувам дека ништо не е како предходно. Messenger,поставувајќи ја целта за да одредиме што умира,треба да имаме во рака цврсто пикадо(искуство) за да ја погодиме целта,во спротивно ќе продолжиме да играме со варени шпагети. |
||||
![]() |
||||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|||
Im veruvam na moite cuvstva ne znaejki dali se realni ili vistiniti
|
||||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||||
![]() |
||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|||
OK pica pica... blagodaram za diskusijava. Mislev deka zaedno kje ja posochime celta, no kako shto velish:
Vo pravo si, zatoa se vrtime vo krugovi. Kje prodolzhime nekoja druga prilika, na ovaa ili na nekoja druga tema, koja kje bide podobro vreme za toa. ![]() Vo sekoj sluchaj, ushte ednash kje povtoram deka mi beshe osobeno zadovolstvo da ja vodam ovaa konverzacija so tebe. ![]() Изменето од Messenger - 05.Јануари.2012 во 22:04 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
![]() |
||||
|||
Во ред Messenger,ќе продолжимево некоја друга прилика.
Се надевам следниот пат дискусијата ќе биде обострана,а не како да гостувам во некоја твоја емисија,во која ти ги имаш картите со сите одговори. Сега ќе сакаш да ми прочиташ од картите до кој одговор требаше да ме довдеш?
Изменето од Pica pica - 05.Јануари.2012 во 23:33 |
||||
![]() |
||||
|||
![]() ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|||
ај ај ај...
значи шом има на некоја тема пишувано постови од по две три страни, таму гарант Меси праи муабет абе, да му дадеш тема ,,Една буква смисол мења,, тој пак ќе ти напише Лектира ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 07.Јануари.2012 во 11:01 |
||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||||
![]() |
||||
|||
Блефираше. ![]() Може на блеф ќе ги добиваш партиите,но немој да заборавиш дека влогот е голем.
|
||||
![]() |
||||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|||
![]() ostanatoto se samo prazno iscukani zborcinja bez lenta za cukanje.... |
||||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||||
![]() |
||||
|||
Pica pica... ... chitaj kako pishuvam - jas ne igram karti za da blefiram. A nitu gledam na karti za da ti kazham shto pishuva vo niv. Zatoa rekov deka koga kje pochnam da go pravam toa kje ti se javam shto pretskazhuvaat tie. A za ranecot... ne znam shto da ti kazham. Za nego govoram od prviot den koga dojdov na forumov. Napravi baranje po mojot nik i kje vidish... znachi, rabotata e dali ti si spremen da go frlish. Oti frlanjeto na neshto shto ne e osoznaeno shto toa NAVISTINA E, nikogash nema da bide vistinsko frlanje. Potochno, nema da bide nikakvo frlanje. TOA shto treba da se frli treba da se osoznae, a ne samo da se doznae. Osoznavanjeto znachi lichno doagjanje do nego. Lichnoto doagjanje do nego znachi deka chovek vekje go dozhiveal TOA i TOA zhivee sekojdnevno kako soznane vo nego. Doznavanjeto na TOA kako prochitan ili slushnat zbor ne e navistina osoznaeno TOA. Zatoa sakav do TOA da dojdeme so zaednichka konverzacija. Ako dozvolish, za ova kje prodolzhime koga kje dojde vreme za TOA. P.S. Zabelezhuvash deka nashata konverzacijata ja pratat i drugi lugje ? Zatoa ti rekov deka dobro beshe da ja prodolzhime i da razjasnime nekoi raboti koi mozhebi s'e ili kje bidat pogreshno razbrani od onie koi chitaat. ![]() Изменето од Messenger - 07.Јануари.2012 во 16:00 |
||||
|
||||
![]() |
||||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
|||
Неколку пати го имам ставано клипов..Но во целата прикаска со ранецов што ја терате...Еве ви друг агол на гледање на неговата тежина.И сега во темава ранецов само потврдува што некаде кејт пиша дека вистината е преценета(или во стилот на Поп музиката премногу искомерцијализирана), земајќи во предвид колку лесно знаеме да тргнеме што ни смета од содржината на тој ранец. http://www.youtube.com/watch?v=nA9Q_hEDne8 Изменето од Орка - 08.Јануари.2012 во 14:18 |
||||
![]() |
||||
|||
Messenger, Ако си Ти тој што пишува за ранецот од самиот почеток,зошто не го фрлиш поимот дека постои другата страна? Затоа повторно ќе ти го поставам прашањето. Спремен ли си да го фрлиш ранецот? Кога ќе бидеш спремен, ќе продолжиме да разговараме за ТОА. ![]() Изменето од Pica pica - 08.Јануари.2012 во 19:22 |
||||
![]() |
||||
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
|||
aj malku da ja prodolzhime diskusijata okolu ranecot..........
prvo se postavuva prashanjeto dali voopshto vo nego ima neshto., ako ima ., se postavuva vtorata dilema ako toa shto e vo nego kolku go ima i dilema so kakov kvalitet e toa shto e vo nego... a najgolemata dilema e dali i ranecot voopshto postoi ili e samo momentalna iluzija na ona shto go narekuvame jas ako postoi zoshto bi bilo potrebno od nego voopshto da se isfrla ako vo nego se naogja nasheto jas., koe e zbir na golemiot son narechen zhivot nash i kako i za sekoja druga rabota najlesno e da se preskokne nekoja ograda ili ponor rasteretuvajki svesno delovi od nasheto jas no za da se osoznae TOA patot ne vodi so otkazhuvanja i baranje na olesnenija na nasheto jas celata golemina na toj shto go nosi ranecot e da pristigne ili potochno kazhano da se priblizhi do TOA, bidejki TOa sho sme poblisku do nego TOA se poveke se oddalechuva od nas., e da se nesejki go ranecot so sebe na pleki., se priblizhuva do TOA......a so praznenje na ranecot TOA ke se oddalechi vo beskrajot druga strana ne postoi postoi samo ovaa segashnava i tuka strana i TOA e tuka.,..... a TOA ne prifaka delovi ili parchinja ., TOA bara celina vo koja e smesten darot zhivot., preku koj nosachot na ranecot se obiduva da se priblizhi do TOA.........zhivot poln so nasmevki i luzni ako sakash da bidesh svoj ., nikogash ne frlaj delovi od sopstvenoto samospoznavanje koe e pochetok za zapoznavanje i sredba so TOA......... prodolzhete kade ve prekinav......... Изменето од pajser - 08.Јануари.2012 во 20:22 |
||||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |