IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9091929394 173>
Автор
Порака
reuma Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јули.2011
Статус: Офлајн
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај reuma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2011 во 16:55
Вест на денот - НАШИТЕ РЕКЛАМНИ АГЕНТИ ЈА ЗАВРШИЈА СВОЈАТА РЕКЛАМА ВО ЈАПОНИЈА .....КИНА.....И.Т.Н.   (АЗИЈА), ОДКАКО ИМ ЗПАЛИЈА СИТЕ РЕКЛАМИ ВО ЕВРОПА.
Сега сите купуваат, инвестираат,донираат,патуваат за наше добро. На приходите во Буџетот им нема место во трезорите на НБ, ама ке се најде некоја банка од другата страна на барата, та сите ке ги собере. Парите се отепувачка, затоа и Љубе за пари го осудија.
Сите сме во исчекување на новите спотови на кои ке не има изгладнети како костури или плашила за птици. Ќе има ли крај на рекламите, само напред до крај, оти крајот делото го краси!!!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2011 во 17:38
Zoshto tolku negativnost kon obidot na vladata da zainteresira nadvoreshni investitori ?

Shto ima losho vo toa ?

I ako promociite ne uspeale na edna strana zarem toa znachi deka nema da uspeat nasekade ?

Ili mozhebi treba nerealno da se ochekuva oti moraat da uspeat nasekade ?

Dali neuspehot vo eden kraj na svetot treba da znachi da prekineme so promocija na nashata drzhava ?

I shto ima seto toa vrska so Ljube Boshkovski ???

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2011 во 15:11
Originally posted by reuma reuma напиша:

Вест на денот - НАШИТЕ РЕКЛАМНИ АГЕНТИ ЈА ЗАВРШИЈА СВОЈАТА РЕКЛАМА ВО ЈАПОНИЈА .....КИНА.....И.Т.Н.   (АЗИЈА), ОДКАКО ИМ ЗПАЛИЈА СИТЕ РЕКЛАМИ ВО ЕВРОПА.
Сега сите купуваат, инвестираат,донираат,патуваат за наше добро. На приходите во Буџетот им нема место во трезорите на НБ, ама ке се најде некоја банка од другата страна на барата, та сите ке ги собере. Парите се отепувачка, затоа и Љубе за пари го осудија.
Сите сме во исчекување на новите спотови на кои ке не има изгладнети како костури или плашила за птици. Ќе има ли крај на рекламите, само напред до крај, оти крајот делото го краси!!!!

Aha..mnogu ineresno razmisluvanje...
do sega sto ne sum go cula i videla.....na fakultet koga bev ucev deka osnovna cel za sekoja firma, kompanija, drzava, prodavnica e marketingot...
toa i mi bese smerot...marketing menadzment..knigite bea napisani od naj poznati svetski ekonomisti.....................
Dali malku pratis svetska politika i kaj dvizat i sto pravat site politicari...
Pa nie kako sto sme edna mala zemja so tolku malku narod uste ako ne se promovirame i ne se upikuvame sekaden tesko nas.....
Ke bideme kosturi ako politicarite nasi sednat ovde i po kancelarii po cela den da dremat i da  jadat, a na kraj pak parite da gi nema...Duri raboti covek nema da bide gladen, a koga ke legne da lezi i ke go fati mrza togas ke umre od glad.

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2011 во 14:29

Согласно Законот за празници на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) во 2012 година неработни денови се...

За сите граѓани на РМ

01 Јануари (недела), Нова Година и 02 Јануари (понеделник) е неработен ден
07 Јануари (сабота), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар
16 Април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар
01 Мај ( вторник), Ден на Трудот
24 Мај (четврток), „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители
02 Август (четврток), Ден на Републиката
19 Август (недела) Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, односно 20 Август(понеделник) е неработен ден
08 Септември (сабота), Ден на независноста
11 Октомври (четврток), Ден на народното востание
23 Октомври (вторник), Ден на Македонската револуционерна борба
08 Декември (сабота), “Св. Климент Охридски”

За граѓаните од православна вероисповед

06 Јануари (петок), Бадник, ден пред Божик
19 Јануари (четврток), Богојавление (Водици)
13 Април (петок), Велики Петок, петок пред Велигден
01 Јуни (петок), Духовден, петок пред Духовден
28 Август (вторник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)

За граѓаните од католичка вероисповед

09 Aприл (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден
01 Ноември (четврток), Празникот на сите светци
25 Декември (вторник), првиот ден на Божик

За граѓаните од муслиманска вероисповед

25 Октомври (четврток), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 Ноември (четврток), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на српската заедница во РМ

27 Јануари (петок), Свети Сава

За граѓаните припадници на ромската заедница во РМ

8 Април (недела), Меѓународен ден на Ромите

За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ

23 Мај (среда), Национален ден на Власите

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

26 септември (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

28 Септември (петок), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 Декември (петок), Ден на настава на турски јазик
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2011 во 11:07
Грција го изгуби спорот пред меѓународниот суд на правдата по тужбата од Македонија.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2011 во 12:40
Судот во Хаг донесе пресуда во корист на Македонија во врска со прекршувањето на времената спогодба од страна на Грција. На НАТО самитот во Букурешт, Романија, Грција стави вето за влез на Македонија во таа организација, што претставува јасно кршење на времената спогодба потпишана во 1995 година, во која Грција се обврзува да не става вето за членство на Македонија во некоја организација, во која Грција претходно станала член, и да дозволи Македонија да се зачлени под временото име, односно под референцата Поранешна Југословенска Република Македонија.

“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2011 во 12:41
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2011 во 13:52
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

СЕКОЈ ИМА ПРАВО И СЛОБОДА НА ИЗРАЗУВАЊЕ,А ЕВЕ КАКО И НА КОЈ НАЧИН ОВДЕ СЕ ЦЕНЗУРИРА,ПЛУС МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ И ПОЕНИТЕ ОД НАД 10.000,СМЕТНАТИ НА 1000,

Каде тоа?

Ете пријателе и на мене ми дојде редот да ја кажам вистината и покрај СИЛНИТЕ ваши притисоци,ИСТО ,како и Македонија која ја доби наводно правдата во хаг,само што тоа ништо не обврзува,така и МОЕВО ИЗлагање не може да обврзе,само ќе го изнесам ставот,кој цело време е ДЕСЕТКУВАН,како во некои минати времиња.

Но да не шириме,останавме на последното прашање,околу моите поени,
Е па вака, ТИ и другиот наводен администратор ,сте назначени од 16 Октомври, моите постови,поготово во подфорумот ,дневна политика, се СЛЕДЕНИ и БРИШЕНИ од  Јуни месец,некаде после изборите, а гледам дека поврзаноста со мене оди до таму што и на другите Форумџии им бришете Мислење,односно постови,па ќе дојдеме до поените(над 10.000), ЌЕ го отвориш подфорумот(Македонија на CNN), и таму ќе си ја видиш целата КАША-ПОПАРА,што си ја правел и колку поени си ИЗБРИШАЛ,само за омаловажување,со кратењето на поените како се водела дскусијата ,нормално ЈАС,не можам да возвратам пошто ЈАС не сум администратор.

Тоа е целата вистина,а можат да си видат сите Форумџии ,кои се засегнати.(Zeksi 71,brza..)

И ве молам повеќе двајцата(Џелати),администратори, однесувајте се кон мене како и кон сите форумџии,а не како да сте во времето на Комунизмот,Методите ви се некаде тука...

И за последната работа околу никот и проксите,ТОА САМО МИ Е ДОКАЗ ДЕКА ПОТПОЛНО НЕ СЛЕДИТЕ НЕКОИ ЧЛЕНОВИ, и дека ТАА Е СЛОБОДАТА, а јас ако cакав нешто да правам,тоа одамна ЌЕ ГО НАПРАВЕВ.

На крај или ќе останеме луѓе и ќе изнесуваме различни мислења или ќе си го претворите форумот во Братство и ќе си пишувате пoеѓу себе.  Поздрав.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2011 во 14:14
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Ете пријателе и на мене ми дојде редот да ја кажам вистината и покрај СИЛНИТЕ ваши притисоци,ИСТО ,како и Македонија која ја доби наводно правдата во хаг,само што тоа ништо не обврзува,така и МОЕВО ИЗлагање не може да обврзе,само ќе го изнесам ставот,кој цело време е ДЕСЕТКУВАН,како во некои минати времиња.

Но да не шириме,останавме на последното прашање,околу моите поени,
Е па вака, ТИ и другиот наводен администратор ,сте назначени од 16 Октомври, моите постови,поготово во подфорумот ,дневна политика, се СЛЕДЕНИ и БРИШЕНИ од  Јуни месец,некаде после изборите, а гледам дека поврзаноста со мене оди до таму што и на другите Форумџии им бришете Мислење,односно постови,па ќе дојдеме до поените(над 10.000), ЌЕ го отвориш подфорумот(Македонија на CNN), и таму ќе си ја видиш целата КАША-ПОПАРА,што си ја правел и колку поени си ИЗБРИШАЛ,само за омаловажување,со кратењето на поените како се водела дскусијата ,нормално ЈАС,не можам да возвратам пошто ЈАС не сум администратор.

Види ваму Горазд

Никој никого НЕ СЛЕДИ. Мислиш дека ние немаме попаметна работа од тоа баш тебе да те следиме? Има едно важно правило на форумов и бидејќи се правиш на три ипол ќе ти го напишам со големи букви: ЗАБРАНЕТО Е БРИШЕЊЕ НА МИСЛЕЊАТА НА ЧЛЕНОВИТЕ. МИСЛЕЊАТА МОЖАТ САМО ДА СЕ СОКРИЈАТ. Кога се сокриени, видливи се за членот што го напишал мислењето, за модераторот на соодветниот подфорум и за администраторите! Па така, ако се навратиш наназад ќе си ги видиш сите мислења.
Бројот на поени и пораки не зависи од бројот на сокриени мислења затоа што тие постојат на форумов!

Тоа е целата вистина,а можат да си видат сите Форумџии ,кои се засегнати.(Zeksi 71,brza..)

А зошто само ти се жалиш, ако има и други засегнати?

И ве молам повеќе двајцата(Џелати),администратори, однесувајте се кон мене како и кон сите форумџии,а не како да сте во времето на Комунизмот,Методите ви се некаде тука...

Сите сте исти за мене и за Месинџер. Воопшто не ни е важно кои сте и што сте, од која партија сте, дали сте вработени или невработени, колкави месечни примања имате...итн...
Секој како што ги третирал останатите, така и ќе биде третиран.
Администраторската позиција е најнеблагодарно нешто што постои на форумов. На сите сме им дежурни виновници и сите сакаат нешто од нас. Ама запомнете, никој нема привилегии тука!

И точно е дека ти го банирав дуплиот ник, следен пат нема да бидам толку фин.

И за последната работа околу никот и проксите,ТОА САМО МИ Е ДОКАЗ ДЕКА ПОТПОЛНО НЕ СЛЕДИТЕ НЕКОИ ЧЛЕНОВИ, и дека ТАА Е СЛОБОДАТА, а јас ако cакав нешто да правам,тоа одамна ЌЕ ГО НАПРАВЕВ.

Веќе ти објаснив погоре дека никој никого не следи. Да не сакаш да ти скоцкам нешто сликовито во Фотошоп, за да разбереш подобро?

На крај или ќе останеме луѓе и ќе изнесуваме различни мислења или ќе си го претворите форумот во Братство и ќе си пишувате пoеѓу себе.  Поздрав.

Јас мислев дека на форумов има само никови позади кои стојат луѓе. Ние сме и ќе останеме луѓе. Роботите не пишуваат...духовите уште помалку. 
Сите сме исти.................и слободата на говор ви е загарантирана СЕ ДОДЕКА НЕ КОРИСТИТЕ ИЗРАЗИ КОИ СЕ НЕПРИЈАТНИ ЗА ЧИТАЊЕ, СЕ ДОДЕКА НЕ ГО НЕГИРАТЕ УСТАВНОТО ИМЕ НА РМ, СЕ ДОДЕКА НЕ НАВРЕДИТЕ НИКОГО...................

Како и секогаш..моето е во сино

Изменето од Santijago - 06.Декември.2011 во 14:15
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2011 во 14:50

.........S'E DODEKA SE PRIDRZHUVA KON PRAVILATA I PROPISITE NA FORUMOV koi vazhat za SITE CHLENOVI podednakvo.

Bidejkji po stoti pat razjasnivme kako raboti forumov, sekoe natamoshno krshenje na pravilata kje bide sankcionirano.

I sega da se vratime na temata. Sekoe prodolzhuvanje i shirenje muabeti nadvor od nea kje bide primeno kako krshenje na pravilata i propisite.

Изменето од Messenger - 06.Декември.2011 во 14:52
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2011 во 19:11
Латас на твоите дома да им зборуваш за Србија... а не тука на јавен (национален) медиум...

Од кога ти стана “македонофил“? и од кога Србија “нема проблеми со Македонија“....

Како тоа Србија го признава нашето име кога буквално насекаде не именува како ФИРОМ т.е. БЈРМ...

мааааа... ајде.... со кој се замарам и јас....

дочекавме Латас да го води ВМРО (КПМНЕ) ... се е јасно....
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2011 во 20:52
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2011 во 23:01

Намибија ја призна Македонија под уставно име

Намибија е 133-тата земја која официјално го призна уставното име на Република Македонија.

Намибија ја призна Македонија под уставно име

Намибија ја призна Македонија под уставното име. Дипломатските односи биле воспоставени денеска во Њујорк од страна на амбасадорите на двете земји при Обединетите нации, Пајо Авировиќ и Вилфрид Емвула, кои го потпишаа заедничкото соопштение, кое што понатаму, согласно протоколот на Обединетите Нации, ќе биде дистрибуирано до сите земји членки, се вели во соопштението на МНР. 

- Односите меѓу двете држави, според соопштението, ќе се развиваат согласно принципите на заемно почитување, пријателство, немешање во внатрешните работи, како и признавање на територијалниот интегритет и суверенитет на двете земји. Воедно, со овој чин, се отвараат широки можности за продлабочување на соработката меѓу Македонија и Намибија во сите области од заеднички интерес, пишува во соопштението.

http://www.time.mk/read/c8f20a1234/336565fc12/index.html

На Грците им е се потопло и потопло под нозете, Во низа почнаа да се редат поразите на меѓународен план . За неполн месец ХАГ а сега и Намибија. 

Кај ќе им беше крајот ако не беа под есклузивна заштита од Франција, Шпанија, Португалија  и Германија...

Изменето од kultuzin - 21.Декември.2011 во 23:01
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2011 во 23:24
Намибија?...браво за нас
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9091929394 173>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,516 секунди.