|
Замисли, имам свој став! |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вични и паметни како што сме,и згора на се просветлени...да си се гушнеме сите....halelyahhhhhhhhhhhhhhhh
има уште? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sozreana lichnost sekogash kje ima svoj karakter i stav.
|
|
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rodeni sme vo opshtestvo kade shto od mali noze ni se nametnati politichki viduvanja, kade shto od mali noze sme bile noseni na razno-razni mitinzi, od mali noze sme ucheni deka sme rodeni kako hristijani (ili nekoi drugi religii), od mali ne uchele na nekoi si ultra univerzalni zakoni koi mora da gi pochituvame i sledime.
Povejke vreme sme pominale na izuchuvanje na osvojuvachkite pohodi na Aleksandar, na propovedite na Isus i na istite tie se otklonuvame, ogleduvame i nastojuvame da ostvarime neshto od tie mitoloshki prikazni. A niv gi narekuvam mitoloshki, zatoa shto se i mitoloshki, se od pred iljadnici godini. Bez razlika kako nekoj kje me razbere. Mnogu godini pred Isus lugjeto veruvale vo mnogu bogovi. Kako shto sledi trendot, posle nekolku godini, lugjeto nema da veruvaat vo nitu eden Bog, kje veruvaat vo samite sebe (No, ova e samo moe mislenje). Avtomatski, vo zavisnost od toa vo kakvo opshtestvo si izrasnal, nametnati ti se celite na istoto toa opshtestvo. Ako si dete od Vmroovsko/SDSM-ovsko semejstvo, avtomatski ti se lepi etiketa deka i ti si pripadnik na istata taa partija na koja shto e chlen/simpatizer tvojot tatko. Ako si od hristijansko semejstvo, togash i ti si hristijanski sin. A, ako nekoj se obide da ostavi poinakov vpechatok, ili da dade do znaenje deka ne e toa shto se negovite predci, togash toj istiot e osuden od mnozinstvoto. Ima eden fakt shto mnogu lugje go zaboravaat, a toa e deka sekoj ima pravo na izbor. Ako site se slozhuvaat deka sekoj od nas ima pravo na izbor, togash bidete toa shto sakate da bidete vie, ne ona shto sakaat drugite.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас дефинитивно имам свој став...
ама ако ме слушне директорот... наебав... значи мојот став секако е ист со неговиот... барем додека е он директор... верувам дека ви е јасен мојот став... Изменето од којсумјас - 30.Декември.2011 во 18:31 |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo deneshno vreme e mnogu opasno da imash svoj stav. Nekoi lugje ne mozat ni da pomislat na toa, a ne pa da imaat sopstven stav.
Ne mozat da razberat deka sekoj ima pravo na mislenje i deka mislenjeto na edniot ne mora da se sovpadne so mislenjeto na drugiot. Jas imam sopstven stav!
|
|
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go izgradi sopstveniot stav so toa shto dobro znaesh kako razmisluvaat drugite? Imash 10 rechenici za toa shto pravat drugite, pred da kazhesh deka "imash stav". E sega mozhesh da kazhes deka mislam deka nemash pravo na mislenje i deka tvoeto mislenje mora da se sovpadne so moeto.
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go kazav ona shto go imam zabelezano vo okolinata vo koja shto rabotam i ziveam. Nekogash se chuvstvuvam zagrozena od postapkite na lugjeto okolu mene, samo poradi toa shto site teraat nekoja svoja shema na zivot.
Ako na site im se dopagja Britney S. mene ne mi se dopagja. So samoto toa shto javno go kazav em naidov na osuda zatoa shto sum razlichna od niv, em na eden kup kritiki koi nemaat osnova. Zatoa shto na mnozinstvoto Britney im e OK ne znachi deka i mene treba da mi bide.
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |